• amorphis şarkısı için (bkz: the orphan)
  • ing. yetim
  • biyokimya terminolojisinde ligandi belli olmayan receptor, yani yetim receptor.
  • (bkz: orphaned land)
  • tipografide bir paragrafın bir önceki sayfada tek başına kalmış satırına denir. "orphan control" fonksiyonuyla pek çok typesetting programında otomatik olarak düzeltilmesi mümkün olmakla birlikte, bu otomatik düzeltmenin sonucunda sayfa sonlarındaki boşlukların birbirine uymaması sorunu ortaya çıkacaktır.

    ayrıca (bkz: widow)

    (bkz: leading)
    (bkz: kerning)
  • 5 yaşında iken sorunlarından ötürü yarış hayatı noktalanan, kum çim ayırt etmeden koşan bir kısraktı. özellikle kısa mesafelerde koştuğu yarışlarda zaman zaman etkili olabilmiştir, genelde vasattır.
  • 2009 yazında izleyeceğimiz bir korku filmi..dark castle entertainment firmasından.
    filmde yetim bir kızı evlatlık olarak alan bir ailenin aslında büyük bir hata yaptığına tanık olacağız. ilginç güçleri olan bu küçük kız herkes için felaket oluşturacak. filmin web sitesi:

    http://orphan-movie.warnerbros.com/

    edit: nefis bir film.
  • * * * * *

    (bu entry spoil icerebilir, ama icermeye de bilir)

    * * * * *

    tam bir "bitch"..

    yok, yeni samara morgan degil..

    yalniz casting icin $unu soylemem lazim: o kadar oturmu$ ki, kizi bulduktan sonra karakterin ozellikleri sonradan kaleme alinmi$ diye du$unmeden gecemiyor insan. kizin hafif aksanli konu$masi filan..

    annenin hastanede kiza attigi tokattan sonra gelen alki$ kiyamet filmin finalinde gelmedi. bazisi gol olmu$casina ayaga kalkarak tezahurata tutu$tu.. seyircinin yuzde sekseni filan zenciydi.. ama cani gonulden ben de alki$ladim ne yalan soyleyeyim.. cunku o ana kadar yaptigi "bitch"likler yuzunden biri ciksa da $una guzel bir giydirse diye dakika sayiyordum..

    vallaha ne desem.. gerilim adina yeni bir $ey yok filmde.. du$ perdesinin aniden acilmasi ve buzdolabi kapaginin kapanmasiyla ortaya cikan gerilimden beriye gecememi$..

    ama kizin yani orphan'in yani esther'in yani isabelle fuhrman'in performansi ve ozellikle bazi sahnelerde verdigi tepki ve etkiler bir sure sinemaseverlerin akillarinda kalacaga benzer.
  • the hand that rocks the cradle'i andiran* bilindik konulu gerilim filmi. hikaye ilerledikce, iyi insanlarin basina kotu seyler gelmesini izlemeye daha ne kadar katlanabilirim sorusunu sorduran cinsten hem de. iflah olmayip 2 saat izleyecek mazosistlere sonlarda bir surpriz barindiran filmin goruntu yonetmenligi ve ses efektleri vasatin uzerinde. karakter derinligi, psikolojik analiz, anlatim perspektifinde zenginlik beklemekse iyimserlik olur kanaatindeyim.
  • son derece sıkıcı saçma sahnelerle dolu zaman kaybı bir film.sinir ola ola izliyorsunuz.biletçi amca uyardıydı girmeyin diye ama dinlemedik oh olsun bize.

    filmle ilgili eşimin muhteşem yorumu:

    --- film sonu ile ilgili spoiler ---
    kudurmuş, erkeksizlikten azmış bir cücenin maceraları işte
    --- film sonu ile ilgili spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap