• hışır osman lakabıyla tanınan gümüşhaneli şair. yazın yağar kar başıma adlı türkünün sözleri kendisine aittir. türkü, iyi bilinmesine rağmen osman nebioğlu pek bilinmez. gerek türkünün, gerekse de osman abinin hüzünlü bir hikayesi vardır. şair'in oğlu henüz 7 yaşındayken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeder ve osman nebioğlunun hayatı değişir. işini bırakır, memleketine döner, hışır olur ve derdini mısralara döker.

    kendisine ait şöyle bir site var;

    http://www.hisirosman.net/hisirosman/
  • insanın içinden geçenleri güzel sözlere döken halkın içindeki şair. geçen gün gümüşhane sokaklarında elinde -sanırım torununa aldığı- bir oyuncakla yürüyordu öyle naif bir insan. arada gider lokantasında lahmacun yerim bilmez şiirlerine olan düşkünlüğümü bilmesini de istemem zaten. o öyle kendi kabuğunda ben öyle kendi kabuğumda güzel. şunu da şuraya bırakayım.

    "...
    birçok derdi onlar ile bölüştüm
    sırdaş olup halimize gülüştüm
    son günlerde camilere alıştım
    sen yine de sarhoşlardan sorasın
    ..."
  • üstad

    trt türk’te yayınlanan ömür dediğin adlı programda insanın bam teline dokunan bir söyleyişiye katkı sunmuştur gerek yaşamı gerek ise yaşam tecrübesinden çıkardığı çıkarımlar ile insanın aklına ve ruhuna dair bir yoğunlaşma yaşatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap