• haklı isyandır, hiç şüphesiz böyle boş beleş tiplere peşkeş çekilen her not gelecekte başımıza büyük sorunlar açacaktır. her şeyi geçtim mesleğini hakkıyla yerine getirmek gibi bir kaygısı yoktur bunların. mimar olup bina tasarlasa çökecek, mühendis olup board çizse alev alacak, doktor olup hasta ameliyat etse hastanın ex olacağı tiplerdir, bahsettiklerimiz. bunun bir üst versiyonu da para basıp özel üniversitede okumaktır. sınavlardan ortalama bir puanı dahi alamayacak tipleri rahatlıkla mezun etmek aptalcadır. eğitim sisteminin bu hale gelmesinin sorumlularından biridir bunun gerçekleşmesini sağlayan vizyonsuz, geri kafalı eğitimciler. diplomanın cehaleti yok etmediği gerçeğini de göz önüne alırsak bir an önce engellenmesi gereken uygulamadır. ne zaman ki toplum içerisinde haksızlığın ve eşitsizliğin her türlüsünü durduracağız işte o zaman ibre pozitif yönü gösterecek türkiyenin geleceği açısından.

    kendi fikrini belirten bu kardeşime reşit değil diye böyle bir muameleyi hak görmek, sansüre uğratmaya çalışmak ve susturmak yapılacak son şeydir. reşit olmayan yazarlar yerine seni uçurmamız gerek pis herif. çocuk reşit olabilir ancak senin aksine yapılan şerefsizliğin farkında ve dile getiriyor.

    edit: yazar arkadaşımız reşitmiş. ancak bu, haksızlık karşısında her zaman böyle davranmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez.
  • lisedeyken yaşadığım boktan durumdu, 65 ortalama bitirip devlet lisesinden mezun oldum ve ham puanda olduğum sıradan, ek puan ile 24 bin geriye gitmiştim ve ciddi ciddi bi ösym binasını ateşe vermeyi bile düşünmüştüm, ve şuan bu sebeple ikinci öğretim okuyorum.

    lise 3 de beraber olduğum arkadaşlarım son yıl temel liseye geçerek, ortalamasını 98.5 ler 99 larda kapatmıştı, ben ise anlayışsız bölüm hocaları ve kol gibi bölüm dersleri ile zar zor 72 yapabilmiştim, buna bağlı olarakda ben hakkettiğim yerden 24 bin geriye, onlar ise parasıyla ileriye taşımışlardı kendilerini.

    o zamanlar hazmedemediğim bir durumdu fakat bu ülkede yaşıyorsan alışıyorsun kardeşim...
  • bunun daha vahim tarafları var, kaybettiklerinizin sıralı listesi, branşlar için;

    kendisine soru sormaya korkan öğrenci yetiştiren,
    devlet güvencesiyle maaşını garanti gören,
    bazı öğretmen arkadaşları öğrenci için kendini yırtarken sınıfa uyku modunda giren,
    en büyük sosyalliği müdürün kimi kayırdığı, hangi öğretmen evlendi/doğurdu peşinde koşmak olan,
    veliye devletin kitabı bu, bana söylenen plan dışına çıkmam diyerek vicdan mastürbasyonu
    yapan öğretmenlerin elinde heba olan öğrenciler.

    puana takılmayın, öğrencisine saygı göstererek saygı kazanan öğretmenleriniz yok, varsa lütuf gibi görüyorsunuz.

    sınıf öğretmenleri için tam tersi,
    hem velinin ve çocuğunun popisini topluyor, hem eğitim veriyor.
  • sadece okulla mı alakalı?
    çocuk azcık düşük not alsa;
    parasını veriyoruz nasıl düşük not alır?
    diyen süper aileler silsilesi dolu ortalık..
  • konudan tamamen bağımsız olarak sormak istiyorum birkaç yıllık çaylaklık dönemini de hesaba katarsak acaba sözlükteki liseliler ilkokulda falan mı başvuruyorlar yazarlığa?

    tanım: paranın her şeyi satın alma durumudur.
  • hiç de bedava değil gayet de parayla
  • yanlış mantık. siz özel lisede havadan not alan öğrencilerin üniversite sınavında düzgün bir puan alabileceğini mi zannediyorsunuz? herkes bilgisi kadar puan alıyor zaten ortalıkta örneği çok 12 sene taktir almış sınav sonucu leş.
    eğitimdeki en büyük fırsat eşitsizligi parasini olanın parayi basıp üniversiteye gidip bir meslek sahibi olmasıdır. özel liseye gitmek şişirilmiş notlar almak değil. hatta birçok kolej öğrencileri devlet okulundan 1 adım geridedir.
  • aksine bedava değil yıllık ücret mukabilinde verirler notları.

    tecrübe ile sabittir.
hesabın var mı? giriş yap