• david mackenzie'nin netflix için çekeceği robert the bruce'a odaklanacak olan film. chris pine, filmin başrolünde olacak. ben foster ile görüşmeler sürüyor.

    http://www.bakiniz.com/…eden-yeni-braveheart-filmi/
  • 6 eylül perşembe günü toronto film festivali'nde açılış gecesi filmi olarak yayınlanacak david mackenzie imzalı film. braveheart'ı hatırlatmadı değil. umuyorum kaliteli bir iş izleyebiliriz.
  • fragmanıyla heyecanlandırmış filmdir. braveheart'tan sonra , olaya bi' de robert the bruce penceresinden bakmak güzel olacak. kaliteli bir yapım olduğu izlenimini bıraktı , umarım yanıltmaz. alba gu bra !
  • merakla beklediğim bir yapım.
  • david mackenzie'nin yeni filmi outlaw king, iskoç kralı robert the bruce/robert bruce'un sömürgeci ingilizlerle mücadelesini, iskoç topraklarını özgürleştirme çabalarını konu alıyor bilindiği üzere. robert the bruce'u tarihten ama daha önce braveheart filminden hatırlıyoruz. braveheart'ta william wallace'a ihanet etmiş, sonra bundan pişman olmuştu hatırlanırsa. bu filmde ihanete değinilmiyor, ama wallace'ın adı anılıyor.

    toronto'da ilk gösterimi yapıldığında pek beğenilmemişti bu film. bunun üzerine mackenzie kurgu odasına dönüp (ki toronto'dan sadece 2-3 gün evvel tamamlamıştı film) filmi 20 dk kısaltmış, hantal kurguyu sürükleyici hale getirmiş deniyor. dendiği gibi sürükleyici bir film, ilk kurguyu bilmiyorum ama bu filmi olacakları bilmeme rağmen keyifle, gerilerek, sinirlenerek izledim. chris pine rolün hakkını vermiş, güzel aktris florence pugh'u izlemek gene keyifli, ama aktrise fazla alan açılmamış, ya da sahneleri kesilmiş. keza aaron taylor-johnson'ı da fazla görmüyoruz. kurgu sürükleyici, öykü bilindik, karakterlerin işlenişi ise o denli iyi değil. çoğu tek tip olarak kalıyor, robert da fazla tanıtmıyor, ne bileyim, çok geçmeden savaş başlıyor zaten. bir de sahnelerin son kurguda kesildiği çok belli oluyor. yönetmen filmi daha da sürükleyici hale getirmek için pek çok sahneyi kısaltmış, hatta kısaltılan sahneler arasında savaş sahneleri de var. savaş başlıyor, 10 dk sürecek sanıyorsun, 5 dk bile sürmüyor. ya da karakterlerin derinleşeceği bir sahne başlıyor, tak diye bu sahne de kesiliyor. evet, sürükleyici bir film ama ilk kurguyu daha çok severdim gibi geliyor bana. eleştirmenlere kanıp filmi kısaltması yanlış oldu sanki.

    kısacası bir braveheart değil, ama diğer netflix filmlerinin aksine "çekilmese de olurmuş" demiyorum, tam tersi iyi ki çekilmiş, kılıç ve sandaletli filmleri özlemişim. ha bu arada tek plan âşığı birisi olarak açılış sahnesini de pek sevdim. filmin çadırda açılması, kameranın çadırı dolaşması, sonra dışarı çıkması, sonra kameranın tek çadıra dönmesini izlemek keyifliydi. keza savaş sahneleri de iyi çekilmiş. mackenzie iyi bir yönetmen. bakalım robert'ı konu alan diğer film robert the bruce nasıl olacak? bu film yanılmıyorsam braveheart'ın devamı olacak, zira braveheart'ta robert'ı oynayan angus soyadını unuttuğum oyuncu yıllar sonra tekrar robert'ı oynamış. onu da listeme almıştım. bu filmden evvel gene iskoçları ve zalim ingilizleri konu alan mary queen of scots'ı izleyeceğiz.
  • bekleneni karşılayan bir netflix fimi olmuş. tarihi iyi yansıttığını düşünüyorum.
    ritüellerinde geleneklerine bağlı kalınmış. görsellik açısından zevk veriyor.
    7.8/10

    böyle filmleri izleyince neden bizim de böyle bir eser ortaya çıkaramayışımızı sorguluyorum. türkiye'de muazzam derecede maddi kültür öğeleri var ve hepsi de görsellik açısından göz doldurucu. tarihimizi söylemeye gerek yok zaten.
    belki bir gün istanbul'un fethini çekeriz veya atilla'yı.
  • şu sıralar deli gibi medieval film ararken karşıma çıkan netflix filmi. çok çok iyi bir film değil, ama bu yoklukta götürdü valla. izlenir.

