• http://www.osx86project.org/ adresinde hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz, apple in intel i satin almasi sonrası intel işlemcilerle çalışabilir apple versiyonu. apple bu iş birliği açıklandığında apple bildiğiniz pclerde asla çalışmayacak şeklinde bir açıklamada bulunmuş ancak son aldığımız bilgilere göre bu program bazı hackerlarca kırılmış. sonuç olarak ortaya pc'nizde os olarak apple kullanma fırsatı çıkmıştır. wired news'in görüştüğü bir hacker hız konusunda bir fark hissetmediğini söylemiş. demek ki işe yaramamış...

    edit: aplle intel'i satın almamış, sadece intel'in yeni müşterisi olmuştur. (kaynak: yasarix)
  • en az amd64, hatat mümkünse dual cpu gibi bir işlemci altyapısıyla girişilmesi önerilen deney.
  • * (bkz: #7956462)
  • fujitsu siemens laptop'larda ele alinan i$letim sistemi.
  • torrent den indirdigim bir kopyasında (ki dosya boyutu normal) bana bir amcanın elini soktugo got deligi resmi gosteren, ve bu hic hos olmayan os.
  • degil dual cpu, amd64 filan bile gerektirmeyen, onumdeki 1.6 centrino'da en az windows kadar hizli calisan isletim sistemi.
  • ekran kartini (ati mobility radeon x700) bir turlu dogru durust tanitamadigim icin kullanamadigim isletim sistemi
  • su sitede en genis bilgiyi bulabilmek de mumkun: http://www.insanelymac.com/
  • normal bir pcye osx kurmak icin, anakartinizin chipseti i915 veya i945 olmasi gerekir. gerci diger chipsetler ilede calisir, ama bahsi gecen chipsetlerde mukemmel calisir, zira gercek mac'larda da bu chiplerden vardir. anakart alirken www.osx86project.org'daki hardware compatibility list'e bakilir. boylece sonra aglanmaz.
  • osx9 dan sonra macintosh *bsd tabanli bir işletim sistemi olmuştur. unix bilen bir insan osx'i her türlü parmağında oynatabileceği gibi, çeşitli portlar sayesinde linux üzerinde çalışan her türlü gizmonuz osx'de de çalışır. çeşitli portlar http://darwinports.opendarwin.org/ ve http://fink.sourceforge.net/ adresinden temin edilebilir.

    işletim sistemi, mac üzerindeki bir tcpa çipi sayesinde (bkz: trusted computing base alliance), çalıştığı makinanın orjinal bir mac olduğunu anlar, ona göre çalışır. torrentlerden indirebileceğiniz osx dvdlerinde ise, mikrokerneli patchlenmiş bir işletim sistemi vardır, tcpa kontrolünü bypass eder, ve sizde binlerce euro vermeden normal bir pc'de osx koşturabilirsiniz. sadece 5% kadar yavaş çalışır.

    tabiki hackintoşunuz orjinali kadar şirin ve güzel gözükmez ama geri kalan para ile gigabytelarca ram, 4'e kadar cpu alınabilinir.
    gerçi bilkom bu kadar açgözlü olmasa idi, gerçek mac satın bile alınabilirdi, ama neyse onuda steve jobs düşünsün.

    yavaş yavaş developer ve koderlerinde osx'e geçtiği, mac'ı kullanmasının çok rahat, güvenli ve derli toplu olduğu düşünülürse,
    yakında apple'ın sadece bir hardware üreticisi olmaktan çıkıp dell, lenovo gibi üreticilerle anlaşıp, osx'in daha yaygınlaşabileceği kehanet edilebilir. şu anda apple sadece böyle bir manevra yapmadan önce gerekli teknolojik gelişmeleri, ve çeşitli yazılımların osx versiyonlarının geliştilmesini beklemektedir. zira steve jobs'un bill gates ile bitmemiş bir işi vardır.
hesabın var mı? giriş yap