• üzerimize yapışmış pis yapışkan ahlak örüntüsü. ortadoğululuk içinde kıskançlık, haset, kötülük, samimiyetsizlik, arkadan iş çevirme gibi birçok insani hem de insani olmayan duyguyu barındırır. bu ahlak sisteminin en önemli unsuru ise sadece eleştirip eyleme dökememektir. hepimiz, ülkemiz ve diğer ortadoğu ülkeleri boğazımıza kadar bu ahlak çamuruna batmışız. insanları yaftalar, kendimizi mükemmelleştiririz. çözüm için eyleme geçmeyiz. işte bu yüzden eski dünyanın merkezi bu topraklar hala karışıklık ve kaos içindeler.
  • -şiddeti, ölümü, öldürmeyi ve ölmeyi kutsar.

    -sakinliği, galeyana gelmemeyi ayıplar, hamasi duyguları, şoven ve populist söylemleri besler.

    -tevazuyu, hoşgörüyü, özür dilemeyi zayıflık olarak görür.

    -namus mefhumu kadınlar üzerinden hayat bulur, kadına bir mal olarak bakar.

    -empati kurmaz, kendisi ile aynı yoldan geçenleri anlamaz.

    -insanları ezebileceği ilk fırsatta ezer.

    -mağduriyeti, vicdan sömürüsünü çok sever. hep en mağdur olmak ister.

    -gündelik yaşantısının önemli bir kısmını el ne der'e ayırır.
  • arap sevici yöneticiler sayesinde, üzerimize yapışan yafta.
  • doğruyu söylemek gerekirse son 10 yılın, 20 yılın sorunu değildir bu ortadoğululuk. osmanlı'da ıslahat hareketlerinden beri vardır. ortadoğululuktan sıyrılıp batılı olmaya çalıştığımız ilk gün tüm ruhuyla, yüzyıllardır içimize sinen fikir dünyasıyla ağırlığını hayatımıza koymuştur. bugün de toplumun her alanında bizim ayaklarımızı tutan balçıktır. içine çeker, kıpırdatmaz. olduğumuz yerde eylemsiz bırakır.
  • ressmen köylülüque. dayanamiyorum artik of!
  • sebep değil sonuçtur.
  • dönem itibarı ile, bir homo sapiens sapiensin başına gelebilecek en kötü şey.
  • hazımsızlık, kindarlık ve düşmanlıktır. batı düşmanlığıdır. aslında batı denen bir şeyin olmadığını, batı diye nitelediği değerlerin evrensel değerler, kurallar, kurumlar haline geldiğini idrak edememek, daha doğrusu eziklik-kindarlık duygusuyla kabul etmemektir.

    ortadoğulunun modern dünyaya kattığı ve bu gidişle de katacağı hiçbir şey yoktur.
    bilimde yoktur, teknolojide yoktur, felsefede, ahlak anlayışında, insan haklarında, hayvan haklarında, doğa haklarında yoktur.

    masaya koyabildiği hiçbir yeni yöntem, anlayış, üretim sistemi, düşünüş şekli, barış önerisi yoktur.

    ortadoğulu kendi varlığını batıya karşıtlıkla tanımlar.
    boşver "kahrolsun batı"yı, sen ne söylüyorsun dendiğinde ortaya koyabildiği bir argümanı yoktur. batıya karşı olmak dışında söylediği hiçbir şey yoktur.
    karşıt olarak yaslandıkları batıyı denklemden çektiğin anda, bir hiç olacaklarının; leş üzerinde birbirini yiyen kurt sürüsü gibi yiyişip sonunda yok olacaklarının da idrakinde değillerdir.

    milliyetçidirler; milletini, tarihini, sosyolojisini, milliyetçilik kavramının tarihsel sürecini bilmezler.

    dindardırlar; kutsal kitaplarını açıp bir kere gerçekten anlamak için okumaz, kendi dinlerinin tarihini bilmez, din felsefesi nedir zerre beyin çalıştırmazlar.

    ama her iki konuda da linç etmeyi iyi bilir ortadoğulu.

    barış önerisiyle ilgili söylediği tek şey içi boş ve yalandan ibaret olan "kardeşlik" kavramıdır. türk-kürt kardeştir. kürt -arap kardeştir. türk-arap-kürt-alevi-türkmen-iranlı-mısırlı-suudi-yemenli-suriyeli, ıraklı-filistinli... hepsi kardeştir.
    zaten sorun da budur. bu topraklarda kardeşlik düşmanlık demektir. anadoludan arap topraklarına kadar her yerde neredeyse tüm ailelerde kardeşler arası küslükler, kavgalar vardır. sorun olmayanların bu sorunsuzluğu da miras paylaşımına kadardır.
    toplumun yapı taşı ailede henüz kardeş kardeşle geçinemez, sevmezken.. toplumlar arası kardeşlik de ancak bu kadar olur. kafalar kesilir, insanlar yakılır, kadınlar dövülür, çocuklar satılır.

    ortadoğulu şunu bir türlü anlamaz;
    kardeş olmak zorunda değilsiniz, insan olmak yeter.

    batı değerlerinin üzerine oturduğu yunan felsefesi ve roma kamu yönetiminin yüzyıllarca müslümanlar tarafından kabul edilmiş üstün değerler olduğunu da bilmez, bilmek istemez ortadoğulu. ecdadım der ama ecdadının e'sinden haberi yoktur. çünkü okumaz, izlemez, araştırmaz, öğrenmez. ama bilir ortadoğulu.

    hazımsız ve kindar ortadoğulu için evrensel değerleri (batılı değerleri) kabullenmek ve insan gibi yaşamak demek, batıya yenilmek demekle aynı şeydir. müslüman olmayan batıya yenilmektense, bataklıkta yaşar ve ölüp öldürür daha iyidir.
    çünkü o katıksız bir ortadoğuludur.
  • dünyanın üvey evladı olmaktır.

    bir zamanlar medeniyetin beşiği olan toprakların, bugün kan ve kemiklerle kaplı karanlık bir diyar olmasının zıtlığında sıkışmak, girdabında boğulmaktır.

    bilmez güneş doğmayacak, doğmayacak bilmez
    ortadoğulu yüreğinden kara pasını arındırana dek
hesabın var mı? giriş yap