• yeşil tükenmez kalemle yazılmış tabelası yuvarlak bir tokmağa sahip kapının üstünde durur. her ziyaretçinin parmak izini taşımasının yanı sıra bu tokmak, kalp krizlerini simgeler*.
    içeri girildiğinde, tabii ki uzun bir koridorla karşılaşırız. koridorun duvarlarının birinde bir istanbul resmi, diğerinde bir ayna mevcuttur*. yanısıra, minyatür eserleri de bu duvarlarda sergilenir*.
    müzenin arka bahçesinde kara bir kuyu vardır ve bu bahçede, yılın bazı zamanlarında havai fişek gösterileri düzenlenir*, insanlar toplanıp hikayeler anlatır.
    geniş odalardan birisi pembe bir kadillak içerir, içinde iki iskeletin öpüştüğü. bir diğer oda alaaddinin dükkanı'nı temsil eder. bu iki odanin arasinda, bahçedeki kuyunun terse çevrilmişi vardır; apartman boslugu. her iki odanın camından bakılan bu boşluğa talihsiz çatallar, çorap tekleri, ender zeytin ezmesi kavanozu serpiştirilmiştir.
    sol fraksiyon dergileri, mesnevi ve binbir gece masallari ciltleri, hüsn ü ask, mantık ut tayr'ın raflarını süslediği kütüphane odasında itfaiye zili gibi çalan kara bir telefon durur. buradan, mankenlerle donatılmış atolyeye geçilir. zira, saklambaç oynayan çocukların tercihi bu odadır.
    en arka oda, avrupa müzelerinde korunan mumyalara gösterilen özenle hep eksi otuz derecede tutulur*. uzun marlboro paketleri, elyazmaları, cellat kılıçları, solucanlar*, sinema biletleri, pusulalar, biri yelkenli bir gemi, diğeri kambur bir kedi gibi duran topuklu ayakkabılar, mavi damalı yorgan, aygaz tüpleri*, sardalya konserveleri, enlemesine kesilmiş elmalar, alelade poşetler bu bölümde görülebilir.

    (bkz: yalnızca sadık bir okurunum)
  • restorasyon projesi ihsan bilgin tarafından hazırlanan eski brukner apartmani.
    ayrıca (bkz: masumiyet müzesi)
  • gerceklik kurguya donusurken kurguyu gerceklestiren muze. bu muzenin post-modern edebiyatta kurgu ve gerceklik ile iliskisi icin (bkz: #13916235)
hesabın var mı? giriş yap