• bir arkadaşımızın akrabasının başına gelen skandal ölümdür, hasta sedyeden yere düşürülüyor ve vefat ediyor, şimdi ise olayın üzerini kapatmaya çalışıyorlar.

    6 mart 2017’de rahatsızlanan 72 yaşındaki zeliha üstündağ, ortaca devlet hastanesi aciline getiriliyor. kalp krizi geçirdiği anlaşılınca ve kalbi durunca müdahale ediliyor ve tekrar yaşama döndürülüyor. ardından dalaman hastanesi'ne sevkine karar veriliyor ve ambulansa götürmek üzere sedyeye alınırken yere düşürülüyor. ancak bu durum örtbas ediliyor, herhangi bir tetkik yapılmaksızın veyahut dalaman hastanesi'ne bilgi verilmeksizin sevki yapılıyor. dalaman hastanesi'ndeki müdahaleler sonuç vermiyor ve hasta 15 gün sonra vefat ediyor.

    dalaman'daki doktorlar hastanın düşürüldüğünü bilseler belki buna göre bir yol izlenecekti ancak bir bilgileri olmadığı için gerekli kontroller yapılmamış, prosedürler atlanmış oluyor.

    linkleri izlerseniz göreceksiniz, vefattan bir ay kadar sonra hastanın kızına gizli numaradan bir telefon geliyor ve "anneniz ortaca devlet hastanesi'nde düşürüldü" deniliyor. ilk başta korkunç bir şaka diye düşünseler de araştırıyorlar, kamera görüntülerini izliyorlar ve görüntülerde gerçekten hastanın düşürüldüğü açıkça belli oluyor.

    bakın bu insanlar aylardır hem annelerinin kaybının hem de gerçeğin kendilerinden saklanmasının acısıyla yaşıyor, kendi çabalarıyla annelerinin hangi sebepten öldüğünü çözmeye çalışıyor, kamera görüntülerine bile kendileri ulaştılar. büyük ihtimalle olayı görüp vicdanını susturamayan kişiler telefon etmeseydi gerçekte neler yaşandığıyla ilgili hiçbir fikirleri olmayacaktı.

    tek istedikleri şey bu olayın araştırılması ve adalet. suçlular kimse cezalarını çekmelidir ancak yollarına taş konuluyor, kimse gerçeği söylemiyor. sedyenin kapanması dikkatsizlik sonucu olmuş bir olay, ancak kimse sorumluluk almıyor.

    daha da korkuncu ise ilçenin kaymakamı olayın soruşturulmasına izin dahi vermiyor! bariz bir şekilde dosyayı kapatmaya, olayı unutturmaya çalışıyorlar.

    zaten hasta yakını kendisi de söylüyor, annesinin durumunun iyi olmadığını kabul ediyor, kimsenin bilinçli olarak hastayı düşürdüğünü iddia etmiyor: "görüntüleri izlediğimde şok oldum. ben şunu biliyorum annemi hastaneye getirdiğimizde durumu çok iyi değildi. belki de rahatsızlığı sonucu yaşamını yitirecekti. onlar bilerek isteyerek düşürdü demiyorum ama düşürüldüğünde herhangi bir hasar aldı mı ben onları öğrenmek istiyorum. çünkü 112 ekibi ve sağlıkçılar herhangi bir doktora biz bu hastayı düşürdük buna bir müdahale yapın demedi. hasta yakını olarak benden de saklandı. benim annemin ölümünde içimde şüphe kalmasın ve ben bu şüpheyle yaşamak istemiyorum. adli tıp kurumu’na mı gidilecek, mezarı açılarak incelenecek mi ne yapılacaksa sonuna kadar yapılmasını istiyorum."

    her şeyin üstüne bir de bu vahim olayın araştırılmasına izin vermemek, soruşturmayı kapatmaya çalışmak büyük bir rezalet.

    haberin linkleri aşağıda, bu acılı insanların seslerinin duyulmasına ihtiyaçları var:

    https://www.youtube.com/watch?v=b02luc4psoo
    https://www.facebook.com/…/posts/?ref=page_internal

    düzeltme:

    arkadaşlar, skandal olan hastanın düşürülmesidir, bu bilginin aileden ve sevk edildiği hastaneden saklanmasıdır, soruşturmaya izin verilmemesidir.

    tekrar söylüyorum; aile sadece olayın araştırılmasını istiyor ancak buna bile müsaade edilmiyor.

    kelimelere çok fazla takılmamanızı öneririm.
  • insanların acısı zaten yeterince büyükken üzerine eklenen nakil sırasındaki ihmal, sonrasında hiçbir kontrol yapılmaması, götürüldüğü hastaneye hiçbir bilgi verilmemesi ve olayın araştırılmasını isteyen yakınlara izin vermeyen bir kaymakam.

    hastanın ölümünde sedyeden düşürmenin bir payı olmasaydı kaymakam araya girip olayı kapatmaya çalışmazdı.

    insanlar hukuka güvenip haklarını yasal yollardan aramaya çalışınca sana yine devlet engel oluyor. sonrasında gazetelerde "aşiret hastane bastı" haberleri görünce şaşırıyoruz.

    umarım haber sosyal medyada gereken ilgiyi görür de olay araştırılır.
  • konuyla ilgili dalaman gazetesi'nin yaptığı haber de mevcut.

    (bkz: up)
  • 1: hasta 72 yaşında.
    2: ağır bir kalp krizi geçirmiş.
    3: ölüm, sedyeden düşme hadisesinden 15 gün sonra meydana gelmiş.

    tıpçı arkadaşlar aydınlatsınlar bizi lakin bana yukarıda saydığım şartlar birleşince, sedyeden düşme nedeniyle gerçekleşmiş bir ölüm olayı gibi gelmiyor.

    yine de herkes işini düzgün yapar, işini düzgün yapmayanlar hakkında da hukuki yollar işletilirse, hepimiz daha mutlu ve daha güvende hissedeceğiz; orası kesin.
  • sabim , bimer , cimer gibi mecralara mutlaka taşınması gereken skandaldır. kamera kayıtları da olduğu için ispatı ve tahkikatı daha kolay olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap