• not: evet aramaya inandım fakat bulamadım.

    ses getirecek bir olay olduğunda, insanlar tarafından konuşulup tartışılacak, gülünüp eğlenilecek veya üzülüp göz yaşı dökülecek haber, video, fotoğraf vb birşey yayınlandığında herkes bu konu hakkında vay amk diyip fikrini beyan ederken, mutlak bilgisiyle ve evrenin tüm sırlarına hakim duruşuyla sigarasından çektiği dumanı dumamdan yanmış gözlerini kısarak üfledikten sonra, minik bir tebessümle: "pr çalışması o moruq" diyen tiptir.
  • x: ünlü şahıs
    y: sokaktan rastgele insan

    y: pardon nişantaşı'na nasıl giderim?
    x: şu yolu takip edin.
    y: teşekkürler.

    ayrıldıktan 1 dakika sonra

    y: pr bu kesin, pr olmasa cevap vermezdi.

    tanım: konuşmada ki y tipli olan insan.
  • halihazırda ülkemizde bir sürü yazılımcı, ceo bozuntusu kendini bir bok sanan kişiler olduğu için normaldir. bu tipler mevcuttur, çokça bulunur. sorsan ülkede bu reklamcılıktır, yazılımdır, ceosudur bilmem nesidir hepsi bir bok biliyor anasını satayım hepsi zaten bütün işleri kendi çerçevesinde döndürüyor. çevreleri çok ya hemen bir de üzerine "ya onları biliyorum onlar böyle yapıyor işte, yaaa"

    kimse çünkü bilgi sahibi olmadığını belli etmek istemez. bize has bir düşünce yapısı bana kalırsa, yani kimse tutup "vay lan benim bilgim yoktu" demez. herkesin bir fikri vardır ve hemen yapıştırır "aynen moruk onlar öyle yapıyor biliyorum onları, tabii çok duydum ben bizim xx lerde aynıydı."
  • sosyal medyada gördüğü her türlü ota boka "viral" diyenin kuzenidir.
  • bilmediğini kabul etse o da öğrenir idi.
  • bütün türkiye reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler okuduğu için normaldir. şu ülkede bilmediği bir boku da bilmiyorum diye söyleyen biri çıkma amk! mesela bir şey almışsındır kullanmışsındır, gelir burada dersin ki, “aaa çok güzel bir ürün ben yeni aldım kullanıyorum memnunum,” bu tip çıkar ortaya;

    - kesin pr amına koyim!

    der. hee çünkü pr nedir ne değildir bi’ sen biliyorsun, bi’ sen niyet okuyorsun biz hiiiç bilmiyoruz! yaa bi’ siktirin gidin pr tespitini başka yerde yapın, diyesi gelir insanın, o derece.
  • ağzına kürekle vurulması gereken tiptir.
hesabın var mı? giriş yap