• turk siirine temiz turkceyi getiren sairlerden.milli edebiyat akimina mensuptur.

    konmakta talih kuşları
    firsat bulup her gün başa
    bekler benim talih kuşum
    düşsün başım
    aksın yaşım
    bitsin işim
    konsun leşe
  • gayet guzel $iirlerinin yani sira cok seviyesiz hatta komik $iirleri de vardir ki bunlarla nurullah atac cok guzel dalga gecmi$tir zamaninda.
  • (bkz: spor marşı)
  • boyle bir dortlukle insani alip goturebilen sair.

    sen gül dalında gonca,
    ben dağ yolunda yonca.
    sen açılıp gülersin,
    ben sararıp solunca.
  • biz insanlar

    insanız, en şerefli mahlûkuz! ...'
    deyip de pek fazla
    övünmemiz haksız:
    atamız elma çaldı cennetten.
    biz, o hırsızların çocuklarıyız

    orhan seyfi orhon
  • üçü de cok iyi insandir.
  • hece sevenlerin en sevdiklerindendir. yillardir annemle hasbihalini ne yazdirdi ona merak eder dururum. sirf bu yuzden gece ruyalarima girmisligi de vardir. mekani cennet olsun.
  • alenen turkcu, maskeli irkci, azili solcu dusmani ve esi bulunmaz iktidar yalakasi...

    resat fuat'in faris erkman imzasiyla yayinlanan "en buyuk tehlike"sindeki ithamlarina "maskeler asagi:en buyuk tehlike'nin icyuzu" adli kitabiyla garabet bir cevap vermis, hakkindaki tum suclamalarin dogrulugunu kabul etmis, bilakis irkci, nazi hayrani ve iktidar saksakcisi bir kalem oldugunu apacik ortaya koymustur.

    o kucuk fasist aklinca nazim'a ve komunistlere soyle gecirmektedir:
    "icimizde turkcu olmiyanlar da dahil....siz hic siyasi rejim mucadelesine girismis kimse tanir misiniz? su rejimi yikip onun yerine su rejimi getirelim[lan o rejim su rejim, yaz kosesi kis kosesi hasta ettiniz adami, bir akilli uslu soyle ne diyeceksen] diye acayi siirler yazanlar kimlerdir? medihlerini agizlarindan dusurmedikleri o (varan-1), (varan-2)ler, (trrrum,trrrrum,trrrrrrum!trak,tiki tak!)lar, kafataslari, mahpushane sarkilari, bir sinifin sefaleti ve iztirabini haykiran, aileye, iffet duygusuna hucum eden, o kizil guvercinli, kizil safakli, siirler kimlerin? ikide bir acilip kapanan resim sergilerinde "ey dunya ameleleri birlesiniz!" yollu tablolar boyayan, aclari, sefilleri birbirlerine dayanmis gostererek elimizden kurtulacaklari gunu bekleten[valla ben birsey anlamadim bu laftan, herhalde orhan seyfi de isci sinifinin nasil elinde oldugunun farkinda idi], balikcilar kahyasina acilis nutku soyleten [buyuk gunah, balikcilar kahyasi yerini bilsin, mahpushane sarkilari da] bizler miyiz?"

    siz degilsiniz tabii ki, ne mahpusluga, ne sefalete, ne acliga, ne de aciya tahammulunuz vardi sizin; varsa yoksa harsdir, irktir, turkculuktur, ve hepsinin altinda yatan bir iktidar duskunlugu, somurunun kutsallastirilmasi...

    simdilerde akli basinda birkac arkadasimdan da duydugum turklugun katiyen bir kan meselesi, bir irk unsuru olarak tanimlanmadigi, basindan beri bir anayasal kavramlastirma oldugu; yani turkiye sinirlari icinde yasayan herkesin turk olmasinin, fransa sinirlari icinde yasayan herkesin fransiz, almanya sinirlari icinde yasayan herkesin alman(ki bu ancak son on yilda degisti) kadar tabii olarak algilanmasi gerektigidir.

    orhon bunun boyle olamayacagini apacik tanimliyor:
    "ey turk genci, muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur!".....
    cok sayin basvekilimiz sukru saracoglu da: turklugun bir kan meselesi oldugu kadar bir vicdan ve kultur meselesi oldugunu soyluyor.
    dusunulurse milleti teskil eden unsurlarin icinde irkin hicbir hissesi bulunmadigini soylemek hatali olur. o zaman milleti bir faraziye saymak icabeder[gel benedict anderson gel]. ahmet emin yalmanin dedigi gibi, turk olmak, turkiye tabiiyetinde olmaktan ibaret kalir. artik sabiha zekeriya sertelle beraber butun mazimizi, mukaddesatimizi, hatta bayragimizi inkar edebiliriz. turkiye, icinde topladigi unsurlari bir millet haline koyabilmek icin, tarihi, iktisadi, cografi, kultural sartlarin hicbirini[sic] haiz olmiyan[sic] kucuk ve gulunc bir amerika manzarasi alir."

    [i.e. ne mozaigi ulan!]
    "butun bunlar nicin? diye sormiya mecburuz. irkcilik aleyhtari gibi gorundukleri halde son derece irkci olan, asirlardanberi[sic] kanlarini muhafaza etmekte israr eden [kaninizi muhafaze etmeyiniz, hilal'i ahmere veriniz, israr???] kucuk bir cemaatin[kucuk?], veyahut her firsatta turklere dusmanlik eden bir takim kucuk ekalliyetlerin hatiri icin mi?

    hamdolsun, suurumuzu bu derece kaybetmedik!"

    irkciligin en temel troplarindan biri daha belirginlesiyor. nihai analizde irkcilik ezilmisligin dogal(!) bir tepkisi olarak kurgulaniyor. yani abd'de malcolm x irkcilar tarafindan irkcilikla suclaniyor, almanya'da yahudiler yahudi olduklari icin ayrilikcikla itham ediliyor, ya da turkiye'de kurtler, ermeniler, rumlar irkciligin ortuk arzu nesnesi haline geliyor. bu irrasyonel itham oyunu boyle surup gidiyor.

    kitaba su linkten ulasabilirsiniz:
    http://rapidshare.com/…78637884/orhon-turkculuk.pdf

    okudugunuzda geri kalaninin amiyane tabiriyle orhon'un buzuk korkusuyla dolu oldugunu gorebilirsiniz, hatirlayin stalingrad onunde bozguna ugrayan alman ordulari hizla babavatanlarina kacarken, inonu de evdeki fasist bozuntularini supurmeye karar veriyor, kisa bir sure sonra da atsiz davasi basliyordu.

    bunun otesinde beni huzne bogan, bu sair musvettesinin-yani bir wannabe bile degil kardesim, devletin(hani su aslani bile korkutan devlet) takdis ve taltif ettigi bir adam olmasi. eminim hala ilk ve ortaokullarda okutulmaktadir -hic unutmam berbat etmistim bir siirini dorduncu sinifta, o zaman bir felaketti benim icin, ne ki simdi gurur duydugum soylenebilir; ne siirdi ama, gidiyor, git, gitti, yok gitmedi.

    devlet dersini bu adamlar veriyor, neylersin.bize kalan tabiattan tahtaya kalkamadan gomulup gitmek...

    edit: rapidshare baglantisi yenilendi.
hesabın var mı? giriş yap