• iktidarın atv dizisindeki terörist propagandasına alet olmuş bir zavallıdır. biz de bunu kurtlar vadisi dönemlerinde adam yerine koymuşuz da övmüşüz her yerde. para için, tv'de kalmak için fikirlerini satan, kendi onurunu hiçe sayan, an itibarıyla bütün türkiye'ye rezil olmuş, her zaman bu rezil sahne ile hatırlanacak olan eski yönetmen artığıdır. değer miydi osman, değer miydi? kendi ülkeni göçmenlerin, mültecilerin ele geçirmesini şu s*ktiriboktan propaganda ile desteklemeye, türk'ü köle etmeye çalışanlarla bir hiç uğruna el ele olmaya değer miydi?
  • kurtlar vadisi dizisini sevenler vardır anlarım. laz ziya'ları çakır'ları hayranlıkla izlemiş olabilir, en önemlisi de 2003 yılındaki henüz akp'nin türkiye'yi bir cehenneme çevirmediği yılları hatırlattığı için içinizde bir nostalji hissiyatı yaratıyor da olabilir onu da anlarım.

    ancak bu adam ideolojik anlamda kurtlar vadisi seviyesinden yalnız kurt seviyesine nasıl geldi meselesi tartışmalıdır. kurtlar vadisi dizisi, türkiye'yi yöneten karanlık, seküler, zengin, masonluğu andıran örgütlenmeleriyle iş adamlarından oluşan bir konsey anlatmış, aha işte türkiye'yi bunlar yönetiyor demiş, bunu yaparken de türkiye'deki esas güç olan islamcıları ve tarikatçıları (ne hikmetse şaşmaz kardeşler de tarikatçı çıktılar) bilinçli olarak yok saymıştır.

    dizinin yayınlandığı seneler içerisinde türk halkı adeta esas tehlike olarak ülkeyi adım adım ele geçiren fethullahçı cemaat tehditini pas geçerek "ülkeyi yöneten kirli, gizli masonik derin yapı" imajı üzerinden gelmekte olan balyoz ve ergenekon kumpaslarına hazırlanmıştır.

    ne hikmetse fetö'nün en güçlendiği yıllar olan 2002-2010 yılları arasında sözde türkiye'deki her mevzuya dokunan kurtlar vadisi yayınlanıyor olmasına rağmen, bu konuda en ufak bir ima bile yapmamıştır.

    osman sınav'ın durduğu ve duracağı yere güven olmaz.
  • şule yüksel şenlerin kadınlar üzerinde yaptığını, kurtlar vadisi, deli yürek gibi dizileri ile erkekler üzerinde yapmıştır. bir amaç doğrultusunda gençlik dizayn etmiştir.
  • kendisine mi ait bilmem ama bir röportajında "kendi hayallerini gerçekleştiremeyenler başkalarının hayallerinin bir parçası olurlar" diye bir laf etmişti... uzun uzun düşündüm bu cümleyi sonra...
  • bence bundan sonra çekeceği eşcinsellikle ilgili sahnelerde fon müziği olarak imperial march çalmaya başlasın. kim aydınlık, kim karanlık oradan öğrenelim.
  • 90'lı yılların ortasından 2000'li yılların ortasına doğru uzanan 10 yıllık dönemde yaptığı işlerle, milyonlarca türk halkını televizyon ekranlarına çivilemeyi başarmış yapımcı/yönetmen. oysa bundan 6 yıl önce zirvede bıraktığı kurtlar vadisi'nden sonraki röportajlarında, sürekli hollywood'a adım atmak istediğini ve uluslararası filmler çekeceğinin müjdesini vermişti sevenlerine. ve yıl 2010 oldu. dalga geçilen mahsun bile hollywood'da öyle veya böyle bir film çekti. ama osman sınav her geçen sürede geriye doğru yol almaya devam ediyordu. elbette ki bu düşüş, onun yönetmenliğinden kaynaklanan bir durum değildi. zaten onunla çalışan oyuncular da, osman sınav'ın piyasadaki bir çok yönetmenden daha üst bir klasmanda yer edindiğinin farkındaydı. ancak günümüz koşullarında 1 haftada çekilen 90 dakikalık dizilerin temposu da, artık osman sınav'ın ayak uyduracağı cinsten değildi. bu yüzden kurtlar vadisi'nden sonra uzun soluklu olarak dizi yönetmeyi de bırakmak zorunda kalmıştı. yönettiği dizilerin sadece ilk bölümlerinde tek başına yönetmen koltuğunda oturuyordu. pilot bölümlerin dizinin gelecekteki kaderini tayin edeceğini o da biliyordu. fakat son dönemde proje üretme konusunda ben yaptım olacak felsefesini benimseyen bir yapımcı olduğundan, zirveden duraklamaya, oradan da çöküşe doğru ilerleyen bir dönemin parçası oluverdi. şüphesiz ki bu süreçteki başarısızlığı, en çok sevenlerini yaralıyordur. keşke aylar önce röportajında dile getirdiği "sakarya fırat televizyondaki son işim" sözünün arkasında dursaydı.

    kısacası osman sınav'ın bu süreçte neler yaptıkları ortada, ama daha neler yapacağının bir garantisi yok.

