• bilet vermeyip vergi kaçırmaları,

    tarifeli bir firma otobüsü gibi değil, minibüs gibi keyfi hareket etmeleri,

    toplu taşıma aracı olma özelliğini unutarak, sürücülerinin otobüsü özel araba gibi kullanmaları,

    belediye otobüsünün önüne geçmek için trafik kurallarını çiğnemeleri,

    bazı duraklarda dolmuş gibi yolcu beklemeleri,

    olur olmaz yerde durmadann korna çalmaları,

    biletçi aracılığıyla şehir kültürüne uymayacak tarzda yolcu çığırtkanlığı yapmaları...
  • bu vasıtanın şöförleri araçlarını bir otobüsmüş gibi değil de minibüs gibi kullanmaktadırlar. duraklarda uzun uzun beklemeler, kafayı aynaya doğru çevirip bip bip kornaya basıp yolcu çekmeye çalışmaları hatta ve hatta muavin olan kişinin dışarı doğru çıkıp durakları bağırması halk otobüslerinin sevilmeyen önemli yönleridir. ama daha az yolcu olması sebebi ile bazı hatlarda çok iyi gelir.
  • - belli yollarda farklı hat otobüsleriyle sırf birkaç yolcu fazladan almak için f1 arabaları gibi yarı$ yapmaları, insan hayatını hiçe saymaları, koyun ta$ıdıklarını sanmaları.

    - aynı hat otobüslerinin birbirlerini cep telefonuyla arayarak belediye otobüslerinin konumlarını vermeleri ve öhoların buna göre durakları pas geçmeleri.
  • bacakların sığmayacağı, uzun olmanın günah haline geldiği koltuklar
  • -cogunun camlarinin acilamiyor olmasi, konserve seklinde sizi seyahat ettiriyor olmalari.
    -bazi durak aralarinda, yolcu almak icin bes kere durarak minibus modunda seyahat ettirmeleri.
    -daracik koridorlarda, sirt sirta giden iki kisinin aslinda ustuste gidiyor olmasi ve duruma 'sollu sagli lutfen' diye mudahale eden biletci.
    -trafigin bos saatlerinde bile, sikisik trafikteki hizla gitmeleri, saat doldurmak isterken yavas hareket ederek insani cileden cikarmalari.
  • aktarma hakkını kullanamamak
  • bunlar fazladan yolcu almak için her durakta gereğinden fazla dururlar, minübüsçü edasıyla korna çalıp yolcu toplarlar, aynı hatta giden iett otobüsü ile karşılaştırılıp yol problemi teşkil ederler.
  • "özel" halk taniminin iticiliği, yakinanlamlilari "vip, cok ozel, dokunulmaz" lardan kaynaklanan bir sogukluk, oysa halk otobusu bizim gibilerle biz bize tikişip yolaldiğimiz samimi götürgeçlerdir, özel'ler sermaye'yi, halk otobusleri "sosyal devleti" andirir. birinde ücret peşin kirmizi peşin, digerinde belli imkanlar indirimler saglanan biraz hizmet biraz eziyet memleket yaklaşimi solunur.
hesabın var mı? giriş yap