• yaptığı son duyuruyla ortaya çıkan durum. 13 gunde aciklanmayan yerlestirme sonuçlarında ek puanli ogrenciler ek puansizmis gibi islem yapilmis ve cogu bir yere yerlesememiş. duzeltme sonrasinda ise önceden yerlesmis 1499 kisi yerlesememis. rezalet. adam yerlesmis belki de kaydini bile yapmış ama şimdi yerleşmediği söyleniyor.
    kaynak:
    http://www.osym.gov.tr/…,13319/duyuru-12082017.html

    edit: önce puanlar yanlis hesaplanmıştı. yine ek puan verilmesi unutulmuş sonradan duzeltilerek binlerce kişinin sıralaması değişmişti. şimdi de yerleştirmede daha ciddi bir hata yapılıyor. yetkililer sadece özür dilemekle yetiniyor. fark etmediğimiz başka hataların da yapılmış olma ihtimali nedir acaba?
  • (bkz: rezalet oğlu rezalet)

    bir de özür dilemişler. la bunun özrü olur mu? adam üniversite kazandım diye sevinç içinde ve sen gelip hayır kazamadın diyorsun. bunun sonu allah korusun intiharlara bile varabilir ve hesabını kimse veremez.
  • 1499 kişinin hepsinin dava etmesi gereken durum. hem fahiş fiyatlarla sınav yap, 1 dakika bile gecikeni sınava alma, sınav sonuçlarını kafana göre ya da kodaman birisi bir tweet attığında açıkla, açıklaman da önceden olduğu gibi sabah saatlerinde değil de mesai saatleri sonrasında olsun ki insanlar şikayet edebilecekleri gün sayısı bir azalsın, aldığın kararları doğru düzgün uygulayama, bunun sonucunda 1499 kişiyi önce bir yerlere yerleştir, akabinde yerleşemediniz özür dileriz de, 1110 kişiyi de sen şuraya yerleştin, ama yanlışlık yapmışız aslında şuraya yerleştin de ve sana karşı bir yaptırım olmasın. yok öyle yağma.
  • 4000 kişiyi etkileyen hata. bunların 1499'u yerleştim diye sevinirken şimdi dımdızlak ortada kaldı.
    yani .....m sizin yapacağınız işi. bir işi de düzgün yapın.
    özür dilemişler bir de. dibin dibinin dibindesiniz.
    nasıl insanlar, nasıl bir ülke burası allahım.
  • koca ülkede bir tane de mi doğru dürüst işleyen bir kurum kalmaz dedirten olay

    adamlar 2013-2014 yıllarında yapılmış sınavlarda dahi hatalı soru ve hesaplamalardan bile yeniden yerleştirme yapıyor bu ne saçmalıktır...
  • üniversiteyi kazandığını sanan 1499 adayın ve ailelerinin yaşayacağı hayal kırıklığı ve öfkeyi tahmin bile edemiyorum. yazık be.

    1628 aday ise üniversiteli oldu, takımları 90+7'de gol atmış gibi sevinecekler.

    sonuçları 3-5 gün geç açıklayın ama tam açıklayın arkadaş. kimsenin hevesini, hayalini, itibarını zedelemeye hakkınız yok.
  • cts öğlen açıklarız pazar gündem değişir pazartesi her şey unutulur düşüncesi ile yapılmış açıklamadır.

    bir yetkili de çıkıp (istifa etmesin) utansın, yüzü kızarsın!!!
  • ösym'nin neresi doğru ki zaten. insanların geleceğini etkileyen bir olayda böyle hatalar yapılması açıkçası şaşırtmıyor beni.
  • 4000 kişiden de fazlasını etkileyeceğini düşündüğüm rezalet.

    o 1400 kişi yerleştirildi diyelim. aralatinda alt tercihime yerleşen de vardır. eski yerleştikleri yer boşalacak. bunlar yeni tercihlerine yerleseekler.

    yeni yerleştikleri tercihleri doldurdukları için o eski yerlesenler de muhtemelen bir alt tercihlerine yerleşecek.

    bir alt tercihlerine yerleşen de kendinden öncekini yerleşme yerinden edecek vs vs

    bir nevi kavimler göçü gibi birşey yaşanacak.

    kopya ile alakası olmamasına rağmen (cunku hepimiz biliyoruz ki kopya cekiliyirsa isin kaynagundan sorular akibarak cekiliyosirf "la bakın ne ciddi iş yapıyor 'desinler diye cüzdan değil para bile sokmamaya ösym yetkilileri bunu hesabini verip sorumlulugu ustlenmeliler.

    10-15 sene türkiye'de "en güvenilir kurum hangsi?" diye anket yapsanız açık ara en üstlerde yer alan ösym'nin bugünkü hali içler acısı...
  • kepazeliğin ta kendisidir.

    17 yaşındaki çocuklar bu sınav için yarış atı gibi koşturuluyor. strese dayanamayıp intihar edip canına kıyan oluyor. geleceklerini bir kaç saat içinde kodlamak gibi bir saçmalıktan ötürü psikolojileri alt üst oluyor. sonra da bu sınavı yapan kurum ''yapılan hatadan dolayı, 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.'' diye açıklama yapıyor. bu 1499 kişinin günahı ne? yerleşti diye sevinirlerken bir anda alt üst olacak hayatları. bu günahın vebalini ösym başkanı alacak mı tabii ki hayır! bir özürle halletmişler işi zaten. 1110 kişinin de yerleştirmesi değişmiş. bunların içinde de tam istediği yere yerleştim diye sevinirken, daha az istediği yere yerleştiğini öğrenenler olacak. nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça!

    üstüne üstlük bu kurum kuralcı olarak bilinir. yeni yapılan kural değişikliğiyle, ki bana kalırsa gereksiz bir değişiklik, bir dakika bile geç kalanları almazlar mesela sınava. kopyayı engellemek için, ulaşım kartı, para falan geçirmene izin vermezler. ama asıl işleri olan puan hesaplama, yerleştirme, sınav sonucu açıklama işini doğru düzgün yapamazlar! bunları söylememin sebebi, kurumun ne kadar çarpık işlediğinin, ne kadar saçmaladığının görülebilmesi içindir!

    büyük skandaldır fakat gelin görün ki kimse sorumluluk almayacaktır. olan bu durumundan kötü etkilenen yaklaşık 4000 öğrenciye olacaktır! yazıklar olsun...!
hesabın var mı? giriş yap