• muhtemelen hiç kimsenin duymadığı sitedir. durup dururken reklamını yapmayın.
  • kesinlikle ve kesinlikle uzak durulması gereken firma.. detay isteyen arkadaşlar yeşillendirebilir

    mesajların artması üzerine edit: web sayfaları üzerinden 1 haftalık, gümbet sahilde, 5 yıldızlı herşey dahil konseptli bir otel rezervasyonu yaptırıp ücreti peşin ödedik. sayfalarındaki otel fotoğraflarına bakarsanız otel 5 değil 6 yıldız olmalı. 2 adet 2 kişilik oda, deniz görmesine gerek yok. istediklerimiz bu kadar basit. (royal arena resort gümbet)

    4 kadın misafirimiz ilk şoku otele varır varmaz resepsiyonda yaşıyor. henüz odaya kayıt aşamasında iken otel çalışanlarının bakışlarından rahatsız oluyorlar. ikinci şok odalarına gitmek için bindikleri asansördeki görevlinin -5 (eksi beş) butonuna basmasıyla geliyor. evet deniz manzarasına gerek yok dedik fakat odada pencere yok! artık yaşanan şoklara numara vermeden devam edeyim. duş başlığı yok diyorlar; aldıkları cevap ama su akıyor. yerlerdeki ölü böcekleri gösteriyorlar; aldıkları cevap ilaçlama yeni yapıldı. pencere yok diyorlar; aldıkları cevap rezervasyon bu odaya yapıldı. banyonun pisliğini, koltukların küfünü, yatak ve yastık üzerindeki saç kıllarını gösteriyorlar; aldıkları cevap yeniden temizlik yapılır. (fotoğraflar mevcut ama konu şu anda dava sürecinde olduğu için paylaşmıyorum)

    tüm bunların üzerine otelde kalmayacaklarını belirtip resepsiyona geri çıkıyorlar, pasaportlarını isteyip kalmayacaklarını söylüyorlar fakat kayıt yapılıyor bahanesiyle pasaportlarını görevli teslim etmiyor. bu süreç boyunca telefonla bana ulaşamadıkları ve kalacak başka bir yer ayarlama şansları olmadığı için lobide bana ulaşmayı bekliyorlar. bekleme sürecinde gördükleri;havuz etrafında nargile içen, eşofman altıyla havuza giren kişiler (fotoğraflar mevcut), otelin durumundan şikayetçi olduğu için otel müdürü tarafından hırpalanan fransız bir turist (video kaydı mevcut), üzerlerinde yüzlerce sineğin dolaştığı ve hiç bir önlem alınmamış yiyecekler (fotoğraflar mevcut).

    devamında konuya dahil oluyorum ve otelfiyat.com ile iletişime geçiyorum, özetleyim; başka konaklayacak bir yer bulmadılar, bulmak için en ufak bir girişimde ya da yardımda bulunmadılar, "yapabileceğimiz birşey yok" cevabını verdiler, otel ile iletişime bile geçmediler, otelden kaynaklanan sebeplerden dolayı kalınmadığını belirtmemize rağmen otelin 2 gece ücreti kesmesini normal karşıladılar, yetmezmiş gibi kendi komisyonlarını da bizden tahsil ettiler. tüm bu iğrençlik üzerine 4 bin tl civarında bir para tahsil ettiler.

