• 400 bin kişi matematikten 500 bin kişi de fenden sıfır çekmiştir. öğretmenlerin bir boka yaramadığı bir kez daha ayan beyan ortadadır.
    not: aslında 27 kasım'da yayınlanmış

    kaynak: osym

    kaynak haber : link

    linç notu: arkadaşlar anlıyorum öğretmesiniz ve bir boka yaramamaniz zorunuza gidiyor. neden covid 19 için evde yatalım, okula gitmeyelim gotumuzü kaldıramıyoruz gibi şeyleri devletin size müfredat diye dayattığı şeyler için de söylemiyorsunuz o zaman. neden aynı toplu tepkiyi bu konu için de vermiyorsunuz. çıkın söyleyin biz bir boka yaramak istiyoruz deyin çok mu zor. bak hepiniz burada yazarsınız bana küfür edeceğinize gidin müfredatı yapanlara küfür ediin o zaman.

    ekleme: arkadaslar mesaj kutum öğrencilere ana bacı küfür edenlerle dolu suç onlarınmış. siz küçücük çocuklara bile küfür edin ama sizi bu duruma getiren sisteme hiçbir şey söylemeyin. sizi okula gitmek zorunda bırakanlara her şeyi söylüyorsunuz sendikalarınız pandemide okullari açsınlar diye her şeyi yapıyor onlara bir laf etmediniz. ben burada işte bütün bunların arasında bir boka yaramayan öğretmen diyorum seni şikayet ettik diyorsunuz. devam gençler. sendika da işe yaramıyor müfredatta kötü öğretmenler de bir şey yapmıyor. bu gerçek kardeşim ben bir bok olamadiysam bu da onların suçu bir şey olduysam da kendi başarım ne ufuk açan bir düşünceniz var ne de bir çocuğa bir şey daha öğreteyim diye bir çabanız. devleti de hükümeti de sistemi de yaratan insandır. adamlar öğrencilere küfür ediyor ya öğrenciye küçücük çocuğa bu mu öğretmen.

    son edit: arkadaşlar bakın öğretmenlere bir şey dediğim yok bütün yıl maaş alıp sadece bir gün çalışabilirler. okey çocuklarınız da çocuklarımız da salak ona da bir şey demiyorum. ama en azından şu maaşımızı saatimizi evimizi düzeltin de online ders de rahat edelim dediğiniz kadar şu raporlar açıklanınca bir gün olsun bunun için de bir şey söyleseniz kötü mü olacak. bir şey bir boka yaramıyor demek onu kötülemek anlamına gelmiyor. bir kanunun bir boka yaramaması o kanunun kötü olduğu anlamına gelmez. onu uygulamayanlar onu tanımayanlar onu çiğneyip ezip geçenler onu daha güzel yazamayanların suçu da olabilir.
  • alttan tam anlamıyla yetişmemiş, sorgulama ve düşünme becerisi olmayan büyük bir nesil geliyor.
  • covid sebebiyle 1 yıldır neredeyse kapalı olmalarını daha iyi anlıyoruz.

    +efendim okulları kapatsak mı?

    -kapatalın lan zaten bir işe yaramıyor.
  • dindar nesil yetiştirme projesi duvara tosladı. asıl eğitimde reform gerek. hem de acilen.
  • sınava giren tüm kişiler içindeki rakam ise mantıklı olma ihtimali var. (bazı alanlarda mat ve fen sorusu cevaplanmıyor diye biliyorum. araştırmaya da vakit ayıracak değilim. mezun olduğum yılı unutmuşum banane aminyum)

    sınava mat ve fen dalından girenler içindeki sayıysa vay amk dedirtebilir.

    sorun sıfır çekilmesi de değil aslında. sorun sıfır çekenlerin bile bir bölüm (mühendislik dahil) bulup mezun olabilmeleri.

    ekonomi lan bu kim siker okulun, mezunun kalitesini.
    4-5-6 sene gençler dünyadan habersiz oyalanıyor. 3-5 sene de iş bulma umuduyla sınavlarla falan oyalanıyor.
    okul parasını alıyor, okulun bulunduğu il-ilçede esnaf, ev sahibi öğrenciyi ayrı öpüyor.
    sonuç: herkes memnun.
  • öğretmenler kadar pirems ve piremses olarak büyütülen, kendilerini her şeyin en iyisine layık gören fakat tembellikten kırılan, her şeyi armut piş ağzıma düş stili hazır isteyen, adap, görgü ve saygıdan yoksun gerizekalı neslin de başarısıdır. ondan sonra akademisyen egosu, rererörö. bu adamlar üniversiteye girse ne olacak. 2 dakikada ellerindeki cep telefonu ile ulaşabilecekleri bilgi için gecenin 11’inde hocaya 3 ayrı mesaj atıp soracaklar, neden? çünkü onlar pirems ve piremses. birileri onlar için araştırıp cevabı bulmalılar. mesajın altına da sevgiler yazarsınız.
  • her şeyin içinin boşaltıldığı, değersizleştirildiği yerde, eğitimin süpersonik olduğunu mu zannediyordunuz? eğitim seviyesi arttıkça oylarımız azalıyor denen bir ülkede yaşadığını hatırlatırım. sistematik olarak bazı şeylwrin yapıldığını/yapılmadığını görmüyorsan uyumaya devam et. eğitimin içler acısı hali mi?bütün çarpıklıklarda olduğu gibi bunda da suç öğretmenlerin.
  • yukarıda yazar bir arkadaş #116203701 şöyle demiş, doğru demiş. sıfıra yakın matematikle matematik bölümü yazabilme imkanı olan, sıfıra yakın fen ile de istanbuldaki özel üniversitelerden birinde (apartman üniversitesi değil ama ne fark eder) inşaat mühendisliği okuyup 8-9 yılda bitiren bir tanıdığım var. asıl problem bu netlerle bu bölümleri yazabiliyor olmaları. bölüm bölüm baraj getirmeleri lazım. matematik bilmeyen adam matematik öğretmeni oluyor sonra bilmediği matematiği öğretmeye çalışıyor.

    türkiye'de bugün yaşadığımız problemlerin %80'inin temelinde eğitimsizlik var. cahil halktan daha fazla oy alıyoruz diyen bir güruh olduğu sürece de bu problem iki arpa boyu kadar bile çözülmez.
  • şahsımı şaşırtmayan rapordur.

    eğitim, öğretim bir bütündür. eğitim öğretim hayatın her alanında, öğretmenlerle, aile üyeleriyle devam eder. kendi alanım adına konuşacak olursam, şu an okullardan türkçe dersi kaldırılsa değişen hiçbir şey olmaz. türkçe dersi müfredatı o kadar boş bir hale getirildi ki anlatamam. okutulan ders kitaplarının boktanlığı dillere destan. içindeki etkinlikler bilişsel alan basamaklarına uygun değil. milli mücadele ve atatürk temasında 15 temmuz metinleri okutuluyor. çocuklar kitap okumuyor. daha birçok şey sayılır. uzaktan eğitimle birlikte bu boktanlık iyice artmış vaziyette. bundan sonraki beş yıldaki sayıları da dikkatle incelemek lazım.
  • (bkz: z kuşağı)
hesabın var mı? giriş yap