• osteitis pubis hala nedeni tam bilinmeyen simfiz pubisteki inflamatuar lezyonudur. pubik kemiği ayırmaya zorlayan kuvvetler ve overuse sonucu geliştiği düşünülmektedir. pubis bölgesi kas yapışma yeri olarak oldukça zengindir. sürekli tekrarlayan burulma, burkulma ve gerilme hareketleri sonucu simfiz üzerinde litik lezyonlar başlar. hastalık daha çok ani ve çok tekrara dayalı aktivite yapan futbol, buz hokeyi, basketbol gibi spor branşlarında faaliyet gösterenlerde görüldüğü gibi atletlerde ve yürüyüşçülerde de görülebilir. kendini kasıkta ağrı ve simfiz pubis üzerinde hassasiyet şeklinde gösterir. ağrı daha çok ünilateraldir ve erkeklerde skrotuma doğru yayılım gösterir.

    özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biridir. uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterizedir. bu bölgede hem karın kasları, hemde uyluk içyan kasları kasık ta pubis isimli kemiğe yapışırlar. tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir.
    başlangıç döneminde özellikle antrenman sonrası ağrıar ile seyreden osteitis pubis zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. ilerlemiş dönemlerde karın
    kaslarında zorlanmalarda da (mekik, hapşırma..) ağrı oluşur.
  • illet bir sakatlık. en hafifi üç, orta şiddetteki üç veya sekiz, ağır olan ise sekiz aydan daha uzun süreli futbolcuyu işinden alıkoyar. istirahat dışında tedavisi olmayan bu sakatlık daha çok, genç futbolcularda görülür. bunun en önemli nedeni ise, altyapılarda yeterince kuvvet antrenmanı yaptırılmayan genç yeteneklerin, kulüp maçıydı, altyapısıydı, milli takımıydı, okul takımıydı derken kayışı koparmalarıdır. daha yaşlı futbolcularda da artarak görülmesinin en önemli sebebi, kulüplerin "maç başı ücret" politikasını yaygınlaştırmasıdır. zira, genç futbolcu en ufak ağrıda bile şikayetini dile getirirken, yaşlı futbolcu para kaybetmemek için sakatlığını saklamaktadır. henüz istirahat dışında tedavisi olmayan osteitis pubis'ten doğru antrenman ve koruyucu hekimlik sayesinde korunmak mümkündür.
  • galatasaraylı çağlar birinci'nnin ameliyat olduğu hede... 2 ay sahalardan uzakmış kendileri...
  • an itibariyle arda turan ın sakatlığına konulan teşhis.
  • ersin düzen'in twitter'dan yazdığına göre arda'nın geçirdiği sakatlığın adıymış. milli takım doktoru söylemiş onada. geçmiş olsun.
  • bulaşıcı olduğu dedikodular arasında bu hastalığın.
  • geçmişte alex de souza'nın şimdi ise arda turan'ın başına gelen sakatlık türü.
  • erman toroğlu'na göre, futbolcunun fazla seks yapması bu sakatlığa yol açıyormuş.
  • 'ergenekonla bağlantılı olduğu sanılan bazı belgelerde, türkiye'de pubis olan bazı futbolcuların gizli bir listesinin olduğu iddia ediliyor.'
hesabın var mı? giriş yap