• karşılaşma ihtimalime karşı 'biz kuzeniz' desem yırtar mıyız acaba diye kafamda hazırlandığım; fakat simdiye kadar hic yasamadığım durum.
    belki de bu ancak filmlerde olur.
  • gayet samimi bir şekilde "evli değiliz ama birlikte yaşıyoruz" denildiği vakit yırtılır bu durumdan. ama yok, ona rağmen bi kıllık yapılıyorsa o otelde sevişmenin bi anlamı yoktur zaten. başka bi yeri deneyin.
  • gecenin bir koru yorgun argin vardigin otelde resepsiyon gorevlisinin sorarak adami sinir ettigi, bir de anne ve babanin kucaklarinda uyuyakalmis cocuklari gorup de hala israrla soruluyorsa, bundan iyi evlilik cuzdani mi olur, seklinde yanit verilesi soru. ama en guzeli yanit vermemek ve baska bir otele gitmektir.
  • ankara da bir kaç otelde rastlanılan uygulama.ayrı odalarda kalmak isteseniz bile hayır cevabını aldığınız hatta üzerine bir de kadınların o otelde yalnız kalamadığını öğrendiğiniz bonus uygulamaları da vardır.vay benim başkentim
  • yıllar önce bununla ilgili bi skeç gibi bişey vardı trt de.
    karı koca gecenin bi yarısı otele gidiyor, resepsiyondaki görevli çiftimizden evlilik cüzdanını istiyor. sonra çiftimiz kendi arasında tartışmaya başlıyor. yok sen alacaktın yok ben sana demiştim diye. bu arada resepsiyon görevlisi kenarda sinsi sinsi bu çifti dinleyip çiftin tartışmaya ara verdiği anda söze girip tamam tamam ben evli olduğunuza inandım ancak evli olan bi çift gibi birbirinizle münakaşa ediyosunuz gibi bişeyler söyleyip oda anahtarını veriyodu. o zaman bi anlam verememiştim. hala bi anlam veremiyorum.
  • ülkemin batısında bir yerlerde karşılaştığım uygulama.

    amaç sevdicekle 2-3 gün bi otelde kafa dinlemektir.
    evlilik cüzdanı meselesini tahmin ettiğim için temkinli yaklaşmaktayım:

    kk: kırmızı karga
    tg: telefondaki görevli

    kk: iyi günler beyefendi, tek kişilik ve çift kişilik oda fiyatlarınızı öğrenebilir miyim?
    tg: tabii ki. şahıs için mi, şirket için mi?
    kk: şahıs.
    tg: efendim, tek kişilik x tl, çift kişilik y tl.
    *kk: bir akrabamla geleceğim, rezervasyon yaptırmak istiyorum.
    tg: tabii ki. iki baydı di mi?*
    kk: hayır, bay bayan.
    tg: o zaman ayrı odalarda kalacaksınız beyefendi.
    kk: o benim akrabam.**
    tg: efendim, akraba da olsa bay bayan ayrı odalarda kalmalı.
    *kk: pekala aynı katta olmasını istiyorum odaların, akrabamın gözümün önünde olmasını istiyorum.
    tg: beyefendi siz bize güvenmezseniz biz size nasıl güvenelim?
    kk: kardeşim, burası türkiye, ben babama güvenmiyorum, sen ne güveneninden bahsediyorsun?*
    kk: bay bayan kalamaz ama iki bay kalabilir di mi? aklınızca zinayı mı engellemek çabasındasınız? farzedin ben eşcinselim. ve iki erkek geldik otelinize. tuttuk odamızı. iki erkek nasolsa kalabiliyor aynı odada. yapacağımızı yaptık, ee şimdi ne olacak? kamera koyun o zaman her odaya, sonra da otelinizden kan alsınlar. size ne ki alemin uçkurundan. ben kimseyi rahatsız etmedikten sonra kime ne?
    tg: ...:biraz duraksar*
    kk: ...
    tg: beyefendi ayrı oda...
    kk: tamam kardeşim, iyi günler.
  • ürdün'den çıkıp suriye üzerinden arabayla lübnan'a gitmeye çalışıp, lübnan'da gecenin bir yarısı beni sınırdan çevirdiklerinde ve birlikte çalıştığım kişilerden birinin -arapçam ve şam hakkında bilgim pek de muhteşem olmadığı için - benimle gelmesi üzerine şam'da her bir otelde çıkardıkları abuk problem.

    sokakta kalıcaktık ki bir otel sormayıverdi. bir de yaşlı yaşlı adamlar ahkam kesiyor, siz evli değilsiniz de niye yalnız geziyorsunuz diye!
  • an itibariyle anlamını yitirmiş bu devirde böyle şey mi kalmış monşer dedirten otelcilik faaliyeti
  • otelleri geçtim, öğretmenevlerinde karşıma çıkınca beni daha da bir sarsan sapık uygulamadir. öğretmenevlerimizin evlilik kurumuna olan bu saygısını tşk ederim, amin.
hesabın var mı? giriş yap