• tarafsız test ve tanıtımlara yer verirlerdi vaktiyle. bir çok teknik danışman yazmıştır bu dergide, fakat talat şahim gibisi yoktur.
    edit: 5 yıl kadar önce böyleydi en azından.
  • uydurma testler ve haberler veren ciddiyetsiz dergi. birşeyler bul gerisini doldur hesabıyla hareket ediyorlar. auto show buna nazaran çok daha ciddi bir dergidir. bahsettiğim gruba girmeyen yazarlarını tenzih etmek gerek ama onlar ayrıntıdır.
  • bmw x3ün bmw 3 serisi ile aynı platformu paylaştığını yazmış olan şaşkın dergi.
  • logosu -yine- değişmiş olan dergi.
  • kadrosundaki değerli elemanları, yayın yönetmeni ahmet çelik'in gayretleriyle kaybettikten sonra hızla düşüşe geçen haftalık otomobil dergisi. aslında konusunun ilkidir ama şu anda rakibi auto show'un çok gerisinde.
  • künyesinde yeniden ahmet çelik ismini gördüğümüz ve gökçe özacar gibi yazarlarla yeniden yapılanan dergi. ayrıca yakında auto motor & sport dergisini de türkiye'de yayımlayacak olan grubun dergisi.
  • salı çıkan auto show'un aksine bir gün önce, yani pazartesi çıkması dolayısı ile ara sıra çok sıkılırsam aldığım ve ertesi gün auto show aldığımda beni hayretler içinde bırakan bir dergidir bu.

    artık nasıl bir istihbarat sistemleri verdır bilmiyorum, belki de bir derginin içeriğini çıkmadan öğrenmek çok zor değildir onu da bilmiyorum ama içerik olarak auto show'un bire bir aynısını bünyesinde bulundurmaktadır kendileri. ya da başka bir deyişle taklitçiliğin dibine vurmaktadırlar. auto show'dan bir gün önce piyasaya çıkarak da akıllarınca auto show okurlarını çalıp pazarlama taktiği yapıyorlar.
    örneğin bu hafta iki dergi tarafından test edilen mercedes cls plakasına kadar aynı. tamam olabilir mercedes'in test aracı olarak ayırdığı araç odur ama niye her hafta hep aynı taklitçi zihniyet? hadi onu geçtim içindeki ascari a10 ya da nfs carbon haberleri gibi detay haberler bile aynı. yine peugeot ve citroen haberleri, fiat bravo haberleri de aynı.. ee bu ne şimdi dergicilik mi? hayır yani auto show ile aynı haberleri vererek ve fiyatı 1ytl aşağı çekerek müşteri mi çekeceksiniz? peki siz ilave olarak ne yapıyorsunuz ne katıyorsunuz? gerçekten ilginçsiniz.
    hani arada sırada sizi alacaktım ama bir gün sonra okuyacağım haberlerin-testlerin daha kalitesizleri için para vermek artık pek cazip gelmemeye başladı...
  • yayın hayatına 1991 yılında başlayarak türkiye’nin ilk haftalık otomobil dergisi olan otohaber, çeşitli gruplar içinde yer alarak farklı uzantılara sahip olduktan sonra, 2006 yılında motor presse stuttgart ile ortaklık kurarak fiyatını o dönem için 1.5 tl’ye çekmişti. tasarımından içeriğine büyük bir değişim yaşayan otohaber, o dönem fiyat avantajının da etkisiyle en önemli rakibi autoshow’un neredeyse 2 katı satar hale gelmişti.

    o dönemde okan altan genel yayın yönetmeni iken, sonrasında ersan çetin bu görevde boy gösterdi. 11 ağustos 2008’den itibaren de birkan demir çalışkan da otohaber’in direksiyonundaki isimdir.

    ağustos başında internet sitesini yenileyen dergi, son dönemde, geçmiş yılların da kalite seviyesiyle birlikte, daha çok tüketici odaklı haberlere imza atar hale geldi.
  • onno ustayı bünyesine katan ve yeni iphone uygulaması çok tutan dergi. her iphone sahibi arkadaşımda da olur mu ya.
  • otomobilden bihaber ya da laf olsun diye okuyan okurlara yönelik bir otomobil dergisi gibidir daha çok. derginin yarısı illustrasyonlar, renderlanmış görüntülerle doludur. "işte yeni bmw 3 serisi" derler örneğin, bakarsınız hayali bir resim, eskiden hayali bir resim olduğunu da söylemezlerdi, anlamayanlar da fotoğrafları gerçek sanırlardı.

    bir senedir bir sayısını okumadım, hala eskisi gibilerse vasatın üzerine çıkamamışlar demektir.
hesabın var mı? giriş yap