• taktıktan sonra her türlü sesi rahatlıkla duyabilme imkanı sağlayan kulak tıkacı. şiddetle öneririm.
  • bugün havuzda kullandığım kulak tıkacı markası. kullandığım spesifik ürün şu:
    http://www.otifleks.com.tr/…mumu-kulak-tikaci/c15gq

    daha önceden silikon kullanıyordum. otifleks değil, başka bir marka, bilmiyorum ahmet bişey işte 3-5 liraya. neyse. kullandıklarım nedense bir türlü kulağımı tam kapatmıyordu. yani kapatıyordu aslında ama birincisi, havuzda soğuk suyu görünce büzüşme gibi bir eğilim gösteriyordu - ki bu da içeri su sızmasına neden oluyor, ikincisi de benim kafa, ağız hareketlerim veyahut basınç değişikliği gibi sebeplerden ötürü kulağımda bollaşıp düşüyordu. ben de 100 metre yüzüp 2 dakka kulaklıkla uğraşıyodum yani, hoş olmuyordu.

    kulaklık araştırırken bu markayı buldum, daha önceden en ufak bir fikrim yoktu. sitelerini inceledim, bir çok farklı ürün yapmışlar. yurtdışında tercih ediliyormuş, paket güzel falan diye merak ettim aldım. bugün de kullandım ve oldukça memnun kaldım. çok kalite ve hijyenik bir kutulama sistemi yapmışlar, bi kere onu çok beğendim. ikincisi de kulağıma yerleştirmem 1 dakikamı almadı. tamamen doğal, balmumundan falan bir malzeme olduğu için biraz yapışkan bir doğası var, kulağıma koyduğum gibi küt diye oturdu zaten ve kaldı orada. suymuş bilmemneymiş, milim oynamadı. sadece biraz kulak ağrısı yaptı bende, o da benim ürünü düzgün yerleştirip yerleştirememem ile alakalı sanıyorum ki. bunun dışında sitede 5 kereden fazla kullanmamayı tavsiye ediyorlar. silikon versiyonunu bilemiyorum ama balmumu versiyonu için haksız bir önerme gibi gelmedi. bu da fiyat/performans oranında fiyat hanesine ekstra değer kazandırarak total puanı biraz düşürüyor olabilir. 2 hafta sonra görücez durumları ne olacak. aklıma gelirse editlerim. benim için çok mühim değil, çünkü en azından kulağıma uyuyor ve su kaçırmıyor. şu anda önceliğim bu.

    bununla birlikte bir arkadaşım da gene dün bunun silikon olanını kullandı. ama o daha önceki silikon kulaklıklarla benim yaşadığım sıkıntıları yaşamıyordu; bugün de doğal olarak otifleks ile dandik olanı arasında herhangi bir fark yok bana göre dedi. ama kendisi oldukça alçak gönüllü ve benim gibi her boktan işkillenen, inciği boncuğu kurcalayan apaçinin teki olmadığı için fark olsa da yok demiş olabilir bilmiyorum.

    eyyor.
  • sesi kessin diye aldım , etkisi yok denecek kadar az eczanelerde 13.50 tl
  • kulak tıkacı markası.
    silikonlu olan modelinden edindim ve kaç gecedir kullanıyorum. ilk aldığımda kulağıma takmayı becerememiştim, gerçi halen sol kulağıma takmakta zorluk çekiyorum. çıkarması kolay ama. vidalı bir biçime sahip. saklama kabı sayesinde kaybetmeden saklama imkanı da var. ayrıca temiz kullanımında iki yıla kadar ömrü olduğu söyleniyor.

    yüksek sesleri kesmiyor ancak benim gibi yurtta kalan ve cart curt sesleri, horlamayı, diğer odalarda hayvansı hareketler sonucu çıkarılan sesleri, sert kapı kapayışları ve ayakkabı seslerinden rahatsız olan öğrenci arkadaşlar için biçilmiş kaftan. uyurken ilk başlarda rahatsız ediyor ancak daha sonra kulak alışıyor. yastığa kafayı koyduğunda da iyi. sadece kulağını kaşıyor. bu arada yüksek sesleri kesmiyor sadece şiddetini düşürüyor. ben zaten sabahları erken uyanmamak için aldım. en ufak seste bölünen bir uykuya sahibim ve bu kulak tıkacı şimdilik işimi görüyor.

