• şimdilerde ne işle meşgul olduğunu bilmediğim eski grup yorum solisti. gruba katıldığı ilk zamanlarda hilmi yarayıcı ve efkan şeşen'den doğan boşluğu dolduramaz görüntüsündeydi fakat son çalışmalarında grubun rengi olmayı başarmıştı. politik nedenler sebebiyle mi gruptan ayrıldı bilmiyorum ama yorum sonrası herhangi bir çalışmasına rastlayamadım.
  • grup yorum'un 10 kadar albümünde solo olarak yer almış, hilmi yarayıcı'dan sonra grubun belki de en etkileyici ve başarılı sesidir.
    gruptan ayrıldıktan sonra izmir'e yerleşmiş, müziği bırakmıştır. izmir'de evlenmiş ve başka işlerle meşguliyet içersindedir.
    facebookta ve başka yerlerde müziğe dönmesi için kampanyalar düzenlenmektedir:

    bir videosunu paylaşayım sesini henüz duymayanlar için:
    http://www.sozluklip.com/…rup-yorum-dinle-izle.html

    edit: verdiğim diğer grup linki kaldırılmış.
  • grup tarihçesinde her şekilde özel bir yer ile anılacak, duruşundaki naiflik ile ayrı bir beğenilerek izlenmiş müzisyendir. "kar makinesinden kimler geldi kimler geçti..." ile başlayan cümleler sonunda mutlak akla gelenlerden olacak hep.
  • grup yorum 30.yıl ege konserinde sahnede yer alarak (bir şarkı ile) tam 10 yıl sonra(2005te ayrılmıştı) tekrar canlı canlı sesini dinlememizi sağlamış eski yorum elemanı.
  • 1999 doğumlu olan 18 yıllık ekşi sözlük'te ilk entry'sinin sözlüğün 11. yılında yazıldığı, bugüne kadar hakkında sadece 4 entry bulunan, grup yorum'un efsane ve unutulmaz solistlerinden.

    tamam biz de hatalıyız yazmadık etmedik vs vs ama sözlükte özcan şenver efsanesine verilen değer bu kadar mı ya hu?
  • 2005 yılında beril güzel'le birlikte konuk olduğu şairin yeri programı youtube'da yayınlanmış müzisyen;

    https://youtu.be/3q-ws5hnf6k
  • açlık grevindeki grup yorum üyeleri için ilkay akkaya ve cihan keşkek ile beraber söyledikleri sıyrılıp gelen şarkısı ile bir kez daha kendisini nasıl özlediğimizi hatırlatmıştır. ilkay akkaya ile seslerinin birbirini nasıl tamamladığına dair düşünceleri de dinleyenlerin yorumuna bırakmakla beraber kendisinin yalnız söylediği kısımlar da ayrı bir keyif sebebi. herkesin bir doğayı ve hayatı sarsacak saati olduğunu hatırlatır insana.

    kalemine sağlık ahmet telli
    müziğinize sağlık grup yorum
    yorumunuza sağlık ilkay akkaya ve özcan şenver.
  • dhkpc tarafindan grup yorumdan atilip muzik yapmasi yasaklanmis eski grup yorum uyesi muzisyen.

    teror orgutunun yasak koymasi ve tehdidi sebebiyle ayrildigi ilk zamanlarda beyoglunda bir kirtasiyede calismakta idi simdilerde ne yaptigini bilmiyoruz.
  • müzik konusunda yasaklı olduğundan şüpheleniyordum ama var böyle bir şey sanırım. çok demokratik yorum'um son yıllarda ayrılan hiçbir üyesi müzikle uğraşmıyor. en son kemal sahir gürel'di. yaklaşık olarak 2000 yılından sonra ayrılan üyelere yasak var sanırım. önceki üyeler hep müzikle uğraştı. türkiye'de halk müziği, özgün müzik, etnik müzik dallarında önemli eserler verdiler. hatta bu müzik türlerinin kitlelere yayılmasında önemli bir role sahip oldular. ancak yaklaşık 2000 yılından itibaren yorum'dan ayrılan müzisyenlerin hiçbiri müzikle uğraşmadı. bu durum da ilginç. grup olarak özgürlükten bahset ama insanların yaşamlarına belirli konularda ipotek koy. özcan'ın sesi güzeldi. bence müzik yapmalı.
    edit: son birkaç aydır görünür şekilde müzik yapan sanatçı. youtube'daki sunam türküsü yorumu çok güzel.
hesabın var mı? giriş yap