• gökyüzünün 8'de 8'inin bulutla kaplı olduğunu gösterir.

    nsc - bulut yok
    few - 8'de 1-2 si kapalı
    sct - scattered - 8'de 3-4ü kapalı
    bkn - broken - 8'de 5-7si kapalı
    ovc - overcast - 8'de 8i kapalı
    (bkz: metar)
  • rhymesayers entertainment aracılığıyla 1997 yılında piyasaya sürülen bir atmosphere albümüdür. scapegoat ve clay albümün dikkat çekici parçalarıdır.
  • ios cihazları için güzel bir podcast uygulaması. marco arment tarafından geliştirilmektedir. ipad ve saat desteği de var. yarım kalan bölümleri bilgisayardan dinlemek isterseniz overcast.fm'e login olarak da dinlemeye devam edebilirsiniz. ancak çoğu gelişmiş özellik web'de yok.

    apple'ın podcast uygulamasına kıyasla gerçekten güzel özellikleri vardır. örneğin sohbetin fazla olduğu podcastlerde sessiz anları otomatik kırpabilir. böylece iki saatlik bir bölüm, sallıyorum 5-10 dakika kısalabilir (belki daha da kısalıyordur hiç ölçmedim). bu özellik apple uygulamasında yok. bi de pocket casts uygulamasında var benim bildiğim.

    bölümleri 1.1x hızda oynatabilirsiniz ki ben ancak böyle dinleyebiliyorum öbür türlü sıkılıyorum. apple'ın uygulamasına bu özellik de yok sanırım.

    kullanması ücretsizdir. uygulama içindeki reklamlar hiç rahatsız etmez adamı. senelik 30 liraya o reklamlardan da kurtulabilirsiniz.

    edit: gerçekten denedim bu uygulamya alışmayı ancak olmadı. podcast dinlemek gerçekten kişiden kişiye çok değişen bir alışkanlık. ben önceden bölümleri indirmeyi, daha sonra sokağa çıktığımda indirdiğim bölümler arasından dinlemeyi seviyorum. overcast'te bunu tam yapamadım. üstelik şu sıralarda yaşanan bir bug sebebiyle açık bilim kanalını dinleyemez oldum. bu sebepten android yıllarından alıştığım pocket casts uygulamasına geri döndüm.

    edit2: artık alıştım. flowu oturttuk.
  • belki hızlı oynatma özelliği pocket cast karşısında daha başarılı olabilir ama: podcast yönetiminde pocketcasts'in gerisinde. ayrıca indirilen podcast bölümünü başka bir uygulamaya da gönderemiyorsun. arayüzünün sade olması ve kafa karıştırmaması sebebiyle tercih edilebilir belki.
    voiceover kullananlara not: uygulama erişilebilir.
  • kapalı ama yağmursuz hava .. hafif hafif de esiyorsa en sevdiğim hava durumu ..
hesabın var mı? giriş yap