• cengiz inşaat vergi borcunu kuruşu kuruşuna ödediği gün öğretmenlerimiz de fatura kesmeye başlar gerekirse. siz önce gidin bunların hesabını sorun götünüz yiyorsa. öğretmenin kazandığı üç kuruş yeteri kadar gasp ediliyor zaten. bordo klavyeli olmak ne güzelmiş anasını satayım.
  • vergilendirilmemiş kazanç kutsal değildir. katılıyorum.
  • ülkece öğretmenlere karşı tavır almış millet siz bu şekilde hareket ederken yok öğretmen maaşı öğretmen tatili bilmem ne diye eleştirirseniz eğitimcilere kimsenin saygısı kalmaz. benim zamanımda da ortaokul öğretmenleri ve lise öğretmenleri bilgisizdi ama hiçbir zaman aldıkları parayı yaptıkları tatili sorgulayıp sürekli eleştirme gafletinde bulunmadım. bu işi hakkıyla yapan insanlar da var yan gelip yatanlar da var. bu sadece öğretmenliğe mahsus bir durum değil, mühendisi de doktoru da ustası da her meslek grubunun çalışanı ve yatanı var.
  • herhangi bir olayla karıştırmadan doğru bildiğini söylemesi gerekir insanların. vergisiz kazançtır. diğerlerinden farkı yoktur. tek fark miktarıdır. özel ders veren öğretmen, seyyar satıcı, cengiz inşaat, instagram satıcısı... hepsi aynı.
  • iş müslümanlığa geldiği zaman vergi vermezlermiş... kuranda nerede geçiyor arkadaşım kazandığın parayı devlete yediriyorsun diye. ulan zaten her boktan vergi alan bir devlet var. acaba bu vergi düzeyleri niye bu kadar yüksek nasıl indirebiliriz diye düşünmek yerine anca zengini zengin etmeye çalışmaya devam edin. sanki çok bir karşılık alabiliyormuşsunuz gibi. işte bu yüzden bu halka müstehak. öyle göte böyle uzun.
  • öğretmenler diğer devlet memurlarından daha fazla vergi verirler zaten. normal maaşlarda vergi matrahı hesaplanırken %30-40 gibi bir oran dikkate alınırken ekderslerde %100ü alınır. sonuç olarak aynı maaşı alan bir memur 10. ayda %20lik vergi dilimine giriyorsa öğretmen 6.ayda girer, 10.ayda da %27lik olan 3. vergi dilimine girer, maaşı hayvan gibi kesilir.
  • kodamanlar ülkeyi hortumluyor, ortalık dingonun ahırına dönmüş. vatandaşı soyan soyana. millete yetmiyor aldığı maaşlar. bir çok insan işsiz. düzeni yok memleketin. atanamayan iş bulamayan bazı insanlar verdikleri özel derslerle karınlarını doyuruyor. özel ders vererek ailesini geçindirmeye çalışan akrabam var. siz neden bahsediyorsunuz allasen? işveç, norveç seviyesinde refah düzeyi var da buna rağmen mi insanlar özel ders verme peşinde. ekşi sözlük bom bok bir yere döndü resmen. biraz sağduyulu olun. biraz gerçekleri görün. mağdurlarla empati kurun, garibanla, fakirle empati kurun. kafayı yemeyin git gide.
    gidin ülkenin zenginlerine sataşın. onların yedikleri bokları düzeltmek için yorun o güzel beyninizi.
  • ilk taşı günahsız olan atmalı. kaçınız alışveriş yaparken, fiş veya fatura almaya özen gösteriyor. esnaf(kurumsal şirketler yapamıyor.) kartla ödeme yapmamanız veya fatura almamanız için, kdv'siz fiyat önerirse, kaçınız ret eder. özel ders veren öğretmen değilim.(zaten meslek öğretmeni olduğum için, özel ders alan çıkmaz.) ama, kayıt dışı ekonomiyi, hepimizin beslediği de bir gerçek.
hesabın var mı? giriş yap