• "popülistler her zaman, adına konuştukları homojen halkın inşasıyla meşguldürler.
    ...
    popülistler "eskidüzenin" ve "yozlaşmış ahlâksız seçkinlerin" yapageldiklerini yapmaya başlar, fakat muhtemelen hiç bir suçluluk duygusu hissetmezler ve sözümona bir demokratik meşruiyetleri vardır."

    jan werner müller
  • gelsinler gelsinler. rahat olun bu insanlar giyimin kuşamından ödün verecek, akp istedi diye çarşafa girecek, haremlik-selamlık takılacak değiller. hatta gelsinler iyice tvlerde falan boy göstersinler de “tuğralı doblolu” tipler osmanlı torunu olmak neymiş görsünler.
  • üstüne bir de diplomatik pasaport verip (ki alayı ab vatandaşıdır muhtemelen, burun da kıvırabilirler), maaş bağladık mı (bir ara yapacaklardı da!) tam olacak kepazeliktir.

    kendilerini avrupa ülkelerindeki hanedanlıklarla kıyaslamasınlar, zira aynı yollardan geçmedi bu ülke ve tarihi, yaşananlar ortadayken bunu yapmak modern türkiye cumhuriyeti değerlerine ihanet olacaktır.
  • cehalet güce tapmayı beraberinde getirir. ne yaparsanız yapın cehaletin olduğu yerde güce tapan kitle ve o kitleyi kullanacak insan vardır. hanedan ailesinin biri de * bikinili havuz partilerini bırakıp kapanmıştı. bakalım vatandaş olanlar ne yapacak...
  • fotoğraftaki hanedanların taşşak geçer gibi bakması :) tam vatandaşlık alıcam bi gülme geliyorasdgakshfashfk
  • osmanlı devam etse bugün padişah, valide sultan, şehzade, prens, prenses olacak bu adamların hiç biri türkiye cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı kadar osmanlıcı değildir.

    bizim sıradan vatandaştaki osmanlı merakı da enteresan. senin deden kanuni, fatih falan değildi ki. anadolu'nun bir köyünde yaşayan, varsa tarlasını ekip biçen, 3-5 baş hayvanını güden, padişahın kim olduğundan bile habersiz, herhangi bir devlet hizmeti almayan, hatta devlet diye bir kavramdan habersiz, gariban köylüydü.

    tepemize çıkmış adamın bu osmanlıcılık goygoyunu yükseltmesi normal; padişah yetkilerine sahip olup en sonunda hesap vermeden bu dünyadan tüymek istiyor. peki sana n'oluyor da padişah kulluğuna özeniyorsun? herhangi bir devlet görevlisine hesap soramamanın, muktedirin iş bilmezliği ve safları sıklaştırıp muhalif otları temizleme çabası sonucu açılmış cephelerde sorgusuz sualsiz ölüme gönderilmenin, sonunda bir tabutun içinde memlekete dönüp nutuk malzemesi olmanın nesini özlüyorsun?
  • osmanlı hanedan üyelerinin büyük kısmı şuan yurtdışındaki modern,kültürel ve zengin hayatlarına devam etmektedir.
    hiçbirinin dönüp türkiye vatandaşlığı almayı düşündüğünü ve bizim halkımızın yaptığı gibi bir osmanlı siyaseti yaptığını sanmıyorum.
  • vatandaşı olduğu ülke çifte vatandaşlığı kabul etmiyorsa istemezler malum gavur memleketlerde yaşıyorlar rahatları sosyal hakları her şeyleri yerli yerinde sizce bırakırlar mı?
  • (bkz: otö) sen misin?
hesabın var mı? giriş yap