• haklıdır ama salaktır.
  • salaktır ve de haksızdır. çoğu zaman
  • istanbul teknik üniversitesinde okumuş, üniversiteyi uzatmadan bitirmiş, aynı bölümde yüksek lisans yapan bir mühendis olarak hak verdiğim adam.

    zeka denilen olguyu bu kadar dar kapsamda değerlendirmek esas yüzeysellik olan.
  • simdi ben oss'ye gireli bir 14 sene oluyor. o siralar oys kalkmis, oss tek sinav. herkes "oys ezber, oss zeka olcer" tadinda dolasiyor.

    ben de dahil olmak uzere herkes benden turkiye derecesi bekliyor. ben sinav gecesi uyuyamiyorum (ki hic huyum degildir), fizikten 3 yanlis yapiyorum (bu da huyum degildir), sozelden de toplamda 7 ya da 8 yanlis (bu huyumdur). sonuc olarak derece yapamiyorum ama istedigim universite\bolum kombinasyonuna giriyorum (bogazici\bilgisayar).

    simdi sen "oss zeka olcuyor" dersen senin azini yuzunu kirarim afedersin. ben o sinav icin her hafta sonu dershaneye gitmisim, cevre baskisi yuzunden ozel ders bile almisim, cevremdeki herkes de bu patterni tekrarlamis.

    sen simdi cikip "abi zeka testi" diyosun. ulan o kadar emek harcamisim ben o teste. tamam anlamasi kolay konseptler belki ama o sinavi hatasiz bitirmek icin kopek gibi calisman lazim.

    sonuc olarak, evet. oss zeka olcmuyor. kendisi cok kolay bir sinav oldugundan zeka da olcemez zaten (en azindan oyleydi). oss dikkat ve deneyim olcuyor.
  • boğaziçi bilgisayar mühendisliği kazanıp gitmeyen şu anda harward'da marketing bilmemnesi okuyanından geliyor. (bkz: öss zeka ölçmüyor) ve ekliyor '' ...disiplinli bir aileye sahip olup üstüne sorgulamayan aptal bir birey olmak lazım standartlarda o sınavı atlatmak için, ya da birkaç yıl kazanamayıp toplum baskısını hissetmek ve gelecek kaygısı altına ezilip salak birisi gibi davranmak. her halükarda öss insanı salaklaştırır.''

    birileri özel mözel diyordu ama işte sonuçta her konuşma/yazma hakkına sahip olanlar, hiç tereddüt etmeden bu hakkı yerli/yersiz kullandıkları için bu durum size göre istisna olabilir tabi.
  • bi bakıma haklıdır.
    sınavda derece yapan üstün zekalı değildir. ama sınavda 1 milyonuncu olan adam gerizekalıdır.
  • haklı olan adamdır.ne zeka ne yetenek ölçer.kürt gibi ingilizce konuşan insanlarla aynı bölümdeyim.sorsan sınavda en az 65-70 net yapmıştır pezevenkler.sonra bunlar öğretmen olacak amk.
  • mantıklı ve tutarlı bir adamdır. çoklu zeka kuramı diye bir şeyden bihaber gerzekler öss' nin zekâ ölçtüğüne inanırlar. gerzek işte. he de geç.
  • haklıdır zira hiçbir sınav zekayı ölçmez. performans ölçer.

    (bkz: akademik performans)
  • haklı adamdır. odtu rektoru bile zamanında kaldırsınlar bu sınavı gelyorlar araştırma yapmayı bimiyorlar sadece ezberciler, üniversite bu değil demişti. ölçmediğini ezberci sınıf arkadaşlarından ve çevreden görebileceğiniz durumdur.
hesabın var mı? giriş yap