• ks. occupational safety and health administration
    turkiyedeki is sagligi ve guvenligi genel mudurlugune karsilik gelen amerikadaki olusum.
    daha fazla bilgi icin www.osha.gov
  • su anda 10 ve 30 saatlik sertifikalarini almaktayim. turkiyede boyle bir uygulamasi var midir bilmiyorum ama misalen bir new york santiyesinde calismak icin gereken minimum lisans osha 10'dur. cok guzel ve yararli olabilecek bilgiler ve ornekler var, 'kaza ve yaralanmalari nasil engelleyebiliriz ve sahadaki guvenligi nasil artirabiliriz'le ilgili uygulamalar var.
    osha 30 ise daha cok sahadaki guvenlik sorumlusu olabilmek icin, hatta egitmen olunabilecek bir yolun ilk adimi.
    mala davara son derece faydali, hayatinda 2. kat gormemis ameleleri, yuksek yuksek binalarda calismaya ve dogru ve guvenli alet kullanmaya yonlendiren, bunu yaparken de olusacak kazalarda sorumlulugu ve dolayisiyla cezayi daha dogru kanallara yonlendirebilecek bir olusum.

    ozellikle son donemlerde ard arda gelen kazalardan sonra ismini cok daha fazla duydugumuz bir kurum osha. sebebi ne olursa olsun isciye ve isverene fayda sagladigi bir gercek. umarim turkiyede de boyle calismalar baslatilir, insana gereken onem verilir diyerek populist bir yaklasimla noktayi koyuyorum...
  • asoiaf karakterlerinden. adı yaban, gönlü küçük stark'lar uğruna yaman kadın.

    dizide natalia tena tarafından canlandırılıyor.
  • yanlış hatırlamıyorsam harry potter serisindeki remus lupin başganın hanımını oynayan kişi tarafından canlandırılmaktadır.
  • game of thrones'un sağlam karakterlerinden birisidir.
  • reddit'in iş güvenliği subreddit'i, old school hardhat accident diye dalga geçilir falan. https://www.reddit.com/r/osha

    normal insan için bile süper eğlenceliyken; fabrika, şantiye gibi yerlerde çalışanlar veya iş güvenlikçiler için resmen bir maden olabilir.
  • --- s06e04 spoiler ---

    ramsay bolton tarafından öldürülmüştür.
    --- s06e04 spoiler ---
  • --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    ölümünün ortamlarda kimse tarafından siklenmediği abladır. buradan da görüyoruz, garibanı kimse umursamıyor. kadın kendini adadı lan rickon u korumaya insafsızlar.
    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
  • amacı; ab’de işlerinin sağlıklı, güvenli ve üretken olmalarına katkı sağlamaktır.

    ab bünyesinde (bkz: isg) alanında bilgi ve deneyimlerin geliştirilmesi, toplanması, paylaşılması ve analizini amaçlayan (bkz: avrupa komisyonu iş sağlığı ve güvenliği ajansı)’dır.
  • osha ( merkezi sağlık güzenlik idaresi)
hesabın var mı? giriş yap