• invictus niki ile engelli forum sitesinde arkadaşımın yaşadığı olayı anlattığı maceradır.
    .
    insan üzülüyor, engelliler pahalı araç almasın demek kolay ancak ucuzda olsa almak adeta ölümdür. devlet yetkilileri artık kolaylaştırın su sistemi. neyse yazı aşağıdadır.
    .
    evet arkadaşlar gün geçmiyor ki kurum ve kuruluşlar arasında gidip gelmeyelim veyahut perişan olmayalım. işte size beş yılını dolduran aracımı yenisiyle değiştirme hikayem; (%90 kronik böbrek yetmezliği - rapor tarihi mart 2010-ilk araç alımı ekim 2012)

    01.11.2017 bayi ile görüştüm ve yeni bir khk ile vergi dairesinde işlemlerin çok sıkı tutulduğunu öğrendim ve ya allah bismillah deyip kolları sıvadım

    02.11.2017 noterden belgemin aslı elimde olmadığı için ilk çıkarttığım aslı gibidir olan raporun 3 adet kopyasını çıkarttım (sadece 1 adet mühür var üzerinde) 3 saat ve 150 tl

    05.11.2017 malum diyaliz hastane vs derken 3 gün sonra bayiye gidip aracımı seçtim 3 gün sonra gelir deyip engelli kimliğimin, nüfus cüzdanımın ve mevcut aracımın (takasa gireceği için) ruhsatının fotokopisini aldılar benden 3 adet noter onaylı örnekler ile bu örneklerin bağlı olduğu ilk örnek bir de türlü zamanlarda alınan aslı gibidir damgalı (en az 2 tane mühür var üzerinde) ne var ne yok hepsini verdim. zira 2010 senesinde 1 adet rapor veriliyordu. şimdi 3-5 tane alabiliyormuşuz. ölmez sağ kalırsam eğer 2022'de yenisini çıkartacağım zaten. lanet olsun noter onaylarına.

    08.11.2017 aracımın içini boşaltıp bayiye gittim ve sürpriz! araç henüz gelmemiş öğleden sonra inecekmiş.

    11.11.2017 araç gemiden inmiş bayiye gelmiş toplam geçen süre 7 gün

    12.11.2017 saat 10:00 yeni khk'dan dolayı bayi de ben de diken üstünde olduğum için iş takipçisiyle birlikte 15 km uzaktaki vergi dairesine gidip raporun geçerli olup olmadığını sorduk.

    10:30 ilk çalışan geçerli değil dedi. aslı lazım dedi. siz yine de şefe sorun dedi.

    10:40 şef geldi. kardeşim niye bu vatandaşları süründüyorsunuz diye altına kızdı. baktı h sınıfı ehliyet yok mu? diye sordu. ben de uzuv kaybım olmadığını b sınıfı ehliyetim olduğunu (20 yıllık) izah ettim. ya kusura bakmayın bazen oluyor böyle hatalar dedi. tabi ben de şalterler attı. verdim veriştirdim. siz bir de müdüre sorun dedi.

    11:00 müdür tüm raporlara baktı olmaz dedi. sonra ben dedim ki : müdür bey aslını annem yurtdışına götürmüş yatağının başına asmış. gururla bakıyormuş. devletin bana sağladığı imkanları düşünüp dedim. güldü ve benim sonradan tekrar üzerine basarak altını çizerek gösterdiğim üzerinde sadece 1 adet aslı gibidir olan 2010 tarihli noter onaylı olan belgeyi sanki ilk kez görüyormuş gibi tekrar tekrar inceleyip bu olur yahu dedi. peki dedim bu diğer 3üde bunun kopyası ne anladık biz bu işten. bize bu yeter dedi. iş takipçi 3 tane değil mi dedi? hayır 1 tane dedi. allah allah deyip şaşırıp çıktık. tabi şükür etmeyi de unutmadık! gün yine bitti malum diyaliz.

    13.11.2017 imzalar atıldı notere gidildi. tabi ben burada arkadaşların deneyim ve önerilerinden feyz alarak mağrur ve başı dik bir şekilde her şeyin kontrol altında olduğunu sanıyorum ama sürpriz 3! noter bilgi sisteminde şöyle bir uyarı :. ötv hak mahrumiyetleri devam etmekte olup satılamaz,devredilemez veya hibe edilemez!! peki ne yapmam lazım? herkes çok bilmiş şekilde doğru vergi dairesine dediler. eyvallah dedik mahcup ve sinirli bir şekilde. tabi gün bitti. bu arada tüm türkiye'de noter sistemi arıza veriyormuş. sürekli kesiliyor sistemler.

    14.11.2017 saat 10:00 en yakın vergi dairesine gidip böyle böyle dedim. aracın bağlı olduğu vergi dairesine faks çekeceğiz dediler. kendileri elle yazıp çektiler.

    saat 11:00 içim rahat etmediği için o vergi dairesini aradım. haşır huşur sesle evet duyuyorum sizi buyrun diyen birine derdimi anlatıp ilgili birime ulaşabildim. aynen şöyle dediler: bizle ilgisi yok trafik tescil'e gideceksiniz... malkara keşan hoppala paşam diyerek diyalize girmeden 1 saat önce trafik tescile gittim.

    saat 11:30 görevli memur yüzüme bile bakmadan dilekçe yaz (şurda karşıda arzuhalci var onlar yazar) dedi. kimlik ve ruhsat fotokopisi ile birlikte getir dedi.

    11:55 dediklerini aynen yaptım. şimdi ankaraya yazıyorum öğleden sonra gel sor dediler. diyalizim var dedim amcan teyzen kardeşin gelsin dediler. bir akrabamı arayıp rica ettim.

    13:45 olumlu sonuç gelmiş. satış yapabilirsin dediler. gün bitti. diyalize ben.

    15 kasım 2017 sabahın körü artık iyice akıllandım. fırsat verseler türkiye'yi noter onaylı bir şekilde amerigaya devredebilirim tüm mevzuata hakimim. noterden aracı bayiye devrettim. dosyam ötv servisine gitti sağ salim. artık hasta ve engelli olduğumu unutmuştum zaten. vay be dedim. büyük resim ne kadar güzelmiş..devletim bana jest yaptı; hasta olduğumu unuttum. yaşasın mevzuat!!!

    gelecek bölümde :

    ınvıctus'un dosyası kaç günde onaylandı?

    bayinin en iyi tahminiyle araç 20 kasımda teslim edilir mi?

    ınvıctus 24 cuma'dan önce olmaz diyor ama bakıcaz..bakıcaz..
hesabın var mı? giriş yap