    2005- kapıları açmak: nisan 2005'te 3 bölüm yayınlandıktan sonra beklediği ilgiyi görmeyince projeyi durdurdu ve yeni sezonda revizyona sokup yeniden yayına soktu ama yine istenilen başarıya ulaşamayınca 5.bölümde kaldırıldı.
    2005- acı hayat: telifini alıp remake olayına girişerek, pek fazla yenilik vaat etmeyen klasik bir işe imza attı. kenan imirzalıoğlu gibi bir starı ikna ederek deli yürek'ten sonra yeniden bünyesine katmayı başardı. dizinin reytingleri gitgide düşerken, hikayeyi bir anda yusuf miroğlu reloaded'a kaydırıp kosovalı diye bir fenomen oluşturdu. ilk sezonu zirve yaptı ama ikinci sezonu hikayenin de etkisiyle düşüşe geçti. dizinin tutmasındaki en büyük etkenin kenan imirzalıoğlu olduğu bir gerçekti. yeni bir star keşfine gidilmiş olsaydı bu dizinin ömrü de çok fazla uzun olmayacaktı.
    2006- pars kiraz operasyonu: deli yürek bumerang cehennemi filminden sonra sinemaya geri dönüşünü sağlayan iş oldu. 4 milyon dolar harcamasına karşılık 400 bin seyirciyle buluşunca büyük zarar etti. üzerinden yıllar geçmesine karşılık, hala türkiye standartlarının üstünde bir film olduğunu iddia etse de pek beğenilmediği ortada.
    2007- pusat: tarz olarak hiç yapılmamış bir işi denedi. kalite olarak başarılı olmasa da reytinglerde kısmen başarılı oldu. ama reytinglerin ilerleyen bölümlerde giderek düşeceğini kendisi de biliyordu. set içerisinde yaşanan olaylar dizinin sonunu hazırladı ve 13.bölümde final yaptırdı.
    2007- pars narkoterör: pars kiraz operasyonu filmini ilk tasarladığında, başarılı bir filmin ardından bu diziye geçiş yapmak istiyordu. gişe anlamında başarısız bir işi diziye dönüştürerek büyük cesaret örneği gösterdi. ama ekranlarda yalnızca 23 bölüm dayanabildi.
    2008- doludizgin yıllar: son dönemdeki gençlik dizileri modasına ayak uydurup, tarzının dışına çıkarak sıcak bir işe imza attı. yeteri kadar izlenmeyince, atv 8.bölüm sonunda yayından kaldırdı fakat o pes etmeyip diziyi trt'ye götürdü. ilk sezon trt'de umduğunu buldu ve diziyi devam ettirdi. ancak 2.sezon hikayenin de tıkanmasıyla ekran final yaptı. kariyerinde bir ilke imza atıp son bölümde kamara karşısına geçti. ayrıca eşi ve çocuklarını da oynattı. sınav ailesi adına hoş bir hatıra bıraktı.
    2009- alayına isyan: şu sıralar öğretmen kemal dizisi için türkiye'nin ilk yerli spin-off'u ifadesi kullanılsa da, aslında bu işi ilk gerçekleştiren de osman sınav'ın kendisiydi. kurtlar vadisi içinden fırlayan muro'ya yapılan filmin bir anda 2.5 milyon kişi tarafından izlenilmesi, bu projeyi hayata geçiren etkenlerden biriydi. muro ve barudi karakterleri benzerlikleri itibari ile o dönem sıkça kıyaslanmaktaydı. ama dizinin kalitesi ve seviyesi hiçbir zaman osman sınav'la bağdaşmayacak bir çıtada olunca, sadece 4 bölüm yayında kaldı.
    2009- masumlar: çok iyi bir castı olmasına ve çekimlerinin yapılıp, tanıtımlarının dönmesine karşılık atv diziyi beğenmeyip yayınlamadı. o da başka kanala götürmek yerine bu projeyi sinemaya aktaracağını söyledi.
    2009- sakarya fırat: önceden tasarlanmış olsa da, nefes filminin etkisinin hissedildiği bir dönemde yayına girerek trt'nin gülen yüzü oldu. reyting listesinde yer almayan bir kanalda yayınlanmanın avantajıyla yoluna devam ediyor. dizideki mevcut askerlerin tezkere almadan uzun süre bu dizide yer alması mümkün olmayacağından, sezonunda ya diziyi bitirecekler ya da kadroyu yenilemek durumunda kalacaklar. aksi takdirde gerçeklikten uzaklaşan bir işe dönüşecektir.
    2010- kılıç günü: 3 sezon sürecek bir iş olarak tasarlanıp, kısmen 24 tarzına da özenilerek her bölümde 1 günü yansıtan değişik bir tarz denedi. dizi yayına girmeden aşırı tiyatral içerikli teaserlarıyla 2 ay boyunca tanıtımı yapıldı. ilk bölümünün ardından, eşcinsel yatak sahnesi dizinin çok daha önüne geçti ve gün geçtikçe reytinglerde güç kaybetti. dizinin ağır temposu ve klişelerle ilerleyişi izleyenlerini çabuk sıktı ve beklenen son kaçınılmaz oldu.
  • kantarın topuzunu kaçırmış yönetmen. hadi senin yıllardır ne yaptığının farkındayız ama ülke menfaatlerini düşünen insanlara terörist demek nedir birader.
  • onun oldugu kurtlar vadisinde bir kalastan efsane bir karakter ortaya cikabiliyorken onsuz kurtlar vadisi pusularda kalaslar kütüklere dönüşmüş durumda.
  • kendini bitirdi.

    (bkz: atv dizisindeki mülteci propagandası)

    türkiye'de bir osman sınav efsanesi yok artık.
  • her devirde meydanda olan adam dönektir. suyun akışına bırakır kendini. akıntı nereye çevirirse oraya döner.
    kendisinin daha önce ki yapimlariyla hatırlamaya çalışmayın çünkü osman sınav da her devrin adamı bir dönek olduğunu çoktan belli etmişti zaten.
hesabın var mı? giriş yap