• keske kendisi de o ucuncu sinif (!) muzisyen kadar genis bir kitleyi etkisi altina alabilseydi dedirten adamin beyanati.

    edit: bir ömür albümünün itibar gecesi olarak adlandırılan tanıtım gecesinin yayın haklarının bir kanala satılması, tanıtım gecesinin tamamen kar amacı gütmesi gibi nedenlerle sanırım artık böyle düşünmüyorum. hala orhan gencebay'ın üçüncü sınıf bir müzisyen olduğuna katılmamakla ve ona üçüncü sınıf demenin onu dinleyen geniş kitleye hakaret olduğunu düşünmekle birlikte bu açıklamanın arabesk müziği sevmeyen ve hatta iğrenç bulduğunu söyleyen fazıl say'ın ani ve keskin çıkışlarından biri olduğunu düşünüyorum. bütün açıklamalarına bakıldığında fazıl say'ın düşündüğünü aşırı sert ve yanlış bir üslupla dile getirmek gibi bir alışkanlığa sahip olduğu kanısına varmak pek de zor değildir. aynı sorundan muzdarip bir diğer insan için; (bkz: ümit özat)
  • fazıl say'ın yerinde beyanatlarından birisi. bi de kendisine karşı yapılan yorumlarda küfür ya da saçma sapan popülarite karşılaştırmaları yerine biraz seviye görebilseydik ne hoş olurdu.
  • muhtemelen kara gözlüm'ü hiç dinlememiş olan bir kişinin beyanatıdır.
  • hadi madem yereceksin orhan babayi, neden 2. sınıf değil, 4. sınıf değil, 8. sınıf değil de 3. sınıf diye merak ettiren fazıl say beyanı.

    (bkz: sınıflarına göre müzisyenler)
  • hakkında "malumun ilamı" ya da "helal olsun, söyleyemediklerimizi özetleyen bir laf" diyen kişilerin orhan gencebay hakkındaki bilgisinin, orhan gencebay ve yaptığı müziğe dair fikirlerinin sağdan soldan duyup da kafa salladıkları üç beş "arabesk abi sonuçta ahah arabesk mi dinleyeceğiz yani" tarzı geyikten ötesine geçemediğinden az çok eminim.

    ama tabii ki herkesin karakteri kendine.
  • üçüncü sınıf tespitler yapan bir megalomanın son zırvası.
  • haksız bir eleştiri. fazıl say'ın diğer tespitlerine katılsam da orhan gencebay'ı sürekli arabesk kategorisine sokup eleştirmeye çalışmasını yanlış. orhan gencebay'a "arabesk yapıyor" demek orhan gencebay'ı hiç tanımamış olmak demektir. hani bazı şeyleri kalıba sokamazsınız ya, orhan gencebay ve müziği de öyledir. tamam; sesi güzel olmayabilir, stüdyo yorumcusu olabilir, bestelerini fazla romantik buluyor olabilirsiniz ama orhan gencebay'ın müzisyenliğine, müziğine haksızlık yapamazsınız. dikkat; arabesk demedim. orhan gencebay müziği dedim.

    türk sanatçılarından kaç tanesi sitar çalabilmiş yahu?

    http://www.youtube.com/watch?v=d3myyddojqc
  • sizleri sarsarak kendinize getirmeye çalışan, hayatını müziğe adamış, bu yönde her türlü eğitimi almış, müzik konusundaki yetkinliği bağımsız kaynaklarca da teyit edilen bir adamın küfredileceğine, üzerinde düşünülmesi gereken çok doğru sözleri.
  • yanlış hatırlıyor olabilirim belki ama sanki bir dönem orhan gencebay konser vermiyordu. orkestrasını sahneye sığdıramadığı için. ama herkes her konuda beyanat verebilir tabi. hatasız kul olmaz.

    edit: latoneus uyardı, orhan gencebay'ın sahneye çıkmaması dönemsel bir durum değilmiş. ne demiştim? hatasız kul olmaz
hesabın var mı? giriş yap