    edit: düzeltme
  • bir çok kulak tıkacı kullanmış birisi olarak aralarında en beğendiğim çevredeki sesi minimuma indiren kaliteli kulak tıkacı. kulağınıza takmadan önce kulak içinizi hafifçe ıslatın kafanızı veya tıkaçları suyun altına sokmanıza gerek yok. tıkacı takarken kulak memenizi hafifçe aşağıya doğru çekin ve yerleştirin.
    not: (bkz: mizofoni) hastası çaylak
  • evinizde uyumak isterken fertlerin tabak çanak konuşma sesleri, misafirin hayvan gibi bağıra bağıra konuşma gülme sesleri, üstteki ayı oğlu ayı komşuyla bin kez yumruklaşmaya varan kavganın temeli olan hayvani televizyon sesine bir türlü çare bulamama gibi sebepleriniz var ise, delicesine sıfır şekilde sesi kesmeyen fakat bu gibi sesleri 100'den 10'a 15'e indiren sizi rahatlatan uyku kulak tıkacı markası.

    şunu unutmayın, hiçbir kulak tıkacı ile, hatta kulak tıkacını geç, kulağınıza çimento döküp betonla tamamen kapatsanız bile şiddetli hiçbir sesi sıfır hale getiremezsiniz. kulak deliğini kapatmak sesi sıfırlamak anlamına gelmez. çünkü kafa tası kemiği de sesi geçirgen yapıdadır. siz bakmayın yukarıdaki cahillerin ses sıfırlanmıyor yeaa demelerine. fiziksel olarak kafanızı müzik stüdyolarındaki gibi yalıtıma sokarsanız ancak sesi sıfırlarsınız. diğer türlüsü mümkün değil, sadece sesi kısmak için vardır.
  • kız kardeşimin hastanedeki oda arkadaşı olacak hatırladıkça küfrettiğim düşük zekalı kadın ve anası sayesinde keşfettiğim kulak tıkacı markası. ayrıca fiyat performans açısından beni en mutlu etmiş ve eğer müzik dinlemeyeceksem her ortamda kullandığım kulak tıkacıdır.

    hastaneye en yakın medikalden aldığım iki modelin silikon olanı baya büyük bir modeldi, ellerinde kalan tek ebat o olduğu için almıştım o bile uykuya geçene kadar idare etmişti. balmumu olanı orada kullanmadık ama yıllardır kulağına su gidecek diye kafasını mirket misali durarak su üstünde tutmaya çalışan birinden geçer not aldı. kullandığı üçüncü gün ofiste de kullanacağım çok alıştım diye gülüyordu.

    daha sonra ben kendi evime geçince silikon modelin kendim için olanını aldım şans eseri. şöyle oldu, evimizdeki kedi bireyi gece kapalı kapı gördüğünde sabaha kadar ağıt yakıyordu bunun için kulak tıkacı aramaya başladım, iş yerinde servis kısmında baya iş güvenliği için kullanılan silikon tıkaçlar bile mutlu etmemişken bir avm içindeki medikalde otifleks standı gördüm. uygun olan ebatı bulabilmeniz için inanılmaz da hoş bir yöntem bulmuşlar, standın arkasında 5-6 cm derinliğinde farklı ebatlarda delikler var bu deliklerden serçe parmağınızın tam oturduğu hangisi ise o sizin kulak tıkacınızın ebatını gösteriyor.

    bu çam ağacı tipli tıkaçların kulaklığa entegre halleri de olsa keşke...
  • her gün iyi dileklerimi gönderdiğim ürünlerin üreticisi firmadır.

    ses hassasiyetim; daha doğrusu seslere karşı aşırı bir duyarlılığım var. bu durumdan ötürü günlük yaşantımda birçok işim sekteye uğrayabiliyor. bilhassa, çektiğim uykusuzluğa kalıcı bir çözüm getirmek elzem olunca otifleks'in ürünleriyle tanıştım iki sene önce.

    delirmeme ramak kaldığında, kulak tıkacını takıyorum ve dünyayla bağlantımı koparıyorum. böylelikle verimliliğim ve konsantrasyonum artıyor, mutsuz geçirdiğim saatler azalıyor.

    benim gibi olan ve çözüm arayan varsa vidayı andıran "uyku kulak tıkacı" modelini alarak rahata erebilir.
  • hiç bir halta yaramayan kulak tıkacı. bir de good sleep yazanını aldım allahtan ki uykumda en ufak çıtırtıyı bile kaçırmadan duyayım diye. çam tipi olması sebebiyle de kulağımın anasını da itinayla belledi.
  • doğal bal mumundan yapılmış olan kulak tıkacını memnuniyetle kullandığım diğer ürünleri hakkında pek bir bilgim olmayan medikal ürünler satan bir markadır. geçmişte 20 tl ye aldığım 4 lü balmumu kulak tıkacı an itibariyle 40 tl bazı eczanelerde ise 50 tl ye kadar fiyatı çıkmıştır.
hesabın var mı? giriş yap