• fonkisyonu sadece dışarıdaki duman veya kötü kokunun aracın içine girmesini önlemek olmayan, buna ek olarak yazın arabayı daha hızlı soğutmak veya kışın arabayı daha hızlı ısıtmak için de geçici olarak kullanılabilen düğmedir.
  • uzun süre iç sirkülasyonda kalması durumunda yazın da kışın da araç içinde buğu oluşumuna sebebiyet vermesinin yanında, araç içi karbondioksit seviyesi arttırarak uyku getirebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. bu nedenle dijital sistem kullanan başta premium markalar olmak üzere birçok araç bu sistemin belirli bir süre sonunda otomatik olarak devredışı kalmasını sağlar.
    ama manuel kullanılan sistemlerde kendiliğinden devre dışı kalmayacağından, araç içinde devamlı bir buğulanma ve pis koku oluşur. özellikle dolmuş ve minibüsçüler bu sistemi düzgün kullanmadıklarından araç içinde devamlı ön camı elleriyle silerler sonra da klima bozuk diye şikayet ederler. kışın özellikle yağışlı havalarda otobüslerde de bu sistem efektif kullanılmadığından aracın camları buğulanır ve dışarısı da görülmez. kışın buğulanan camlardaki buğuyu çözmenin en güzel yolu, iç sirkülasyona almadan klimayı çalıştırmaktır çünkü klimanın nem alma özelliği vardır.

    yazın sıcak havada bir aracı soğutmanın en hızlı yolu ise, camları birkaç santimetre araladıktan sonra klimayı en son hıza ve dereceye getirip iç sirkülasyona almaktır. daha sonra araç yeterince soğuduktan sonra camlar ve iç sirkülasyon kapatılır. eğer sıcaklık aracın klimasının soğutabileceğinden fazla ise aralıklı olarak iç sirkülasyona almak aracın çabuk soğumasını sağlayacaktır.

    edit:imla
  • dışarıdaki havayı aracın içine almaya ve istenirse de iç hava sirkülasyonunu açmaya yarayan düğmedir.

    kış aylarında iç hava uzun süre kullanılırsa camların içeriden buharlanmasına sebep olur.

    edit: @kendininpatronu uyardı yazın da çok kullanıldığında petekler üzerinde buğu olabiliyormuş.
  • iç döngünün kullanılması karbondioksit birikmesi sebebiyle bir süre sonra baş ağrısı yapar, o yüzden genelde taze hava kullanılması lazım.
hesabın var mı? giriş yap