• mekan güzel olmuş eyvallah.

    ancak 30 nisan akşamı düzenlemeyi planladığım sürpriz doğum günü partisi rezervasyonunu öğlenki telefon konuşması sonrası nasıl bir sistemsizlikle kaydetmemeyi başarmışlar, gerçekten tebrik ediyorum...

    doğum günü yılda bir kez olan bir şey, ve o tek günü az daha mahvediyorlardı.

    akşam gittiğimizde çalışanlar, arkadaşlarıma adıma rezervasyon olmadığını söylemişler. ısrar üzerine hemen masalar ayarlandı, akşam çalışan arkadaşları tebrik ederim ancak yaptırdığım o rezervasyonu kaydedemeyen öğlenki sorumluyu da bilakis buradan tekdir ederim.

    fiyatları normal. taksim cihangir standartları az buçuk belli. ortam güzel, servis güzel. bizim masayla ilgilenen hanımefendi oldukça yardımseverdi.

    mekanla ilgili foursquare'deki olumsuz yorumların birçoğuna da katılmadığımı buradan belirtmek isterim. ancak tabii tek seferlik bir deneyim benimki.

    diğer yandan rezervasyon olayını başaramamalarının affedilir yanı yok. altını çizmek isterim. umarım yeni açılmaları ve henüz sistemi oturtamamış olmaları dolayısıyladır.
  • garsonlarının dün bizi bir dövmediği kaldığı mekandır.

    dün arkadaşımızın doğum günü için rezervasyon yaptırdık. rezervasyon yaparken de kimse yemek yiyip yemeyeceğimizi sormadı. sorsalardı içmeye geldiğimizi ve bir atıştırma tabağı sipariş vereceğimizi de söylerdik zaten. siparişlerimiz çok gecikmeye başladı ve garsona bunun sadece sebebini sorduk. son derece kaba bir uslupla "buraya yemek yiyenler oturuyor, siz de yemek söylemediniz. biz de bir şey diyemedik, o yüzden gecikiyor." sağ olsun kovması gerekirken kovamamış...

    o yüzden aynı zamanda şunları söyleyeceğim mekandır: sevgili otto cihangir biz senin sistemini bilmek zorunda değiliz. yemek yemek zorunda da değiliz. yemek yiyenleri ayrı, yemeyenleri ayrı konumlandırıyorsan rezervasyon alırken bu detayı sorarsın. bir kolayı 20, bir pastayı 30 dakikada getirerek müşteriye insani olmayan bir muamele yapmazsın. ya da dün olduğu gibi zenka zamanından beri yaklaşık üç yıldır neredeyse her hafta oraya gelen 6 kişilik müşteri grubunu da kayberdersin. foursquare tiplerine bakılacak olursa çok daha fazlasını da kaybetmektesiniz. bol şanslar!
  • garsonlarının öküzden hallice olduğu, yemekleri ve ortamı güzel cihangir mekanı. garsonlara ya az para veriyorlar ya da bir doygunluk var nasıl olsa müşterinin ayağı alıştı ne yaparsak yapalım geliyorlar mantığı ile davrandığını düşünmüyor değilim. müşteri başına 1 garson düştüğü tenhalıkta bile kafaları karışık bu arkadaşların.
  • cihangir de en son gidilecek mekanlardan biri. çalışanları müşteriye fahiş fiyatlara rağmen son derece ilgisiz ve kaba bir tavırla yaklaşıyor. iki tane fıçı tuborg birayı 40 tl ye servis edip, üstüne bir saat oturduktan sonra ne beklediğimizi abuk bir dille sorup,masa değiştirmeyi teklif ettiler. ilk defa bir mekanda böyle birşeyle karşılaştık. hiç hoş değildi.
  • cihangirde cafe.

    cafe dediysem öyle rahatça sohbet edip bişeyler içebileceğinizi zannetmeyin.ilgisiz garsonlar ve kulak patlatırcasına müzikle sinir olacağınız mekan.sahibi hiç cafeye gitmemiş sanırım.
  • herkes garsonlardan yakinmis ama garsonlar oldukca kibar ve saygili gorundu bana. herhalde bir bardak cay alip bir bucuk saat oturmadigim icin hurmet gordum.
  • üniversitede okuduğum dönemde (2015 öncesi) çok sık görüşemediğimiz yakın arkadaşımla her buluşmamızda gider margarita pizza yiyip ginger içerdik. ginger sadece orada satılırdı o zamanlar. dönemi için yine pahalı olsa bile gelen pizzaya değerdi. ortamı keyifliydi.

    durduk yere özledim.
  • ciddi bir yenilenmeye ihtiyacı olan restoran. müziklerden tuvaletine, menüye, ambiyansa kadar epey eskimiş durumda.
hesabın var mı? giriş yap