• orospu telefonu arandığında şifreli konuşmak gerekir, yoksa telefon hemen yüze kapanır; en bilinen formatlardan biri,

    - iy günner, ben cevahir'den aldım telefonunuzu...
    girişidir, bu [benzer] giriş yapılmaz, "ben birini aramıştım", "dam köt kaç para", "ele geliyo musunuz" gibi sorular sorulursa, karşıdaki küfür basar, tawırlı konuşur, kırıcı olmaya çalışır.
  • aranan orospu telefonundan sonra "tanıdık" vererek login olunmuşsa, en komik durumlardan biri "x hanımla görüşebilir miyim" sorusunun ardından, telefonu açan sesin "15 dakika sonra arayabilir misiniz", "şimdi işi war sonra arayın" türünden cewaplarıdır, background'da -emin olmak üzere- ses arar dikilmiş kulaklar.
  • cok kolay telefon numaraları (315 17 17 mesela) icin denir, bir de telefon ardarda cok fazla calarsa. kerhane telefonu lafi da kullanilir aynı seyler icin.
  • calisilan sirkette nobet tarzi bir aktivite varsa eldeki telefonun aldigi hal. guzelim telefonum bir aksamda hic bu kadar hit yapmamisti. kendimi orospu gibi hissetmeme neden olan tum musteri hatlarina tesekkuru bir borc bilirim.
  • cep telefonlarinin gelismesiyle kerhane telefonu kavraminin kollektiflikten çikip bireysellesmesinin sonucunda günümüz modern sonrasi toplumunun (gerçi tartismali bir kavramdir modern sonrasi: öyle ki modern öncesiyle de içiçe olmasiyla telefona orospu prefix'i gelmistir) vücuda getirdigi nice kavramdan güzide bir tanesi.
  • ben izmir/karsiyaka'da, restoran sanip gittigim, icinde bol miktarda yatay-brans'ta calistigi asikar olan bayan bulunduran mekanda, gördüm:
    hemen hepsinin elinde ayni marka/model telefon vardi:
    nok.. bilmem ne cift-sifir cöl-yeli edition
hesabın var mı? giriş yap