    --- spoiler ---
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    anlamadığım bir kısım neden ingiltere kralını saldınız savaştan sonra. öldürmeyeceksen de esir olarak tutabilirdin. gerçi onu o şekilde bırakmak bile başlı başına bir cezaydı, çünkü bir asker için savaş alanında ölüm ona verilebilecek en onurlu şey belki de. ona bu onuru vermediler. zaten sonradan açıklandığı gibi yıllar sonra kendi lordları tarafından öldürülmüş.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    bir an için mızrağın ucundaki kellenin mel gibson'a ait olabileceğini düşünerek heyecan yaptım fakat değildi.

    iskoç kraliçesinin üstünde durulmaya çalışılmış ama filme yedirememişler bunu, en azından ben hissetmedim.

    kral karakterinin diyalogları çok sığ kalmış. oğlu denen karakter de facia.

    filmi çekerken sanırım şöyle düşünülmüş; her şeyden biraz koyalım ama hepsini vermeyelim. aslında bu tam olarak netflix tarzı. oldu bitti yapıyorlar hep.

    tek dokunaklı sahne, drew karakterinin ölmek üzereyken tacı işaret etmesiydi. çocukta ne göz varmış, cam gibi parlıyordu göğsünde mızrak varken.

    douglas karakteri ise, filme dair kusur bulamadığım tek şey oldu. sağlam bir sayko çıkarmışlar.

    özetle, filmi hiçbir şekilde ciddiye alamadım.

    --- spoiler ---

    bravehearth ile isimler dışında hiçbir alakası olmayan, yanından bile geçemeyecek çerez bir film. indirdim, izledim ve sildim.

    (biri bilgisayarıma indirmiş. torrent diye bi şey kullanmış. bir araştırdım ki, torrent denen zıkkımın hapishaneye kadar yolu varmış.böyle illegal şeylere asla bulaşmam)
  • netflix'ten beklenmeyecek kadar iyi bir film. bağımsızlık savaşı gerçekten çok iyi bir şekilde işlenmiş. içine fazla drama katmadan, sade bir şekilde anlatmışlar. tamamen olay üzerine kurulu bir senaryoları olduğu için, bu film aynı zamanda belgesel niteliği de taşıyor.

    - diyaloglar ön planda değildi. sadece iki veya üç vurucu yer vardı. ki zaten vurucu bir diyaloğa gerek yok. çünkü film bir bağımsızlık düşüncesini anlatıyor. başlı başına bu bir vuruş.
    - oyunculuklar gayet yerli yerinde. uçan kaçan bir oyunculuk görmedim. ne çok iyi ne de vasat. iyi denilebilir.
    - mekan ve yer tasarımı gerçekten çok güzeldi. 1300lerin iskoçyası ancak bu kadar güzel gösterilebilirdi.
    - sesler, dublajlı izlerseniz bile hiç sırıtmıyor. hepsi güzel şekilde seslendirilmiş ve dış ortam sesleri asla bozulmamış.

    braveheart filmindeki iskoçya bağımsızlık fikri yarım kalıyordu. william wallace, bruce'un ihaneti ile esir düşüyor ve idam ediliyordu. bu filmde de yaptığının yanlış olduğunu gören bruce, bağımsız iskoçya için savaşmaya başlıyor. filmin başında wallace'ın esir düştüğünden bahsediliyor. yani daha wallece ölmemiş durumda. biraz ilerlediği zaman ise iskoçya'nın sınır kasabasında wallace'ın tek bir kolunu görüyoruz. hatırlayacağınız üzere, wallace'un idamı paramparça edilerek yapılmıştı ve tüm iskoçya kasabalarına bir parçası götürülmüştü. hatta bir sahnede de wallace'ın başını görüyoruz. ibret-i alem olması için. gerçi bu bilgiyi unutmak imkansız gibi bir şey...

    braveheart gibi klasik bir film olamaz kesinlikle ama o hikayeyi tamamlamak ve o ruhu yaşamak için çok güzel bir film. 2 saatim çok heyecanlı ve tatmin olarak geçti.

    götüyle izleyen ekşici arkadaşlara not : bruce'un filmdeki babası, 95 yılında çıkan braveheart'da wallace ile orduda olan babadır. (bkz: james cosmo)

    hatırlamanız için : turuncu saçlı oğlanın babası. hatta sert bir mizaca sahipti o filmde. kimse onu kolay kolay deviremezdi. kaya gibiydi. oğlunu korurdu ama sürekli tersler ve el şakaları yapardı. tatlı ve huysuz bir adamdı. büyük ihtimal ikinci muharebede de öldürülmüştü. heh işte hatırladıysanız eğer, bu filmde james cosmo, bruce'un babası rolünde.
hesabın var mı? giriş yap