• başlık yanlış olmuş doğrusu osmanlı devletine duyulan sevgi ve nefret olmalıydı. hepimiz sevgi ve nefretin karmaşık bir bileşimini barındırıyoruz içimizde keza.
  • osmanlı devleti öpsün seni. bir bitemediniz amk!
  • osmanlı devletinden nefret edenler vatan hainidir net.
    ne olursa olsun beğenmediğiniz bazı politikaları olsa bile osmanlı 600 yıl hüküm sürmüş anadoluda yani vatanımızda türkler tarafından kurulmuş bir devlettir. 600 yıl anadolu halklarının barış ve huzur içinde yaşamasını sağlamıştır. türkiye cumhuriyetinin babası osmanlıdır ve kurduğu yönetim sistemi, teşkilatlar ve eğittiği asker kurmay kadrosu yeni türk devletinin temellerini atmıştır. ayrıca anadoludaki halkların aynı yıllarda diğer devletlerin yaptığının aksine asimile olmadan hayatlarına özgürce devam etmesini sağlamıştır.

    edit: bir ağız tadıyla entari girdimiyosunuz tabi ki zaman zaman isyanların çıktığını bastırıldığını kan döküldüğünü biliyoruz. duygusal değil sizi pragmatist ve akılcı davranmaya davet ediyorum. dünyanın hiçbir yerinde bir devlet çıkan isyana: tamam ok. haklısınız. hayhay. buraları size verdim gitti demez. merkezi otoritenin korunması ve devletin bekası için bazı kararlar alınır ve karara uymayanlar, isyan çıkaranlar, yabancı devletlerle işbirliği içine girenler temizlenir. tartışacaksanız bunları tartışın. bu kadar basit. isyanlar bastırılmasa nolurdu anadoluda afrikadaki gibi kabile savaşları yaşanırdı. anadoluda merkezi türk devleti 1000 yıldır var birlik ve otoriteyi sağlamaya çalışıyor. gerek anadolu selçuklu gerek osmanlı gerek türkiye cumhuriyeti olarak.
    yahu osmanlı mezhepçi miydi evet bence mehzepçiydi şahsi görüşüme göre yanlış. ama işin ilginci osmanlıyı mezhepçilikle suçlayanların da vaktinde mezhepçilik üstünden merkezi devlete zarar vermeye çalışması. ben ne anladım bu işten?

    osmanlının yönetim konusundaki tercihlerinin tartışma yeri burası değildir. başka bir konudur. burada anadoluda bir türk boyu tarafından kurulmuş 600 yıllık bir devletten nefret etmekten bahsediyoruz.
  • spesifik olarak osmanlı devletine değil de genel olarak monarşiye duyulan nefret şeklinde de olabilir. bir kişinin milyonlarca insan üzerinde tek karar verici olması ve bunun değiştirilemiyor, eleştirilemiyor oluşu çok sorunlu bir durum.

    bir kişinin sırf babası padişah, kral veya sultan diye o ünvanı devralması falan sıkıntılı konular. en nihayetinde hepsi zamanında toprak sahibi olmaya çalışan çetelerdi. zaman içerisinde başvurdukları gaddarca ve vahşice yöntemler ile elde ettikleri toprak ve insan popülasyonu ile güçlerinin temelini oluşturdular. bu durum da sonradan elit görünmeye çalışan bu aile çetelerini masum hale getirmiyor.

    en nihayetinde hepimizin atalarının bir kısmı bu çetelerin gaddarlıkları altında ezilmiş veya can vermiştir. adı osmanlı olur, hun olur, pers olur ama mutlaka hepinize uğrar.
  • osmanlıspor'un küme düşmesi sebebiyle padişahlar gergin.

    (bkz: tiz vurun kellesini)
  • malisef'ten sonrasını okumadım.
  • ak partisinin götünü kendisine fazla dayamasından oluşan nefret. benim yoksa bir kişisel husumetim yok.

    gerisi fasa fisodur. bizans geleneğini 20. yüzyıla kadar taşımış, iki yüzyıl boyunca süper güç sayılabilecek kıvamda hükümranlık sürmüş bir imparatorluktur osmanlı. türkiye cumhuriyeti'nin lokomotif tüm kurumları da osmanlı orijinlidir. türkiye cumhuriyeti'nin kurucu aydın kadrosu da osmanlı da yetişmiştir. bok atmanın anlamı yok osmanlıya. iyisini kötüsünü okursanız elinizin altındaki lügattır.

    ama atatürk'e ikame abdulhamit dayarsanız, bu halk da size dayar. abdülhamit'le husumetimizden değil sizin yavşaklığınızdan kaynaklanır bu.
  • osmanlı nefreti değildir. monarşi, gericilik ve yalan yanlış öğretilen tarih nefretidir. osmanlıyı geri getirmeye çalışanlara duyulan nefrettir. kendi kendini bitiren, zamanı geçmiş osmanlıyı geri getirme fikrine duyulan nefrettir.
  • bir yeminli türk dushmanının sıçtığı başlık.
    maalesef devir onların devri.
  • düvel 7
    kıta 3
    dolar 4,40
    benzin 6 küsur
hesabın var mı? giriş yap