• yıl olmuş 2015 hala uzaktan kumandalı oyuncak araba görüntüsünden kurtulamadı milyar dolarlık koca sektör.
    nokia, 15 sene önce (afedersiniz)çük kadar 3210 ile kurtuldu antenden, cep telefonlarından söküp attı bu çıkıntıyı. bir kaç tonluk ve yüz binlik arabanın tepesinde bayyrrak gibi ince bir tel sallanıyor hala.

    not: evet golfde de var sevgili golf seviciler.(edit: bazı golflerde yokmuş)

    edit: ilk başarılı uygulama sanırım bmwlerde köpekbalığı yüzgeci görünümlü anten* ile yapılmıştı.

    edit 2-görseller:
    uzaktan kumandalı ford
    antenli ford
    uzaktan kumandalı peugeot
    antenli peugeot

    reno
  • golf 6 ve 7 de arka camdaki rezistanslar anten vazifesi gördüğü için olmayan saçmalık.
  • lastik değiştirirken radyo muhabbeti oldu ve ben "ahan anteni çalmışlar" dedim sonra araştırdım benim kullandığım aracın radyo anteni yokmuş. polemik çıkarmak gibi olmasın ama araç vw golf mk7 modeli. yeni nesil araçlarda fark edilip giderilen saçmalık.
  • otomobiller plastikleştikçe ortadan kalkacak saçmalık. gerçi bana göre saçmalık değil ama... metal gövde elektriksel alanda şasi etkisi göstereceğinden öyle çıkıntı şeklinde olur anten. gövdede plastik, karbon fiber, bok-püsür malzeme kullanımı arttıkça anten de gövde içine gömülecektir. ama anten önemlidir, giderek de önemi artacaktır. hele ki yeni otomobillerde radyo haricindeki, gps, internet, multimedya vs. donanım geometrik oranla gelişirken...
  • bi donem tum ford sahiplerini hirsiz yapmisti.

    ya arkadas resmen zincirleme hirsizlik dalgasiydi bu. ipnenin biri zamaninda nasi kaybettiyse anteni kaybetmis. sonra gidip baska bi forddan calmis. o anteni calinan da baska forddan caliyor. o oburunden o oburunden çala çala bitmeyen bi döngü oluyor. arada biri gidip yedek parcacidan alsa zincir kirilcak ama olmuyor. tum turkiyeyi ebe misali dönen toplu ve sirali bi hirsizlik akimi.

    neyseki yeni modellerde kaldirdi ford da sanirim bu sacmaligi.
  • (bkz: köylülük)
  • yıllardır diyorum arabanın en gereksiz yeri anteni diye. tekerlek dısında işe yarayan kısmı yok şu arabaların. bas gaza gitsin işte ne radyosu amk.
  • onlar sizi çekemeyenlerdir.. o antenleri ondan takmışlardır.. malum lafı da var.. (bkz: bizi çekemeyen anten taksın)
  • honda civic'de olmayan saçmalıktır.

    aracın anteni yok, yalnız radyosu da çok kötü çekiyor.
hesabın var mı? giriş yap