• 2 nisan'ın ''(bkz: dünya otizm farkındalık günü)'nde, aile ve sosyal politikalar bakanı fatma şahin, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında hazırladıkları ''otizm eylem planı''nı açıkladı.
    özürlü ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğünce hazırlanan planda, toplumun tüm kesimlerinin otizm konusunda farkındalık düzeyinin artırılması ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi, otizmli bireylerin erken yaşta tıbbi tanılamalarının yapılması ve izleme programlarının geliştirilmesi, otizm tanısı almış çocuğu olan ailelerin bu konuda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesiyle gerekli sosyal desteğin sağlanması amaçlanıyor.

    plan ayrıca otizmli bireylerin eğitsel değerlendirmeleri, sınav düzenlemeleri ile eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, otizmli bireylerin istihdamlarının sağlanması, çalışma hayatıyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması, otizmli bireylerin eğitimlerinde insan kaynaklarının geliştirilmesi ve erişilebilirliğin sağlanması, otizmli bireylerin ve ailelerin sosyal güvenlik, sosyal yardım ve sosyal hizmet ile toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasını amaçlıyor.
    edit:link ölmüş silmek zorunda kaldım.
  • otizm spektrum bozukluklarına sahip olanların toplumsal hizmetlerden diğer bireylerle eşit yararlanmasını sağlamak ve bağımsız olarak toplumsal yaşamın her alanına katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan eylem planı. aile ve sosyal politikalar bakanlığınca hazırlanan eylem planı 3 aralık dünya engelliler gününde istanbul'da yapılacak programda açıklanacakmış.
  • engelsiz yaşam fuarında açıklanmış ve gün itibariyle resmî gazetede yayımlanmış eylem planıdır.
    otizm eylem planı
  • yıllardır tozlu raflarda bekleyen eylem planıdır.
    bu başlık vesilesiyle otizmlilerin sesini duymaya çağırıyorum herkesi
    twitter.com/ıstotgonder , desteklerinizi bekliyoruz.
  • eylem planı olmuş eylemsizlik planı.

    ne bekleniyor?

    neyi bekliyorsunuz?

    otizm gununde bir kac saatligine duyarli insani oynamak yeterli mi geliyor herkese?

    neden kimse gercekten bir seyler yapmiyor?
  • otistik bir çocuğun topluma kazandırılması, eğitim kurumlarının ve yöntemlerinin devlet güvencesi altında olması için önemli plan.

    hala hayata geçmemiş olması üzücü.
  • gerçek bir ülke gerekliliğidir, bir sorumluluktur. piyano hocasıyım, 5 tane otizmli çocuk yetiştirdim. öyle ki bazıları beni yetenek itibariyle katlayacak seviyedeydi. sonuç: aileler mutlu, çocuklar çok mutlu. doğru yönlendirildiklerinde ve en önemlisi toplumda kabul gördüklerinde eşsiz bireyler her biri. dışlamayalım, bu eylemsizlik bir son bulsun artık. lütfen başlığa destek verelim, bu ailelere umut olalım, en azından vatandaş olarak sesimizi çıkaralım, bunu borçluyuz.
hesabın var mı? giriş yap