• birinci sezon finalini izleyeli iki aydan fazla oldu. aklımda kalan en çarpıcı detay şu: hem sarah manning'i hem de alison hendrix'i canlandıran tatiana maslany'nin, alison hendrix'e sarah manning taklidi yaptırması. çok güzeldi.
  • tatiana maslany'nin baş rolde, yardımcı kadın rolünde, zaman zaman figüran olarak, hatta bazı kısımlarda da ışıkçı olarak takıldığı*, bbc amerika yapımı, aksiyon-bilim kurgu dizisi.

    ne izlesem diye kara kara düşünürken, dizimag'de denk gelip, konusunun da çekici gelmesiyle diziye başladım. zaten ilk sezonu sadece 10 bölüm. bir çırpıda bitirilebiliyor.

    --- spoiler ---

    dizinin hikayesini okuyup, bir kaç bölümde izledikten sonra, aklıma direk moon ve the island
    filmleri geldi. bu dizide de, klon olduğunu bilmeyen sarah manning'in, diğer klonlarıyla karşılaşması sonucu bu durumu öğrenmesi ve akabinde gelişen olaylar olaylar. ilk bölümler nispeten ağır ilerlese de sezon sonlarına doğru temposu arttı.

    tatiana maslany'nin canlandırdığı karakterler arası geçişleri çok iyi. her biri karakterde sanki bambaşka insanlar canlandırıyor hissine kapıldım. bu işi iyi kotarmış diyebiliriz. yalnız bu konuda dikkatimi çeken durum; beth karakterinin yerine geçme işine bulaşmadan önceki halini yarım bölüm kadar izleyebildik. sonrasında saçını, giyimini ve davranışlarını beth'e benzetmeye çalıştı. sezonun sonlarına doğru neredeyse herkes gerçek kimliğini öğrenmiş olsa bile, bana davranışları hala beth gibi geliyor.

    klonlara sözleşme imzalatma konusu ise ayrı bir manyaklık gibi geldi. sanki her şey süper legal, bir de imza attırmaya çalışıyorlar. olivier'i tek kalemde harcadılar, isteseler hepsini kaçırıp, istedikleri haltı yerler. yok eğer sosyal hayatlarını da inceleyeceğiz derseler de zaten gözlemcileri var. hadi onlar gitsin, başkalarını gönderirsiniz yine sinsice. izole bir hayat yaşayacak halleri yok ya. imza konusunu ben anlamadım.

    --- spoiler ---

    not: ne zaman altyazıda kira ismini görsem, hızlı bir şekilde kira diye değil de, sonundaki a harfini uzatarak okuyor, anlık olarak cümleden saçma sapan bir anlam çıkartıyorum. kira diye isim mi olur la.
  • 2 günde tüm bölümlerini izleyip bitirdiğim dizi. son birkaç yıldır takip ettiğim yapımlar içerisinde en kaliteli ve ilginç senaryosu olan dizi olması da olası. başroldeki hatun kişisinin güzelliği ve karakter arası geçişleri zevkle seyredilesi.
  • bir çırpıda 1.sezonunu izlediğim, genel anlamda başarılı bulduğum aksiyon-bilim kurgu dizisi. temposu yüksek ama bilimkurgu dozu çok da fazla değil. daha önce hiç duymadığım "neo-evrim" kavramını ele alıyorlar. bunun yanında bol kovalamaca, şüphe ve aksiyon var.

    dizinin başrol oyuncusu tatiana maslany yi tebrik etmek lazım. 5-6 farklı karakteri başarıyla canlandırıyor. her bir karakteri rahatlıkla ayırt edebiliyorsunuz. acaba canlandırdığı her oyuncu için mi ücret aldı merak ediyorum.

    dizinin gay kontenjanından olan felix karakteri çok çok eğlenceli. diziyi fazla sulandırmadan götürüyor, gülümseyerek izliyoruz.

    izlemeye değer mi? sürükleyici olsun, kişilerin hangi tarafta olduğundan kuşkulanalım ve az da bilim kurgu olsun diyorsanız izleyin.

