• bilhassa, mavi önlüklü bakkal rollerinde veyahut gariban ve içli baba hallerinde, hadi bu da olmadı babacan ak sakallı dede biçimlerinde racon kesmiş emektar bir yeşilçam'lıdır.. tee ellilerde başlamıştır rol dilimlemeye.. nitekim, bindokuzyüzelliyedi tarihli lütfi ö akad'ın ak altın filmindeki fettah tiplemesiyle, yardımcı oyuncu olarak ilk kez göze çarpmıştır.. yine akad'ın ırmak nam filmiyle de, aynı dalda, adana'da, kafiye olsun diye, ödül sahabı olmuştur a.. ediz hun'lara neyin yönetmenlik yaptığı da vakidir ayrıca..

    bana hep, yetmişlerdeki seks filmleri furyasına da dahil olmuş gibi gelir amma zerrece alâkası yoktur tabii.. onun yerine, oralet furyasına girip, portakalı aynen dönmüştür osman bey: oralet osman..
  • 1916-1991 yılları arasında yaşamış, perihan abla adlı dizide "bakkal osman amca" tiplemesiyle karşımıza çıkan, zamanında da galatasaray'da futbol oynamış yeşilçam emekçisi..
  • zaman zaman kotu rollerde de oynamakta idi kendisi.
  • ye$ilcam'in tore babasi rollerini en iyi oynayan aktorlerinden biri.
  • meyhaneci rolünü ondan fazla kanıksayan olmamıştır herhalde.
    birkaç sezercik filminde gözükmüşlüğü de vardır.
  • ye$ilcam'ın bakkal rolunde ba$ka isim dü$ünülememesine neden olmu$ derecede o rolle özdezle$en önemli karakter oyuncularındandır.

    beyk imanverdi, sezercik ve necla nazır'la beraber oynadıgı kücük ev filminde kötü adam rolunde kacak malları saklayan rıfat isimli sabah ak$am rakı icen bi karakteri oynamı$tı. ama o nur yüzlü adamın üstünde o kötü adam rolu o kadar igreti durmu$tuki film havasını kaybetmi$ti.
  • 1973-1977 yılları arasında tekirdağ belediye başkanlığı yapmış kişi.
  • "tayyare osman" lakabıyla zamanında galatasaray futbol takımı nda futbol oynamış yeşilçam emekçisi.
  • 1991 yılında hayat gözlerini yuman sinemamızın usta oyuncusu.

    100 den fazla filmde yardımcı oyuncu olarak rol aldığını tahmin etmekteyim.birçok rolü ile hafızalarımız kazınsa da benim hafızama kazınan rolü yılmaz güney'in umut filmindeki hazine arayan hoca rolüdür.

    kendisi hakkında google teknolojisi ile yaptığım araştırmada gs de bir süre futbolculuk yaptığını da öğrenmiş bulunmaktayım.

    saygı ve sevgiyle anıyoruz,ne mutlu ki sinemamızda böyle büyük bir oyuncu yetişmiştir.
hesabın var mı? giriş yap