• "aslında türkiye cumhuriyeti'ni yıkıp yerine şimdilik "yeni türkiye cumhuriyeti" denilen bir devlet kurmak, doğrudan amerikan istihbarat servisi cıa'nın tasarımıdır!

    cıa'nın beyinlerinden graham fuller, "yeni türkiye cumhuriyeti" diye kitap yazdığı zaman, türkiye'yi türk devleti olmaktan çıkarma projesini "osmanlıcılık" diye gösterecekti.

    cıa ajanları graham fuller ve paul henze, 1980'li yıllardan itibaren, "atatürkçülük ölmüştür. ulus devletler dönemi bitmiştir. türkiye, osmanlı gibi çok kültürlü, çok dinli ve çok ırklı bir yapıyı benimsemelidir.

    bunun için en iyi yol ılımlı islâm'dır. etnik kimlikler kendilerini ifade edebilmelidir" demeye başlamıştı."*
  • azınlıkları yurtta tutmak amacıyla, benimsenen devlet görüşü. zira başarılı olamamış, ülke bölündüğü gibi, kaçıp gitmesini istemediğimiz azınlıklar bir güzel sıyrılıp bağımsızlıklarını kazanmışlardır.
  • ülkücülerin ya da ırkçıların ideolojilerinden değildir osmanlıcılık. bir kere günümüzle hiç ilgisi olmayan bir siyasettir. bizatihi osmanlılar tarafından, daha fazla toprak kaybetmemek için üretilmiş bir politikadır.yusuf akçura üç tarz ı siyaset'inde pek güzel anlatır ne olduğunu. 2. abdülhamit döneminde işlerlik kazanmıştır. ideolojik bir hareket olmaktan çok potansiyel pratik faydalarının heyecanıyla yürürlükte tutulmuştur. pratik fayda balkanların elden çıkmasını engellemektir. imparatorluk bünyesindeki gayri müslimleri, "osmanlı vatandaşı" adlı potada eriterek günümüz abd'si olarak tanımlanabilecek bir anlayışı yerleştirmeyi amaçlamıştır. ne var ki tutmamıştır. çünkü 19. yy osmanlı imparatorluğu günümüz abd'si olamadığı gibi, balkanlarda yükselen miliyetçilik ateşi, rumlar,bulgar ve sırpların "yemişim osmanlı vatandaşlığını" tepkisi vermesine neden olmuştur. zaten balkanlar elden çıkıp da imparatorluk toprakları anadolu ve arap yarımadasıyla sınırlı kalınca, osmanlıcılık siyaseti yerini önce islamcılık'a, 1. dünya savaşı'nda arapların büyük satışı sonrasında da türkçülük'e bırakmıştır.
  • ne yazık ki osmanlının sonunu hazırladığı gibi türkiyenin de sonunu hazırlayan politika. ayrıca (bkz: #30775140)

    toparlamak yine türkçülük'e kalacaktır. bunlar bozar, türkçüler düzeltir.
  • lüzumsuzdur.
  • türk karşıtlığının parlatılmış, cilalanmış bir uygulaması.

    türkiye cumhuriyeti'ndeki kurulu düzen.

    (bkz: abdülmecid dedemiz)
    (bkz: hepimiz bizansın çocuklarıyız)
    (bkz: dönmelik)

    ayrıca:

    (bkz: yec'üc ve me'cüc türkler ve moğollardır)
    (bkz: adiyat/#24433726)
    (bkz: yecüc mecüc/#23530394)
    (bkz: yafes/#24434204)
  • osmanlı imparatorluğunda osmanlıcılık; yani osmalılık üst kimliği altında tanzimat fermanın ilan edilmesinden itibaren bünyesinde bulunan tüm kavim, cemaat ve milletlerin din mezhep farkı gözetmeksizin adalet, hürriyet, eşitlik ortamında beraber yaşamalarını temin etmek isteyen bir anlayıştı.bu suretle osmanlıcılık fikri devletin kuruluşunda da yer almıştır.şöyle ki şeyh edebali anadolu selçuklu devletinin konya merkezli arap ve acem etkisiyle türk-islam sentezli olarak yönetimi elinde bulundurmasına karşılık ahilik geleneğinden de yararlanaran yine toplum içindeki farklı millet ve cemaatlere ait bireyleri de kucaklayarak yada hiç olmazsa bünyesine katarak bağımsızlık yolunda osman gaziyi desteklemiştir. devletin kuruluşunda yer alan bu anlayış imparatorlupun dağılması sürecinde, fransız ihtilali’nin yaydığı hürriyet,eşitlik,milliyet farkı ve fikirleri çok uluslu bir yapıya sahip olan osmanlı’yı olumsuz etkilemiş ve savaşların da etkisiyle parçalanmalar başlamıştı. tüm bu nedenlerle osmanlı devlet adamları gelişmekte olan milliyetçilik hareketlerinin karşısında osmanlılık anlayışını devletin siyasi birliğinin korunması ve devamlılığı için ortaya atmışlardır.
  • bunu savunanları hiç anlamadım, anlamayacağım da. bir insan neden birinin kulu ve kölesi olmak ister. kaldı ki padişahlarının yaptıklarına bugün düşman olan adamlar neyi savunduğunu bile bilmiyor.
  • türk gençlerini tarihlerinin, dolayısıyla kültürlerinin, edebiyatlarının, zevklerini oluşturan dönemlerin birinden soğuttu, en çok ona yanarım. mehter marşı elinde pala, tuğralı dobloyla gezip gördüğü her kadına laf atan tiplerin cep telefonu melodisi olmayı mı hak ediyordu? "istanbul'u fetheden yeniçeriye gazel"i yahya kemal'den okuyup, münir nurettin'den dinleyebilir mi o kitle? iyi eğitimli gençlerimiz divan edebiyatına burun kıvırıyorlar, halbuki o leziz edebiyattan zevk alabilmek için iyice bilenip keşfe yatkın kılınmış bir zihin, ince zeka, titiz bir beğeni lazım.
hesabın var mı? giriş yap