    --- spoiler ---

    -şüphelenmedik bir bayan s kalmıştı, o da çocuğu alıp kaçtı.
    -imza olayı bana da düzmece geldi. eğer öyle değilse mantıksızlık var. çünkü işin arkasında olan insanların gözü kara. dandik bir imzayı bekleyeceklerini hiç sanmıyorum. klonları vururlar, kontrata gerek kalmaz.
    -şaşkın allison karakterine hiç alışamadım. dizide onunla ilgili sahneler son derece gereksiz geldi bana. onun evinde toplanmalar, başka adamla yatması, kendinden emin olmayan tavırları vs..allison'ın geçtiği sahneler de zaten hiç bir yere bağlanmadı.
    -casima karakterini çok sevdim ama o da ölüyor galiba.
    -2.sezonda neler olabilir? sarah, dr leekie'ye teslim olmadı. paul ile birlikte neo evrim vakfının üstüne gidebilir. gerçi paul'e de hiç güvenmiyorum. ama sarah önceliği kızı kira'ya verecektir.
    -2014 te görüşmek üzere.

    --- spoiler ---
  • bu yoklukta candır kendisi.
  • aslında hakkında uzunca yazmak isterdim ama şimdilik şunu söyleyeyim: manyak potansiyeli olan dizi. ilk sezon temponun hiç düşmediği bilim kurgudan çok aksiyonun öne çıktığı bana kalırsa bir nevi hazırlık sezonuydu. ileriki sezonlarda ise bilim kurgu kısmına yoğunlaşacaklarını düşünüyorum. bu söylediğim olur ve tempo da düşmezse ileride adını çok sık duyacağımız bir dizi olacak.
  • birkaç ay önce izlemeye karar vermiş olsam da
    izlemekte neden bu kadar geç kaldığımı merak ettiğim yapımdır orphan black.
    halbuki bilim-kurguyu çok severim ve bu gerçekten başarılı bir yapım olmuş.
    tatiana maslany harika, kadın gerçekten her bir karakteri canlandırırken farklılığını hissettiriyor.
    hayran kalmamak imkansız.
    klonların hemen hepsinin kendine özgü kişiliklerinin olması hem konunun gidişatını etkiliyor
    hem de tatiana'nın oyunculuk sınırlarında dolaşmamızı sağlıyor. bunu alkışlarım arkadaş.
    bi farkettiniz mi bilmiyorum ama ilginç bir epsri anlayışı var dizinin...
    bazı sahneler garip ama komik/komik ama garip geldi bana.
    neyse, kurgu olarak da gayet iyi bence, yavaş yavaş bilgi vermeleri ama
    2. sezona da bir sürü soru bırakmaları çok yerinde olmuş.
    belki finali biraz daha "etkileyici" yapabilirlerdi diye düşünmekle birlikte
    bu da yeterliydi diyebiliyorum aslında...

    nisan 2014 hiddetle ve şiddetle beklenmekte...
  • 2. sezonu 19 nisan'da başlayacak olan dizi.

    http://www.youtube.com/watch?v=1zcnjg07i-g
  • ilk sezonu bitirmiş biri olarak beğendiğim bana göre hiç de vasat olmayan bilim kurgu dizidir. her bölümün sonunda herhalde daha da heyecanlı ve ilginç olamaz dedirtirken bir sonraki bölümde dumur eder. ki sezon finali aklıma geldikçe heyecandan kusacak gibi oluyorum. her role rolün kendi ruhunu başarılı bir şekilde veriyor tatiana maslany. gerçekten klon olduklarını bile düşündürebilir. 2.sezonu heyecanla bekliyoruz.
  • finaliyle biraz hayal kirikligi olusturdu. iyi gidiyordu o yuzden beklentilerim yuksekdi. ama final biraz tirt oldu. hadi spoiler alert:

    --- spoiler ---

    valla ben doktor leeki ve organizasyonundan daha cok sey bekliyordum. adamlar onceki bolumlerde klonlarin hayatina sizmis, gece uyurken cip yerlestirmis, kac senedir ajanlariyla gozetiyorlar. son bolumdeyse doktor liki kapi kapi dolasip kontrat dagitiyor. kontrati da kimse okuyup icinde ne var diye bakmiyor. kasima sifreyi cozup asil olayi anliyor, vay beee. onlarin propertisi olacakmisiz. hukukta bildigim kadariyla oyle kagit imzalayarak bir adama kole gibi sahip olamazsiniz. ne bileyim yani o kadar detaya girmek istemiyorum sonucta dizi iste izle gec, ama kontrat olayi final icin baya sacma geldi. bir tek organizasyonun basindakinin da klon olmasi guzel bir surprizdi.

    --- spoiler ---

    tatyana ve gey kardesinin performansi mukemmel, soylemeden kapatmayalim entryyi.
hesabın var mı? giriş yap