    umarım başlık hakkında yeterli bir tanım olmuştur.
  • 3 yıldır tatilimi ayarlayan firma.olumsuz bir durumlarını görmedim.son gittiğim otelde oda da koku vardı otelle çözemeyince bu arkadaşları aradım.o işlem biraz uzun sürdü ama aynı gün gece 23 de odamı değiştirttiler.zaten bu sorun pek onlarlık da değil gibi.otelin kötü olan odalarını hiç satışa açmaması lazım ama arada oluyor demekki.
    sorun yaşayanlar ne gibi sorun yaşadılar yazarlarsa bilelim.malum ekşi sözlük tayfasını memnun etmek zor.ben gittiğim 5 tatilde de bir sorunla karşılaşmadım sayılır.
  • asla misafirini düşünmeyen,parayı alayım bundan sonrası tufan diyen bir oluşum.haram zıkkım olsun aldığınız paralar.
  • çok ciddi sıkıntı yaşadığım firma. uzak durun. olay şöyle gerçekleşti;

    kış tatili için daha eylül ayından bir otelin resmi sayfasındaki telefonunu aradım. meğer otel o zaman kapalıymış ve telefonlarını bu firmaya yönlendirmişler. bu firma da kendini otel olarak tanıtıp bi güzel taahhütler verip rezervasyonu yaptı. sömestr tatili gelip otele gittiğimizde bize vaadettikleri odada 3 kişi kalamayacağımızı öğrendik. zaten otel full. saçma sapan tavan arası bir odaya yerleştirdiler bizi.

    kendimi bildiğiniz dolandırılmış gibi hissettim.

    firma adı ideal tur imiş.
  • otelleri arayıp müşteri gibi fiyat soran daha sonra da bu fiyatları kendi sistemlerine tanımlayan ve müşteri hizmetleri berbat olan firma.

    az önce bir yetkilisiyle görüştüm bana insan gibi açıklıyorum size dedi.

    kesinlikle uzak durulması gereken bir firma.
  • 400 liralık odayı size "en ucuz fiyat" diyerek 480 liraya satan, şark kurnazı uzak durulması gereken site. bunlardan alacağınıza direkt otelden alın asıl o zaman en ucuz fiyat garantisi alırsınız.
  • bir otelci olarak yaziyorum, herkesin uzak durmasi gereken firma.

    turkiye'deki cogu otelin bu adamlarla bir isbirligi yok. normalde olmasi gereken sey sudur; online acente otel ile gorusur, promosyon yapisi, odemeler, tesis ve oda detaylari konusulur ve bir extranet verilir.

    otel de extraneti duzenler falan neyse cok detaya girmeyeyim, otelin kanal yoneticisi ile online acente arasinda bir mapping olusturulur. bu esasinda bir linktir. bu sayede otelin fiyat ve kontenjan emirleri acentelere ulasir. bu kanal yoneticisi programlar biraz komplike programlardir.

    neyse konunun asli su ki bu arkadaslar ne otelle gorusuyorlar, ne calisma sartlari belli, ne bir mapping var ne de herhangi bir entegrasyon.

    peki bu arkadaslar nasil calisiyorlar? siz musteri olarak bu siteden herhangi bir otele rezervasyon yapiyorsunuz, eger bu arkadaslarin o otel ile anlasmasi vs. varsa sanslisiniz rezervasyonunuz otele ulasir.

    diger taraftan bu otelfiyat.com ya expedia'dan ya da booking'den otellerin datalarini cekmis ve mail adreslerini sisteme eklemis. siz x bir otele rezervasyon yapiyorsunuz ama otelin bundan haberi bile yok. otelfiyat.com fiyati internetten cekiyor, otele de otomatik mail atiyor ve diyor ki x musteri su tarihte kalacak. bu mail tamamen otomatik.

    otelciler boyle maillere itibar etmiyorlar, neden? cunku ne fiyat belli ne iptal kosulu belli ne kisi sayisi belli ne de baska birsey. mail noreply oldugu icin cevap da veremiyorsunuz. odayi alan misafir de o gun geliyor otele ama rez. yok. haydiiiii.

    avrupa'da bunu yapanin bir tarafindan kan alirlar da burasi turkiye iste.
  • aman diyeyim. bunlara güvenip rezervasyon yaptırıp yola çıkmayın sakın. rezervasyondan otelin haberi bile olmayabiliyor. kafalarına göre iptal ediyorlar.
hesabın var mı? giriş yap