• http://www.sondakika.com/…re-nefes-aldirdi-8729778/

    dayımıza harita yollayalım beyaz yerde sanal simultane yapıyor
  • neden her zaman bu hükümet bir örgütü destekliyor sanki daha önceden yaptıklarında hepsini eline yüzüne bulaştırdılar dolayısıyla türkiye'ye baya zarar verildi.
    neden bir örgüt yerine suriye ordusuna rusya ile beraber destek vermiyoruz, madem suriye suriyelilerin neden bunu yapmıyoruz da ne olduğu belirsiz bir örgüte destek veriyoruz ve güçlenmesini sağlıyoruz. ve bu olaylar bittiğinde neden demokratik seçimlerin ön ayağı olmuyoruz suriyede madem suriye halkına yardım etmek istiyoruz neden böyle yapmıyoruz ??
    bu öso da rte nin elinde patlayacak dolaysıyla türkiye'nin elinde patlıyacak.
  • öso suriye'nin fetö'sü dür. türkiye suriye'nin fetö'süyle işbirliği yapıyor
    bu çok rahatsız edici bir durum bana göre.
  • ing. free syrian army (fsa).

    mart 2011'de patlak veren suriye iç savaşında ortak hedefi suriye rejimini alaşağı etmek olan zayıf askeri fraksiyon ya da fraksiyonlar bütünü. her ne kadar 29 temmuz 2011'de resmi olarak (abd, ingiltere gibi büyük ülkelerin desteği ile) organize olmuş olsalar da 2012 den bu yana zayıf ideolojik birlikleri, disiplinsizlikleri ve ekonomik desteğe ihtiyaç duymalarından dolayı yavaş yavaş dağılım sürecine girmişlerdir. 2012'den sonra öso (fsa) kimliği batı basını tarafından suriye içinde çatışan hükümete karşı çeşitli alt karşıt guruplar için bir şemsiye kimlik olarak kullanılacaktır.

    2015'te bu grubun varlığı bile sorgulanacak hale gelmiştir. zira rusya dışişleri bakanı sergey lavrov şöyle demiştir:

    "bize fsa hakkında sordular fakat nerede bunlar? bir hayalet grup olarak kaldılar ve haklarında hiçbir şey bilinmiyor. (...) abd dışişleri bakanı john kerry 'e bize fsa'nın nerede ve kim tarafından komuta edildiği hakkında bilgi sağlaması için sordum."

    2016 itibariyle türkiye'nin yaptığı fırat kalkanı ve afrin (zeytin dalı) operasyonu sayesinde isimleri tekrar birleşik bir grup gibi anılmaya başlanmıştır. bunların hala birleşik olarak tsk ile ortak hareket eden 20-25 binlik bir bölümüne türkiye destekli özgür suriye ordusu denmektedir (turkish-backed free syrian army).
  • ordu vakti gelip terkedince kendi yerine onlari birakicak. saniyorlarki bizim adamlarimiz onlar. siyasette koz olarak kullaniriz. olurda masada oturursak ilerde. ama bu isler davutoglu nun stratejik derinligine benzemez. adamlarin gücü de ortada silahlari da. amerika ile rusya anlasiverir kalirsin sende o kadar verdigin sehitle.
  • 2011 yılında abd'nin yardımlarıyla kurulmuş selefi cihatçı örgüt. abd ve nato'nun amacı suriye rejimini darbe ile düşürerek tıpkı libya ve ırak'ta yaptıkları gibi kukla islam devleti kurmaktı. nato için bu örgütün ismi free syrian army'dir ve projenin ismi "greater middle east" (büyük ortadoğu projesi) dir. 2014 yılında ise suriye yönetimi radikal islamcı örgütlere karşı ciddi başarılar elde edince abd doğu suriye'deki kürt güçleri ile (pyd) ittifak kurar. bu olay günümüzde açılan abd-türkiye ilişkilerinin temelini oluşturmaktadır.

    ayrıca başta işid olmak üzere bu örgütten doğan htş, el-nusra, ahraru'ş-şam, azadi ordusu gibi selefi örgütler türkiye tarafından terörist olarak tanımlanmaktadır. yani 2011-2014 arası tırlar dolusu askeri mühimmat yolladığımız bu örgütler daha sonrasında bizi sırtımızdan bıçaklamışlardır. 2013 yılında lazkiye ve 2011 yılında şam'daki sivil halkı infaz görüntüleri halen internette bulunmaktadır.

    (bkz: mit tırları el nusra'ya gidiyordu)
    (bkz: mit tırları)
    (bkz: 5 ağustos 2013 lazkiye katliamı)
    (bkz: büyük ortadoğu projesi)
hesabın var mı? giriş yap