• eleme sınavına giriş için 15 tl yatırılması gerekiyor.
    sorular klasik emrehan halıcı soruları. 10. soru (labirent) zevkli. işlem sorusu var (8. soru) hafif gıcık ama seveni çok olur. dikdörtgen sayma, takip eden şekli bulma soruları tzv sınavlarında hep oluyor. diğer sorular 1 gün içersinde çözülebilecek seviyede. başarılar herkese.
  • yıllar öncesinde okyanus kelimesini u yu yan çevirerek belirtme şeklinde sorup burada ne yazıyor gibi bir soruları vardı tzv'nin.
    "ahmet bey'in göçü gerçekleşti",
    nereye
    almanya'ya
    aaa ahmet beyin göçü yaptı.

    gibi abuk espritüel martavala benzer zeka sorusu oluşturma konsepti olan oyunlar silsilesinin 2019 versiyonudur efendim. elbet tüm sorular böyle değil ama beeööğğüv bu mu diyeceğiniz hususlar da var.
    madem millet hava atıyor burda tamam ben de yazayım, geçen 2018 de finale kaldım, odtü işletme de final sınavına girdik hatta.
    2019 sorularına gelince, geçmiş sorulara benzer çok soru var, biraz orijinallik olan 1 2 soru harici orijinallik yok. şimdiden 5 soru yaptım. ilk soru yine "burda ne yazıyor" sorusu ve cevabının beeöüğğ bu mu şimdi gibi bişey çıkmasından endişe ediyorum.

    bir de ufak bir ricam, zeka sorusu genel kültürü ölçen veya kalıplaşmış bir bilgi üzerinden gidilerek "bu nasılsa bunu böyle bilip bunu bulmalı" mantığı ile hazırlanmasın. yani örnek, zeka sorusu içerisinde üçgenin iç açıları toplamı 180 derecedir veya hipotenüs teoremi şudur a ihtiyaç kalıp bilgi ol-ma-ma-lı.

    zeka ölçüyorsun arkadaş genel kültür veya kalıp bilgi değil.
  • bu sene katılım sıklığının geçen seneye göre daha az olduğunu düşündüğüm zeka oyunları şeysi.

    ilk turunda 70 puan çakmışım, inşallah devamına yarı finali bekliyoruz efendim.

    edit: yarı finalde de 70 çakarak allah'ın izni ile finale yol alacağım yarışma.

    edit2: 90 puan ve üzerini alanları finale kabul ediyorlarmış. nasip böyleymiş.
  • 90 puan yaptığım yarışma.
  • yarı final sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 8 doğruyla finale kaldığım sınav.

    olasılık sorusunu 1/2 yaptım ama cevap nasıl 1/2 oluyor hala anlamış değilim. kesin, dosyasını yanlış alan adamı, arada bir yerde dövüyorlar ve sorunu çözüyorlar o yüzden 1/2 diye düşündüm. böyle bir sorunun cevabını sallayarak tutturdum ya helal olsun bana.

    edit: final sınavına katılım 90 puana çekildiği için finale kalamadık.
  • pil sorusunun cevabının 49 olduğunu düşündüğüm yarışma. nasıl 21 olduğunu açıklayabilen olursa sevinirim.
  • 90 alarak finale kaldığım yarışmadır. ankaralı suserler havalimanı odtü ulaşımı konusunda tavsiyelerde bulunurlarsa çok memnun olurum.

    sonuç editi: ilk defa girdiğim bu sene finalde aldığım 46 puanla ilk 10'a giremedik malesef, gelecek sene kısmet!
hesabın var mı? giriş yap