• cehalet ve birilerinin geçmişte yaşadığı kuyruk acısı yüzünden yıllarca kin ve düşmanlık dozuna maruz kalan türklerin yaptığıdır.

    bir lider düşün ki halkı insan gibi yaşasın, eşit ve hür olsun diye hayatını feda ediyor. sonra birileri çıkıp "biz çok müthiştik, dünyaya hükmediyorduk. gelip koca osmanlıyı yıktılar. bize sormadan cumhuriyet getirdiler. dedelerimizin mezar taşını bile okuyamıyoz artık :(" diye ağlıyor. ne ailede ne de okulda eğitim alamamış bir güruh da eskiden olduğu gibi "sen bir halt olma. birilerine tebaa ol, köle ol. en güzeli bu." diye beyin yıkamasına maruz kalıyor...

    osmanlı falan değilsiniz hiçbiriniz. osmanlı babadan oğula geçen bir hanedanlıktı. padişah istediği gibi at koşturuyordu. laf etsen eleştirsen kellen gidiyordu. bunun nesi iyi? bundan imrenilecek ne var?

    "ama biz çok güçlüydük!!11"

    sen güçlü değildin, hiçbir zaman güçlü de olmadın. sen hep yoksul ve eziktin. cehaletini ve ne kadar işe yaramaz boş hayatının olduğunu örtmesinin dışında osmanlının güçlü olmasının sana bir etkisi olmadı.

    geldiğimiz noktada ülkenin düşman işgaline göz yuman ve düşman zırhlısına binip kaçan birini ülkenin kurtarıcısından daha çok sevip destekleyenlerle uğraşıyoruz işte.
  • seven aglayarak gunlugune yazabilir.
  • bir imparatorluk düşünün ki 600 yıllık ömrünün yarısını duraklama ve gerilemeyle geçirmiş. ama bizim muhafazakar kesim, bu dönemi görmezlikten gelip fatih ve kanuni gibi başarılı padişahları öve öve bitiremiyor. biz fatih'in torunlarıysak, deli ibrahim'in torunları kimlerdir?
  • bunu duyanda roma imparatorluğunun hep yükselişle geçtiğini falan sanır. tek gerçekçi sebebiniz var islam. islam varken bu kadar büyük olması canınızı sıkıyor. niye kendinize boşuna bahane arıyorsunuz? bu yazdıklarınızın hepsi aşağı yukarı göktürtk imparatorluğunda da vardı. 40 devlet osmanlı olmadan tarihini konuşamaz, beyfendilere beğendiremiyoruz.
  • basitçe vizyonsuzluk, bilgi eksikliği, burada saymak istemediğim çok daha başka art ve kötü niyetli emelleri düşündürüyor bana. daha ağır yazmak istemiyorum, ama cumhuriyet ve kurucuları ile bir derdiniz varsa adam olup daha açık konuşun...
  • osmanlı da yaşamadıkları için kolay sanıyorlar
  • sevebilirsin
    övebilirsinde..
    ama seni büyüten, okutan, özgür olmanı sağlayan ve buraya rahat bir şekilde entry girmene vesile olan bu devlet biçimini yok sayamazsın.
  • cahil olanlara insan yerine konulmanın ağır gelmesinden ötürü yapılan eylemdir.

    100 sene sonra cumhuriyetin bu tip insanlar için fazla geldiğini acı şekilde öğreniyoruz.
  • atatürk ve türk milletiyle sorunu olan bir kısım kanı ve vicdanı kirli, dönme ve devşirme soyundan gelen mahlukatların sergilediği tavırdır.

    bakın tarihçilerin pîri ord. prof. dr. halil inalcık bu konuda neler söylüyor.

    mustafa kemâl paşa kürsüye çıkıp coşku ile büyük türk milleti diye ilk kez halka seslenince ülkede ne büyük bir dalgalanma oldu.
    bu topraklarda son 700 yılda bir tane yönetici yoktur ki konuşmasına türk diyerek başlasın. fermanlar ey kullarım buyruğumdur diye başlardı.
    anadolunun taşı, toprağı, bitkisi buna alışkın değildi.
    şaşkınlığı atmak, kimse için, kolay olmadı.
    özellikle de asırlarca saray etrafından geçimini sağlayan devşirmeler kendini kapının önüne konulmuş hissetti.
    bunların bir kısmı boyun eğdi, kabullendi, etmeyenlerin kimi dini, kimi etnik kimliğe bürünerek yeni kurulan devletle alttan alta, derin bir mücadeleye girdi.

    uluğ bilge halil inalcık'a rahmet ve saygıyla...
hesabın var mı? giriş yap