• otomobilden bihaber ya da laf olsun diye okuyan okurlara yönelik bir otomobil dergisi gibidir daha çok. derginin yarısı illustrasyonlar, renderlanmış görüntülerle doludur. "işte yeni bmw 3 serisi" derler örneğin, bakarsınız hayali bir resim, eskiden hayali bir resim olduğunu da söylemezlerdi, anlamayanlar da fotoğrafları gerçek sanırlardı.

    bir senedir bir sayısını okumadım, hala eskisi gibilerse vasatın üzerine çıkamamışlar demektir.
  • kadrosundaki değerli elemanları, yayın yönetmeni ahmet çelik'in gayretleriyle kaybettikten sonra hızla düşüşe geçen haftalık otomobil dergisi. aslında konusunun ilkidir ama şu anda rakibi auto show'un çok gerisinde.
  • genel yayın yönetmeni (bkz: birkan demir çalışkan) ın işten çıkarılıp, yayın hayatına aylık olarak devam edecek olan dergi. ben volkan, eray ve koray ile birlikte iktidara muhalif olduklarından dolayı çıkarıldığını düşünüyorum. yine satın alacağım ama bir kez şans vereceğim o sayıda istediğim tadı bulamazsam türkiyenin kaybettiği bir değer olarak hafızamdaki yerini alacaktır.
  • halef ve selef kelimelerini çok aşırı kullanan dergi. osmanlı tarihi mi okuyorum araba dergisi mi belli değil.
  • ocak 2017 kapağında, 2017 yenilikleri diye bir başlık atmışlar ve en büyüğü en üstte yeni kasa vw polo olmak üzere 3-5 araç fotografı eklemişler.

    sırf o polo'yu gördüğüm için aldım çünkü takip ettiğim bir model, neyse açtım dergiyi; kapaktaki o tek fotografın aynısı, içerden ne dışardan başka hiçbir açıdan fotograf yok ve polo ile ilgili toplam 3 satır yazı var.

    özet: verdiğim 9.90(!) tl'ye acıdığım dergi.
  • son zamanlarda lisansörü oldukları auto zeitung'dan etkilenip ki nerdeyse üst üste 4-5 aydır alman markalarının piyasa çıkmamış hayali araçlarını kapak yapan otomobil dergisi. alman ekolüne gönül verip nissan gt-r'ı yerden yere vurup audi r8 ve porsche 911 turbo'yu göklere çıkarmışlardır. yerli testleri daha da abuktur bu derginin. türkiye'de satılan hiçbir dizel honda cr-v'de panaromik cam tavan olmamasına rağmen gönül rahatlığıyla "panaromik cam tavan tek tuşla kapanıyor" yazarlar. yazık ki güzel ülkemin bazı vatandaşları bu testleri okuyup araç seçimi yapıyor. ayrıca ferit şahenk'i kızıdırıp reklam gelirinin kesilmesinden korktuklarından onno usta'nın köşesinde vw grubu araçlarının sorunları (bir de dsg sorunu olursa) yayınlanmaz, soruya yanıt mail olarak verilir.
  • ekim sayısında, eylül başında gerçekleşen muazzam ötv zammı hakkında tek satır dahi yazmayan sözde otomotiv haber dergisi. sanki bu ötv artışı otomobillere değil buzdolabına gelmiş gibi davranıyorlar.

    zaten atv ve sabah ile aynı yayın grubunda olan bir dergiden farklı bir şey beklemek hata olurdu.
  • yayın hayatına 1991 yılında başlayarak türkiye’nin ilk haftalık otomobil dergisi olan otohaber, çeşitli gruplar içinde yer alarak farklı uzantılara sahip olduktan sonra, 2006 yılında motor presse stuttgart ile ortaklık kurarak fiyatını o dönem için 1.5 tl’ye çekmişti. tasarımından içeriğine büyük bir değişim yaşayan otohaber, o dönem fiyat avantajının da etkisiyle en önemli rakibi autoshow’un neredeyse 2 katı satar hale gelmişti.

    o dönemde okan altan genel yayın yönetmeni iken, sonrasında ersan çetin bu görevde boy gösterdi. 11 ağustos 2008’den itibaren de birkan demir çalışkan da otohaber’in direksiyonundaki isimdir.

    ağustos başında internet sitesini yenileyen dergi, son dönemde, geçmiş yılların da kalite seviyesiyle birlikte, daha çok tüketici odaklı haberlere imza atar hale geldi.
  • bi zamanlar bunun ve auto show'un müptelasıydım
  • çocukluğumda deli gibi okuduğum bu yüzden amcaoğlunun bana yürüyen otomobil dergisi diye hitap etmesine neden olan dergidir ;-)
hesabın var mı? giriş yap