• izmir alsancak'ta bulunan güzide 3rd wave kahvecilerden biri.

    kimyagerleri andıran ekipmanlar ve loş ortamıyla insanın buradan çıkası gelmiyor, üstelik kahvenin yanında sınırsız kitap imkanı da ayrı bir hava katmış ve starbucks'taki ağzını yaya yaya konuşan tikiler mekanda yok. bu da ayrı bir artısı bence.

    gerek hoş sohbetiyle gerekse birçok konudaki bilgi donanımıyla ortamı benzersiz kılan barista da eklenince tadından yenmiyor. umarım böyle mekanların sayısı artar ve izmirliler de nitelikli kahve ile tanışır.
  • parola en az 12 karakter uzunluğunda olmalıdır diyor web sayfaları. eski bir bilgisayar programcısına yakıştıramadım bu zayıf güvenlik politikasını.

    edit: çok mesaj geliyor (yalan), bankalar 6 hane rakam kabul ediyormuş da, google 8 haneli şifre kabul ediyormuş da burası 12 hane zorunlu daha ne istiyormuşum. yahu iki adımlı doğrulama ya da otp olmayan siteden kahve mi sipariş edilir.

    --- spoiler ---

    ipucu: parola en az on iki karakter uzunluğunda olmalıdır. daha güçlü olması için büyük harf, küçük harf, rakamlar ve ! " ? $ % ^ & ) vb semboller kullanabilirsiniz.
    --- spoiler ---

    overdosecoffee.com
  • uzun süredir çeşit çeşit kahvelerini denediğim nitelikli kahve satan yer.
    instagramdan yaptığı soru-cevaplar çok bilgilendirici oluyor.
  • balattaki coffee department ile birlikte en iyi kahvecilerden, her sorunuzu da cevaplarlar. çoğu kahveciyi denedim probadoru, petrayı ve üretimden ziyade kahve al sat yapan kahhve.com adlı siteyi tavsiye etmiyorum
  • bir miktar pahalıdır. gün içinde verdiğim siparişim akşamına iki lira zamlanmış.
  • covid günlerinde merak sardığım nitelikli kahveyi öğrenme maceramda karantina deneme paketi ile beklentilerimi boşa çıkarmamış ve özellikle etiyopya burtukaana ile kalbimde yer etmiş başarılı roastery.
  • yeniden getirdikleri etiyopya kochere burtukaana çekirdekleri bir harika olan 3rd wave kahveci. pour over yöntemleri, aeropress ve hatta dripster ile demledim yetmedi cold brew yaptım sonuç hep çok güzel oldu. bu kahveyi kavuran ellerine sağlık diyorum..
  • bir süredir tek kahve tedarikçim oldu. pazartesi günleri gelen siparişi kavurup istenilen ölçüden öğüttükten sonra salı günü kargoya veriyor. böyle devam etmesini dilediğim kahve kavurmacısı.
  • züccaciyeden aldığım 10 liralık french press ve bayat starbucks kahve çekirdekleriyle kahve demlemeye çalıştığım dönemde youtube'daki eğitici videolarına denk geldiğim "nitelikli kahve dükkanı". o french press'i çöpe atıp kahve içmeye uzun dönem ara verdikten sonra bu hafta kendime seramik v60 set ve burtukaana kahvelerinden sipariş vererek kendimi kahve demlemeye adamak istiyorum.
    "nitelikli" kahve demleme üzerine pek çok yazı okudum ve video izledim, ekipmanlar ve kahve geldiğinde yaşadığım tecrübeyi burada paylaşıyor olurum. şimdilik tek eksiğim kahve değirmeni, haliyle gelen kahveyi bayatlamadan hızlı bir şekilde tüketmem gerekecek.
  • internet üzerinden kahve sipariş ettim yanlışlık ile çekirdek olarak sepete atmışım. sonra iptal seçeneği yoktu bende çekilmesi için mail attım. maile dönülmedi. telefona bakan olmadı. instagram hesabından yazdım 2 gün sonra dönüş yapıldı. şipariş numarası verdim. yine kahveler çekirdek olarak geldi. bu kadar ciddi bir kurum. biraz daha müşteri odaklı olunması lazım.
hesabın var mı? giriş yap