• kusbası et,bol miktarda soğan ve özel özbek baharatıyla yapılan yiyecek...ama mantılar bizdeki gibi küçük değil tam tersine mandalinadan biraz daha büyük boyutları var...ama mantı olunca akan sular durur:)
  • saniyorum ki çin ile olan baglari sebebiyle cin mantisindan alinti olan bir yemektir.
  • kızartılmış ve buharda pişirilmişi mevcut olan yiyecektir.
    çok çekici görünmesine ve kokmasına karşın bizim börek ve mantılarımız gibi kavrulmuş kıyma yerine çiğ kıymanın buhara tabi tutulan mantının içinde piştiği varsayımına dayanılarak hazırlanır. kısacası lezzeti görüntüsü kadar güzel olamayan mantıdır.
  • laleli'de birkaç özbek restoranı çok iyi yapıyor. mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir.
  • özellikle katlama şekli ve görünüşünden de anlaşılacağı gibi bol kıyma içermesiyle diğer mantılardan kolayca ayırtedilebilir. el yapımıdır. taze olarak üretilir ve kilo ile satılır. marketlerde bulamazsınız. http://www.selalecafe.com/ozbek-manti/
  • metro chef'in ürünü olan gayet güzeldir. hemen pişer ve hamur tadı kesinlikle almazsınız.
  • tadı çi böreğin haşlanmışı gibidir ve çok lezzetlidir.
  • tek yaşam amacı, daha çok ve en iyi mantıları yemek olan ama yapacak kimsecikleri de olmayan bendeniz zat-ı alim olarak buradaki tarifi yapmak için uğruna evden çıkıp koca semtte buharda pişirme aparatı aradığım, kolaylığına güvenip iki dakikada yaparım derken bana saatlerimi mutfakta harcatarak delirtmiş mantı türü.

    videodaki hanım abla güzel güzel açıp dürüyor ama uygulamaya gelince o kadar kolay olmuyor. bezeleri küçük küçük yapıp öyle açmak gerekiyor ki bu da normal bir yufka açmaya ayrılan vakitten fazla oluyor.

    annemin ince başlayıp seviye yükseldikçe x50 boyutlara ulaşan sarmaları gibi, ben de her ne kadar bir iki tanesine özenip yapmak istediysem de sıkılıp kocaman ve kalın yapmaya başladım. bir süre sonra da baş edemeyip anadolu usulüne döndüm*. oh mis gözünü seveyim aç yufkayı. kes kare kare, doldur içlerini bitti gitti.

    evet, görüntü olarak çok iç açıcı olmadı; burada görüldüğü üzere kaçak yapı gibi oldu ama beklemediğim ölçüde de çok lezzetli oldu onu belirteyim.

    bir daha uğraşır mıyım, sanmıyorum. el oyalayan yemekleri pek yapmıyorum ama hiç belli olmaz. her şeye her an yeniden başlama potansiyelim çok var. ola da bilir.
hesabın var mı? giriş yap