• marc levy'nin can yayınlarından çıkan ikinci kitabı..
    görünürde susan ve philip'in yaptıkları seçimlerle hayatlarını nasıl değiştirdiklerinin ama daha derinde iki çocukluk arkadaşının upuzun sevda öykülerinin anlatıldığı roman..
  • (bkz: neredesin)
  • --- spoiler ---
    hayalle, gerçeğin karıştığı bir dünyada hayallerin gerçek hayatı yenmesine dair üzücü bir roman. kurgusu yerinde, sizi hemencecik içine alan, marc levynin anlatımıyla honduras'a giden kadına bir yandan hak verdiğiniz, diğer taraftan hayattaki tek şansın nasıl da harcandığını görüp, anlamlandıramadığınız, herkesin bir şekilde mutlu olduğu ama diğer yandan kırık olduğu, tam olmadığı, hiç bir şey böyle olmamalı dediğiniz romanlardan.

    basit ve yalın olandan vazgeçip kalbin sesine kulak tıkayıp, egonun peşinden daha çok ihtiyaç duyulanın peşine takılıp giden bir kadının ve ona aşık ve aynı zamanda onun en iyi dostu olan bir adamın hikayesi.

    sahi sizin hayatınızın merkezinde ne var ? hayatla yenişmeye çalışmak mı yoksa onu yaşamak mı ?
    --- spoiler ---
  • dsquared2 he wood rocky mountain wood sanırım bu hikayeden esinlenilerek tasarlanmış. kokladığım anda, aşağıdaki "an"ı yaşadım.

    --- spoiler ---

    ertesi gün şafak sökerken, lisa hala çiğ tanelerinin nemini taşıyan toprağı çam iğneleriyle karıştırarak yayılan kokuyu derin derin içine çekti. kahvaltı sırasında karışımını philip'e götürdü ve mary'yi öfkeden kudurtma pahasına gururla, kendi evinin kokusunun da birazcık buna benzediğini, ama daha güzel olduğunu haykırdı.

    --- spoiler ---
  • barış manço'nun 60'lı yıllara ait bootleg kayıtlarında ortaya çıkan bir parçasıdır.
    yaklaşık otuz yıl sonra çıkartacağı bal böceği şarkısının melodilerini bu şarkıda duymak mümkündür.
    (bkz: golden rollers)
  • muhteşem fransızca barış manço parçası.
    1.40-1.50 arasını dinleyince bizleri güzel bir sürpriz bekler. yine barış manço'nun hangi şarkısı olduğunu fark edince yüzde bir gülümseme belirir.
  • murat kekilli'nin seni çılgın hadi oradan şarkısı bu şarkıya aşşşşşşşırı derecede benzer.
    şarkı özellikle 2:47'den sonrasında benzerliği net duyabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap