• bazen gördüğünüz otostopçuyu almamak için çeşitli sebepler-bahaneler olabiliyor. acil bir işi olmak, otostopçunun tipinden ürkmek vb gibi. ama benim daha sık başıma gelen bir durum şu:
    gün boyu işte kıç üstü oturup, sonra arabaya binip eve doğru seyrederken, inanın öyle bir yellenme ihtiyacı, öyle bir basınç oluyor ki işte o an o arabanın içini özel alanınız ilan edip doyasıya bu keyfi yaşamak istiyorsunuz. itiraf ediyorum ki, otostopçu almayışımın sebepleri arasındaki en geçerlisi, mazur görülebilecek olanı bu sanırım.

    not: şimdi gündelik hayatta, otomobilimin mülkiyetine dayanarak onu paylaşmamak dünya görüşümün bir parçası değil. belli bir para vermiş olmamın, otomobilin tamamen ayrıcalık kaynağıma dönmesine karşıyım ve para vererek satın aldığım benzini (zararlı bir fosil yakıtı) istediğim gibi kullanma hürriyetim olduğuna inanmıyorum. sonuçta doğadaki maddeleri üzerine katılan emeğin ve de kârın miktarını ödeyerek keyfi ve tutumsuzca harcama hakkımın olmadığı fikrindeyim. lüks tüketimi doğayı öldürerek kullanma hakkını, ödediğim parayla elde ettiğime inanmıyorum.
  • "araba zaten ağır daha fazla yük olursa çekmez, çok yakar."
  • otostop çeken kişi az biraz dikkat edecek olursa, istisnasız her sürücü, otostopçu gördüğünde doğal olarak arkadaki trafiği kontrol etmek için dikiz aynasına bakarlar. elbette arkadan gelen trafik yüzünden otostopçu almamak en yerinde ve mantıklı bahanedir.

    ama kimi sürücü arkasından gelen trafik olmamasına rağmen durmuyor. bu sürücü muhtemelen önceleri çok otostop çekmiş ve kendine her otostopçuyu alacağım sözünü veren bir sürücüdür. aynaya bakarken de istediği şey, "inşallah trafik vardır ve istesemde durmam imkansız haline gelsin" diyerek vicdanını rahatlatma çabası içindedir. kaktırma usulü yaratılan bahanelerdendir. ve arkadan gelen araç olmadığında da geçip giden bu eleman, vicdanını rahatlayım derken, kendini yalancı durumuna düşürerek , bu yaratmaya çalıştığı bahanenin başarısızlığından muhtemelen yol boyunca çekeceği bir vicdan duygusuna katlanmak zorunda kalacaktır.
  • grup halinde otostop çeken insanlar.

    evet ben bunları almıyorum. otostop bireysel bir eylemdir bence ve grup halinde seyahat etmek için otostop mantıklı bir yol değildir pek. şöyle izah edeyim;

    ben az çok kalıplı bir adamım. kavgacı biri olmasam da zor durumda kendimi savunabilecek güçteyim. ülkemiz şartlarında otostop çekip insanları soyan, gasp eden insan sayısı da hiç azımsanacak gibi değil. bu durumda ben otostop çeken kişiyi alıp almamaya karar verirken kötü niyetli birisi olursa tek başıma baş edip edemeyeceğimi düşünüyorum. eğer indiririm ben bunu diyorsam alıyorum. çoklu grup olunca haliyle bu riski almıyorum.

    işimle evimin arası gayet varoş bir mekan ve her akşam at hırsızı kılıklı insanları yolda otostop yaparken görüyorum. muhtemelen çoğu işinden çıkıp en kısa yoldan evine varmak isteyen insanlar ve orta yaş ya da üzerindeki kişiler. öğrenci falan değiller yani. öğrenci olsalar her halükarda grup halinde de alırım ancak bu tip kişileri çoklu sayıda aracıma almaya tırsıyorum açıkçası. iyilik edelim derken götü kaybedelim de istemiyorum.

    akıllı olun ve otostopunuzu tek başınıza çekin. emin olun benim gibi düşünen çok insan vardır.
  • bizzat seri katil olmak
  • ekseriyetle dönemeyeceği mekana gitmiş dalyarakların otostop çekmesi. ne alıcam lan? haftasonu kilyos dönüşü baktım bisürü otostop çeken var. ulan yarraklar madem dönülmüyo ordan ne sikime geldiniz? deniziniz de eksik kalsın. allalla yaa
  • vogon olmak
  • havlu sahibi olmadigini fark etmek. havlusuz yola mi cikilir it oglu it! dont panic, saygilar d.a.
hesabın var mı? giriş yap