• "otokar cobra" hummer ve "otokar akrep" land rover mekanigi kullanir. ismi autocar'dan degil otobus karoseri sanayinden gelmektedir
  • 1963 de kurulan bu firma bir zamanlarin meshur havali apollo otobuslerini uretmistir. gunumuzde ise bir koc holding sirketidir. en bilinen urunu magirus dolmuslardir. bunun disinda land rover lisansi ile turk ordusuna arac uretmektedir. ayrica kendi gelistirdigi zirhli araclari da uretmektedir.
  • 55 adet cobrayı 23 milyon dolar bedelle ihraç edecek olan firma.
    bu ihraç edeceği cobralarının bağımsız süspansiyon, sürekli 4x4 çekme ve patlamaz lastik özellikleri varmış.
    tamamen türk mühendislerin tasarımı ve üretimi cobralarmış bu ihraç edilenler.
  • 161,9 milyon türk lirası ihale bedeliyle iç güvenlik birimlerine akrep denilen zırhlı araçlardan üretecek olan firma. * yakışır koçuma.
  • otokar
    yerli ve milli otobüs üreticimiz otokar'ın ünlü dizi (bkz: la casa de papel) 'de görünen otobüsü.
    otomobil projesi gibi projeleri iptal edip gömen satılmışlar değil, üretenler bizi kurtaracak.
    (bkz: otokar cobra) (bkz: otokar cobra 2) ile askerimize de hizmet ediyor.
    otobüsün arkasına baktım ulen dedim bu kasa tanıdık geliyor markası ne derken otokar'ı gördüğümde çok mutlu oldum, gururla yerli ve milli.
  • altay tankı ihalesini kaybetti söylentileri çıkınca borsada 5 sene önceki fiyatlarına falan geldi sağolsun. en tırt kağıtlar bile yıllık %15-20 kazandırırken yıllardır kağıdı ayakta tutan yatırımcısı kan ağlıyor, ayıptır günahtır.

    yatırımcısını koruması gereken şirket.
  • ürettikleri arma 6x6'ya otobanda rast geldiğim türk firması..
    saatte 120km/h ile gidiyordu.. baya gidiyordu yani.. şaşırmamak elde değil..
    8x8 de olabilir tam hatırlayamadım şimdi..
  • acaip konforsuz, itici ve biçimsiz minibüsler üreten firma. insanın binesi gelmiyor. şimdiye kadar bakınca insanın içini rahatlatan bir modelini göremedim şahsen.
  • 4. ve 5. sınıfı okuduğum yıllarda bizi lojmandan okula götüren askeri servis otobüsünün markasıdır. o yıllarda otokar otobüsler askeri kurumların araç filolarına hızlı bir giriş yapmıştı. bu otobüslerden önce ford'un ürettiği, o amerikan filmlerinde görülen okul servisleri gibi servisler vardı. ön kapıyı şoför olan asker bir kolu iterek açardı. kapının açılma sistemi tamamen mekanikti yani. otokarın ise gayet artistik bir şekilde düğmeye basınca açılan kapıları vardı. ford otobüslerde kapı tekti ve öndeydi. arkada oturan kişi servisten inene kadar ders başlardı. otokar kapılarını önden ve arkadan açınca servis hızlı bir biçimde boşalırdı. o zamanın teknolojosiyle otokar'ın otobüslerinde iyi havalandırma sistemi vardı. kışın içerisi üşütmeyecek kadar sıcak olurdu en azından. ford otobüs gelirse okula gidene kadar üşürdü veletler. 10-11 yaşımdayken otokar benim için mercedes'ten sonra en iyi otobüs üreticisi firmaydı.
  • türk markası olup adı orijinalde otobüs karoseri a.ş. dir, autocar dan yamultulma değildir, sallamayalım.

    şirketin yaklaşık 40-40-20 oranında paylaşımlı olup 40 ı koça, 20 si ise halka arzdır. kalan kısmı ise bu markayı kuran kurucu aileye aittir. yanında bulunan otoyol, iflas edince kapatılmış ve kendisine devredilmiştir.

    şu an ankarada dolaşan özel halk otobüsleri orada zamanında öğrenciyken daha banttan taze düşüp teslim edilecekken şahsımca incelenmiştir. sonradan sıkıntı çıkabileceğini tahmin etmiştim, yazılanlara bakılırsa öyle de olmuş.*ayrıca kendi bünyesinde arge bulunmasına (ürge diyelim daha doğrusu) karşın o yeni model minibüsleri nasıl tasarlayabilmişler, hala aklım almaz.
hesabın var mı? giriş yap