• şehirlerarası otobüslerde yolu izlemeyi seven, şoför ve muavin ile muhabbet edebilme potansiyeli bulunan, ikramlardan ilk olarak faydalanmak isteyen ve ayaklarını rahatça uzatmak isteyen bir yolcudur. genelde çoğu, üstte saydığımız özelliklerden en az birine sahiptir. tecrübeyle sabittir efenim.
  • gergin tipse uzak durması gereken koltuktur. ay kamyon çıktı, ay araba önümüze fırladı diye hop oturup hop kalkan vatandaşlar mevcut
  • benimdir bu. büyük araba sevdam var. şöförün yaptığı her hareketi dikkatlice incelerim. dar yerlerden geçtiğinde içimden "helal be" derim.. muavinle arkadaş olmaya çalışırım..

    bir gün yine almışım hem cam kenarı hem ön sevinçliyim üniversiteden eve dönüyorum.yanıma bir dayı oturdu ben de konuşmaya çalışıyorum yaşlılarla muhabbeti çok severim. "nerelisin dayı" falan derken mesleğini sordum. aldığım cevap " .... ünivresitesinde tarih profesörüyüm". adam bizim üni'de profesör çıktı :d otobüs durana kadar özür dilemiştim aq.
  • oturmak istediğim koltuktur. nerdeyse her yolculukta onumdekiyle kavga ederim 180 derece yayılıyor ayı. önde senden rahatı olmaz hele bi de şoförün arkasında değilsen rahat rahat izlersin manzarayı
hesabın var mı? giriş yap