• asansörü neden kullanıyosun engelli misin de? bi de maskesiz binmeler falan.

    dövenin ellerine sağlık dediğim gençtir.
  • hem maske yasağına uymamış hemde kem küm etmeye devam ediyorsunuz hala. dövülene kadar çocuğun aklı neredeymiş, taksaymış maskeyi. bu dayak sonrası iyi ders olmuştur, uyurken bile maske takar artık.

    not:dm'den kem küm eden lavuklar maskesiz karşıma gelinde bir iki sizide tokatlayalım.
  • bazen sözlükte yazılanları şaşkınlıkla okuyorum.

    bu kadar basit bir sebep ile birini dövmenin neresini savunuyorsunuz lan. cocugun belki maskesi yırtıldı yoktu. belki de kaybetti o an maskesini. hepsini geçtim takmamış olabilir maskesini. hemen direkt dövmekmi lazım, maske takmadı diye öldürseler onu savunacaksınız.

    burada eleştirecegim tek şey yürüyen merdiven var iken asansörle cıkmalarıdır. ben sirkeci marmaray istasyonunda bile asansör kullanmıyorum adamlar osmanbey durağında asansör kullanıyor. o zaman biri de cıkıp desin ki ulan ibneler ayagınız yok mu, hamile değilsiniz, engelli değilsiniz ne işiniz var asansörde şeklinde bağırıp hepsini dövseydi. ne değişik insanlarsınız.
  • kimse kimseyi maske takmadı diye dövmez. olayın perde arkası vardır. yani herkes asansörün içindeyken, birinin aniden şlaak diye gencin kafasına vurup nerede senin masken demesi çok düşük bir olasılık. ayrıca entry'de olayın öncesi özellikle anlatılmamış. rezalet puanım 2/10.
  • edit: entrydeki ironiyi anlamayıp mesaj atan ekmeklerin de dövülmesi lazım.

    iran gibi ülkelerde ahlak polisi var sokaklarda gezen. bence bu bizde de olmalı. elinde sopayla sokaklarda gezen bu tip polis ya da bekçi konumundaki künt silahlı kuvvetler; sokakta yanlışlıkla yanlış yapan ya da bilerek yanlış yapan herkesin ağzını burnunu kırmak suretiyle dövmeli ve adam etmeli.

    elinde sopayla insan hatalarının hemen cezalandırıldığı bir ortamda yaşamak herkes için daha ferah ve huzurlu toplum sağlayacaktır. insanların, diğer insanları haklı gördükleri sebeplerle dövebildiği ülkelerin hepsine bakın. hepsi refah seviyesi en yüksek ülkelerdir. üstelik daha güçlülerin ön plana çıktığı, hayvani bir hiyerarşi de hemen yerine oturmuş olacaktır.

    insanlar, diğer insanları toplu ya da bireysel, gücü yettiği ölçüde dövebilmeli ve bu hak, kanunla korunmalı. ülkemiz bu refah seviyesine ve ilerici medeniyet göstergelerine layık bir ülke.
  • dün de otobüste maske takmayan bir teyzeyle tartışma yaşandı. kadın her yerde yasağın kalktığını savunuyordu. yani bir kesim yasağın her yerde kalktığını sanıyor. bu gibi kavga haberleri daha çok olacak anlaşılan.
  • insanların zihninde mevcut olan, engelli olmanın mutlaka dışarıdan gözlemlenebilen bir şey olduğu yanılgısına kurban gitmiş olabilir.

    bir ruhsal engelli de olabilir; bir zihinsel engelli de o genç. asansörü de kullanır engel grubundan bağımsız bir şekilde. ama gel de anlat sapasağlam işte lan diyenlere.
  • mağara adamları her yerde var maalesef... yasal zorunluluk kalktı gülüm isteyen takar istemeyen takmaz..
  • istanbul'un orta yerinde maske bulamıyorsa eşşek herifin teki demektir zaten. hangi eczaneye girse maske var. hatta simitçiler bile satıyor.
  • maske yok ise asansöre niye bindin,
    hadi bindin insanlar direk tekme tokat girmemiştir, önce tepki vermişlerdir, niye terk etmedin.

    ama bütün bunlar şiddeti onaylamaz.
hesabın var mı? giriş yap