• bu yilbasi itibariyle almanya, hollanda gibi agit ulkeleri ile yapildigi soylenilegelen bir anlasmaymis. buna gore bu avrupa ulkelerinde yasayip durumu kotu olup devletten yardim aldigi halde turkiye'de mulk sahibi olanlarin bulunduklari ulkede aldiklari devlet yardimlari kesilecek diyorlar.

    not: bence gayet de yerinde bir karar. yurtdisinda devletin sirtindan kazanilarak turkiye de krallar gibi yasam kurmanin yani hirsizligin onune gecebilecek potansiyeli vardir. biz esekmiyiz de tonla vergi oduyoruz.
  • gayrimenkul bilgilerinin paylaşılmayacağı sadece bankalar, finans , sigorta ve yatırım şirketlerinde bulunan bilgilerin paylaşılacağı sistemdir.

    malum kişi yakında bu konuda " gurbetçi vatandaşlarıma sesleniyorum; nakitleri bankalardan çekin , arsa alın ,o kadar bina yaptık daire alın. alın verin ekonomiye can verin." şeklinde tavsiyeler vermeye başlayacaktır.
  • günün en güzel haberine vesile olan anlaşmadır.

    şüphesiz bu anlaşma en çok avrupa birliğinden tomarla para getirip burada mal mülk edinen sonra avrupaya dönüp "bak benim param yok vergi veremem" diyen bir de üstüne sosyal yardım alan gurbetçilerimizi üzecektir.

    henüz bu konuda detaylı bir bilgi bulamadım sadece gazetelerde kısıtlı bilgiler var. ancak amerika bu sistemi yıllardır uyguluyor abd-türkiye işleyişine bakarak ab boyutu hakkında tahminde bulunabiliriz.

    abd küresel vergilendirmeyi ilk olarak uygulayan ülke. birçok ülke ile bu konuda anlaşması mevcut. bu anlaşmalar ilgili ülkenin sizin hakkınızda banka ve tapu dairesinde oluşturduğu bilgilere dolaylı/dolaysız yollardan erişim olanağı sunuyor. şu anda eğer abd'de vergi mükellefiyseniz türk bankalarından açacağınız her hesap için ayrı bir form doldurmanız isteniyor. bunun yanı sıra önceki yılın vergi beyannamesinde ülke dışında belli bir miktarın üstündeki tüm varlıklarınızı ve gelirlerinizi bildirmeniz isteniyor eğer abd vergi dairesi * ve türkiye'den gelen bilgiler birbirini tutmaz ise başın büyük belada dostum

    ab ile olan anlaşma gereği de sanırım artık ab vergi mükellefleri türkiye'de olan varlıkları için vergilendirilecektirler. türk bankaları bundan sonra size hesap açarken "ab'de vergi mükellefi misiniz?" diye sorabilir. çift taraflı vergi muafiyeti gereği iki tarafa da vergi ödemek zorunda olmasanız bile devlet yardımlarından faydalanma, geliri düşük gösterme gibi çakallıkların tarihe karışacağını görebiliriz. tabi iki ülkede de mükellefseniz.

    bu başlığı görmeden ayrı bir başlık açmıştım konu hakkında. sanırım buraya yapıştırmam daha iyi oldu. allah affetsin *
  • sanılanın aksine sadece haksız yere sosyal yardım alanları değil, tüm gurbetçi türkleri, hatta bu anlaşmaya imza atan ülkelerde hesabı bulunan ve vergi denetimlerinin sıkı olduğu almanya, avusturya gibi ülkelerde yaşayan herkesi zora sokan anlaşmadır.

    almanya'da yaşayan türklerin yüzde 42'si sosyal yardım alıyor. yardım alanların hiçbiri çalışmıyor değil. ancak birçoğunun maaşları yetersiz ve bu nedenle devlet bunu tamamlıyor.

    almanya'da örneğin 4 kişilik bir aileniz varsa ve 1500 avro net maaş alıyorsanız, devlet sizin ev kiranızı karşılar. çünkü bu maaşla ailenizi geçindiremeyecek olduğunuzu düşünür. ancak bunu yapmadan önce size almanya'da veya başka bir ülkede beyan etmediğiniz bir geliriniz olmadığına ilişkin bir belge imzalatır. eğer buna rağmen türkiye'de veya başka bir ülkede geliriniz varsa, normalde geriye dönük 5 yıl için, şüphe halinde de 10 yıl için kayıtlar karşılaştırılır ve size ödenen sosyal yardım faiziyle geri istenir. bu meselenin birinci ayağı. haksız yere sosyal yardım alan sahtekarlar zaten geri ödesin.

    meselenin ikinci boyutu ise vergilendirmeyle ilgili. almanya'da faiz vergisi türkiye'deki stopajdan yüzde 10-15 daha yüksek. çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasına rağmen, eğer türkiye'deki gelirlerinizi almanya'da beyan etmediyseniz, ki edenlerin sayısı yüzde 1'i geçmez, hapı yuttunuz ve geriye dönük 5 yıllık vergi farkını ödersiniz anlamına geliyor.

    tüm banka hesapları, kira gelirleri buna tabi. tapular, araç sahipliği belgeleri, emeklilik hesapları ise hariç.

    tc maliye bakanlığı bunu ertelemek için elinden geleni yapıyor. çünkü anlaşmanı bunları düşünmeden imzaladılar ve şimdi yurt dışında oy kaybetmek istemiyorlar. bunun için 2019 seçimleri geçene kadar süre istediler ve oyalama taktiği yapıyorlar. ancak seçimlerden sonra tiyatro başlayacak.

    gurbetçilerin önünde ise iki seçenek var. ya gidip kendilerini yaşadıkları ülkelerdeki maliyeye ihbar edip, tüm belgeleri bir an önce vermeleri. en sağlıklı yöntem bu ancak bunu yapanların sayısı da yüzde 1'i geçmeyecek gibi görünüyor. ikinci seçenek de türkiye'deki banka hesaplarını teyze oğlunun üstüne yapmaları. ancak bunu düşünen ve vazgeçen bir gurbetçi arkadaş durumu çok güzel özetlemişti: bizim teyze oğlu, alman maliyesinden daha tehlikeli...
  • ilk ceza haberlerinin gelmeye başladığı anlaşmadır.

    oktay yaman'ın twiti
  • yok öyle 3 kuruşa 5 köfte şimdi görürüm almanya'da çalışıp antalyada villa almayı
  • kişisel bilgilerin paylaşılmasıyla alakası bile olmayan bir durumdur.

    o sosyal yardımı almak isteyen kişinin birikmiş parasının, malının mülkünün olmadığını beyan etmesi gerekiyor. yani o bilgiyi sen zaten vermiş oluyorsun. yapılan şey yaptığın beyanın doğru olup olmadığını kontrol etmektir sadece.

    bu durumla ilgili olarak bilinmesini istemediğin birtakım mal varlıkların varsa sosyal yardım almak için başvuruda da bulunmayacaksın demektir.
  • almanya, hollanda, isviçre gibi ülkelerdeki sosyal yardım sistemini suistimal edenleri ürküteceği ve üzeceği anlaşılan bir anlaşmadır.

    https://www.sozcu.com.tr/…-resmen-basliyor-6035923/
  • fakir fukara'ya gidecek yardımları hortumlayan hırsızları üzecek haber.
hesabın var mı? giriş yap