• (bkz: kavimler gocu)
  • yaşlarının getirdiği geyik ve laf yapma potansiyelini şoföre yansıtmamak amacı ile, olabildiğince ondan uzak durmaya gayret gösteren anlayışlı insanlardır.
  • belki arkada acik bi cam varsa onu kapattirmak icin giderler bu yasli insanlar arka tarafa
  • hayat dolu, azim dolu bireylerdir. yaşam sevinçlerini yitirmemişlerdir. "şöyle bulduğum bi gencin başında dikileyim de bana yer versin.gönlümce oturayım" diye düşünmez.ilerler, ilerlerler. en arkaya ilerler..ilerledikçe içlerindeki o gencecik ruh daha da alevlenir. onları en arkadaki demire değene kadar kimse durduramayacaktır. o güzel an gelip de finişe vardıklarında , yüzlerindeki o ifadeye bakın. o gülen gözlere, o sıcacık tebessüme bakın. hayat budur.
  • nedense hicbir $ekilde kar$ila$amadigim insanlardir. otobuste korukten oteye gecemeyen, huysuz ve "aah ah bu genclerin hali ne olacak boyle" diye dir dir soylenen sari rofleli, i$ine gelince ya$li tribi yapan gun kadinlarinin tam tersidir bu tipler. helal olsundur en arkaya ulasmaya calisan yaslilara.
  • -arkaya daha arkaya, en arkaya işte en arkadayız yaşasın heyoo,
    -ulan o kadar ilerledik, o kadar da gençlerin yanlarından geçtik hiçbiri yer vermedi iblislerin.
    -otobüsün arkasına ilk ulaşan yaşlıya belediye bir aylık sınırsız akbil veriyormuş...

    hayır otobüs boştur bunu yapmanın da alemi yoktur, iri kıyım bir eleman olduğumdan çoğu zaman arkamdan geçmeye çalışanların sıkışıp bir müddet bir yere hareket edememelerine ve sıkışma tehlikeleri ile karşı karşıya kaldıklarını şahit olmuşumdur. burdan kendilerine sesleniyorum; orta sahanlığın suyumu çıktı, ne gereği var, nedir bu arkaya geçme hırsı.

    p.s. yaşlılara ve diğer yer verilmesi gereken insanlara yer verdiğimden dolayı oturduğum az olmuştur.
  • herkesin bir gün yaşlanacağını unutan 'türk gençliği'nin vahim halinden dolayı kendine oturacak yer bulmaya çalışan insan grubu...
  • 55 küsur kişi, ispanya gezisindeyiz, rehber sözde gezdirecek 55 kişiyi tek başına..

    bilirsiniz, avrupa ülkelerinin çoğunluğunda toprak/nüfus oranı yüksektir, pek kalabalık olmaz.

    koskoca barcelona'da bile hepi topu 3 milyon kişi vardır.

    konumuza dönersek, rehber karar verdi, bizi otobüse bindirecek. e tabi, biz randımanlıyız 93489434385 kişi şeklinde otobüse binmeye.

    5-10 dakika sonra geldi otobüs. 55 kişi başladık otobüse binmeye.

    otobüs bomboş. herkes bize bakıyor. çünkü;

    1) ilk kez bir otobüsü böyle dolu görüyorlar,

    2) hebele hübele şeklinde, anlamadıkları bir dilde, bağıra çağıra konuşan ve sayıları 55 olmasına rağmen 300 spartalı gücünde uğultu çıkartan bir güruh ile karşı karşıyalar.

    ülkeden gelen alışkanlıkla, kimse arka taraflara ilerlemiyor, herkes max. otobüsün orta kısmına gidecek kadar ilerleyip, orada duruyor.

    sonunda herkes otobüse biniyor, ama otobüste bir gariplik var.

    biz çoğunluğu oluşturan yolcular, otobüsün ön kısımlarına yığılarak, bir nevi inatla homojen olarak karışmak isteyen, karışım elemanı gibiyiz.

    neyse, biz böyle alışık olduğumuzdan, aynı şekil takılıyoruz.

    x süre sonra, bir baktım, bana doğru bir ecnebi yaşlı teyze, yardıra yardıra geliyor.

    ben diyeyim havalı kompresör, sen de nailgun tarafından ateşlenen bir çivi gibi..

    ama nasıl iktiriyor teyze. uzaktan bakıldığında, kadim zamanlardan kalma bir ayin ile, tanrıların gücü bahşedilmiş gibi..

    yardırdı yardırdı, geldi beni demire yapıştırıp yardı, en sonunda otobüsün en arkasına ulaşınca, görevini yerine getiren robotlar gibi, bir anda tüm gücü, isteği, şevki söndü, uyku moduna girdi.

    bizim ülkemizdeki örneklerinin mottosu "koltuk sevdası" iken , ecnebi ülkelerdeki örneklerin mottosu "otobüsün ebesini siktiniz ortalarda birikerek, mınıza koyayım sizin" cümlesidir.
  • genç yaşlı farketmeyen modeldir. umut dolu, ileri görüşlü, azimli insandır. ne kadar ilerleseniz de bunlar asla tatmin olmaz, o insan kalabalığında hep sizin asla göremediğiniz bir boşluk görürler. hep ilerler onlar asla durmaz. ben bu arkadaşların soyadlarının hep yılmaz durmaz vb çeşitlemelerde olduğunu düşünmekteyim.
  • genç, yaşlı ayırımı yoktur bu modellerin.
    arkaya kadar ilerlemeseler çatlayacak tiplerdir.
hesabın var mı? giriş yap