• araçların kelebek camlarını kırıp koltukların üstünde bırakılan yada unutulan çanta, cüzdan, laptop gibi yükte hafif pahada ağır eşyaların alınması suçuna verilen ad. aslında hukuki olarak basit hırsızlıktır. istatistiki faydaları için bu şekilde adlandırılır.

    neyse; 10-15 saniyede işlerini halleden bu adamların kökünü kurutmak için bir çözümüm var ama epey kanlı ve modern ceza sisteminin yanından bile geçmiyor. :-) ancak bu adamlar parmak izi bırakmıyor, görgü tanığı bırakma ya da kameraya yakalanma ihtimalleri çok az, bu suçtan mağdur olan insan sayısıyla bu verileri karşılaştırılınca kamunun adalet duygusunun ne kadar sarsıldığını hesap edebilirsiniz.

    neyse sadede geleyim. bu amcıkların bol bol icraat yaptığı caddelerde arabaların içine ev yapımı bomba düzenekli çantalar ve/veya laptoplar yerleştiriyoruz. hırsız çantayı açar açmaz bomba elinde patlıyor. bombanın gücü eli yakıp 3-4 haftalık bir zaafiyeti yol açacak sadece. uzuv kaybı kalıcı işlev kaybı olmayacak. adam şu arabadan hırsızlık yaptım o da elimde patladı diye şikayetçi olamayacağı için vatandaşa adli bir sıkıntı da çıkmayacak. zamanla otodan hırsızlık yapmanın maliyeti faydasını aşacak ve bu adamlar başka suç alanlarına kayacaklar. ama bu sefer yakalanma ihtimalleri eski iş alanlarına göre her halükarda yüksek olacak.

    gelelim bu suçtan yasal korunma yöntemlerine. arabanızda dışardan görünecek değerli eşyaları bırakmayın. 2 dakka sizin için kısa bir zaman olabilir ama bu adamlar için epey uzun bir süredir. yanınızda taşıyamıyorsanız bagaja koyun. bu tavsiyeler yoğun olmasına rağmen yeterince aydınlatılmamış cadde ve sokaklarda özellikle gece vakti farz olmaktadır. alışveriş merkezlerinin etrafı bir numaralı avlanma yeridir bunların dikkat edin.
  • elem bir şekilde öğrendiğim ve mağduru olduğum hadise. buraya entry girmemin amacı bir okuyan olursa benim yaptığım hataya düşmesin diyedir.
    şimdi efendim hırsız arkadaşlarımızın geliştirdiği yeni (belki de sizin çoktan bildiğiniz) tekniği anlatmak istiyorum. bildiğimiz park kapısı uzaktan kumandaları, dolapdere de bir elektrikçi tarafından keşfedildiği üzere, kısa mesafede araba kilit uzaktan kumandasının sinyalini bloke ederek arabanın kapılarının kilitlenmesini engellemektedirler. bunu haber alan çok sevgili hırsız arkadaşlarmız da siz arabanızı kilitlerken yanında durup kumandaya basılı tutmak kaydıyla arabanın kapısının kilitlenmesini engelleyerek, daha sonra kapıyı açmak suretiyle istediklerini alıp gitmekteler. o yuzden nacizane tavsiyem siz siz olun, arabanızdan indikten sonra kapılarınızın kilitli (özellikle bagaj) olduğundan emin olmadan yanından ayrılmayın....

    eğer hırsız arkadaşı teşhis edebilirseniz, polis savcı ve hakimlerin "jammer" adını verdiği bu şekilde hırsızlık yapan insanların nitelikli hırsızlıktan uzun zaman hapis yatacağını dolayısıyla ciddi bir suç olduğunu aklınızda bulundurun.
  • dün gece başıma gelen hadisedir.

    hayatımda degil aracin gorunen yerlerinde bagaja dahi çöp bırakmayan ben deniz "bişiy olmazz yeaaaa" bilmişliği ile laptobu bagajda bıraktım veeee... o meşhur son..

    yokuşa park ettiğim araç dört apartmanın görüş açısındaydı ve cift ısıklı sokak lambasının cok iyi aydınlattıgı yerdeydi.ama nafile ! hiç bir parmak izi bırakmadan arka kelebek camı kırmak suretiyle kapıyı aç ve arka koltukları yatır laptobu filizle..

    olay yeri / polis tutanaği/ kasko masko derken birde is yorgunlugu eve gel. etraftaki bir kamera olayin oldugu yere bakmiyor.

    daha birkac sene oncesine kadar incin top oynadigi mahalleye hirsizlar dadanmis. biraz ileridede aybi saatlerde hirsizlik olmus. birkac hafta once ustune ustluk hirsizlar birsey bulamadigi araclarin icerisine yayilip sigara tuturuyorlarmis duyduguma gore...

    velhasil kelam aracinizda bir çöp bırakmıyormussunuz canlar. polis amcalar da dediki ne laptop ne de hirsiz yakalanir. sansliysaniz, o ne boka yarıyor bu kasko denilen sikko kırılan camınızı karsılıyor... laptop mu dediniz? sigorta poliçesi şeddelerinde degerli esya karsilama varsa aliyormussunuz. o yuzden bi bardak soguk su ictik ogrendigimde. adalet adliyeye ugramiyor biliyoruz.. poliste prosedur icabi gelip gidiyor onu da biliyoruz.. hee birde hirsizlik artik suc degilmis onu ogrendim bugun. tesellisi ancak "geçmiş olsun"...
hesabın var mı? giriş yap